hlehle Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ktoś czegoś takiego używał? Jakieś godne polecenia rozwiązania?Widziałem jakieś karpiowe, ale materiał z którego były wykonane raczej haczyłby o zęby pajków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam, Uzywam maty firmy Chub, zrobionej z czegos zblizonego do pianki. Zamykana z obu stron tak ze robi sie fajny worek przy wazeniu ryby. Polecam bardzo - jest to podstawowe wymaganie podobnie jak wielki podbierak na wiekszosci wod w UK. http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?ModelID=16370 ten wiekszy model. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Bujo ma ona jakieś miejsce do podczepiania wagi? Na fotce takowego nie widać. Jak duża jest ta mata? Dużego suma też dałoby radę zważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Biorąc pod uwagę,że jest to firma Chub,jest to mata karpiowa:) Mam brata karpiarza-kocha tą firmę i jeszcze kilka innych Ma taką matę,służy mu do delikatnego odpinania zdobyczy,póżniej waży w specjalnym woreczku,a później wypuszcza.Daniel zależy jakie sumy chcesz łapać,ale przy Twoich zdolnościach może być za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Przypuszczam, że nie obejdzie się dwóch kompletów sprzętu - na szczupaki i sumy.Pajki o jakich myślę to ryby powyżej 1m, sumy dwa razy większe. Nie wiem czy będzie jeszcze okazja, żeby mieć co do tego worka wrzucić, ale jak na razie to żałuję kilku ryb, które jedynie zmierzyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Spróbuj: http://www.bowlersangling.co.uk/SubDepartment.php?dept=9& ;level=1 może coś dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Kładłem metrówkę na takiej macie i był spory zapas,sum raczej odpada.Poza tym to nie jest mata do ważenia,nie widziałem żadnych uchwytów.Do ważenia są worki karpiowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Nie wiem czy będzie jeszcze okazja, żeby mieć co do tego worka wrzucić, ale jak na razie to żałuję kilku ryb, które jedynie zmierzyłem... Nie ma co zalowac ,beda wieksze .hlehle -dobrym i stosowanym powszechnie rozwiazaniem sa worki syntetyczne IKEA .Po uwczesnym zwilzeniu mozna w nim smialo wazyc metrowki.Z sumem moze byc problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Nie wiem czy będzie jeszcze okazja, żeby mieć co do tego worka wrzucić, ale jak na razie to żałuję kilku ryb, które jedynie zmierzyłem... Nie ma co zalowac ,beda wieksze .hlehle -dobrym i stosowanym powszechnie rozwiazaniem sa worki syntetyczne IKEA .Po uwczesnym zwilzeniu mozna w nim smialo wazyc metrowki.Z sumem moze byc problem . No nie wiem czy taka metrówka lub większa za bardzo się nie zwinie. Niefajnie byłoby ją jakoś uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam, @hlehle, Mata jaka mam spokojnie zmiesci szczuplego 120 cm ( teoretycznie bo takiego nie zlapalem). Na suma bedzie za mala ale rozejrze sie za czyms duzym. Uchwytow na zdjeciu faktycznie nie widac. Do mojej po prostu je doszylem. Uzywam jej do wazenia jako ze zostawia najmniej sluzu ryby ( w porownaniu do siatkowej). Maty z wszytymi juz uchwytami robi np. Wychwood. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Slowo zucha ,sprwdzona metoda ktora potwierdza wiekszosc wedkarzy . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/096837f6982bc3e0.h tmlTorba jest doza i nie ma sie co obawiac ze cos sie nie zmiesci lub cos sie stanie zlowionej rybie .A jako extra ekwipunek stanowi swietan walizkie na podla z jerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Myślę,że taki worek karpiowy też jest ok,jest wykonany z bardzo delikatnego materiału,prawie jak jedwab:)Prawdziwy karpiarz który by uszkodził w jakiś sposób swoją ukochaną rybkę popełnił by chyba samobójstwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Myślę,że taki worek karpiowy też jest ok,jest wykonany z bardzo delikatnego materiału,prawie jak jedwab:)Prawdziwy karpiarz który by uszkodził w jakiś sposób swoją ukochaną rybkę popełnił by chyba samobójstwo:) Tyle, że te worki karpiowe, które widziałem były wykonane z materiału, który na bank haczyłby o zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mabor Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam.Dla każdego cos miłego http://www.tacklebox.co.uk/product_detail.asp?mnuProdCat2=ct facc&Submit=Go&pr_ID=05215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Dostałem dziś newsletter z takim bajerem Rapali: http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?ModelID=16116&am p;PartnerID=108 Dość tani i sympatycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam, @tpe1 - dalej z mojego doswiadczenia i obserwacji wynika ze zmoczone woda,'' piankowe'' modele jakie polecalem zostawiaja najmniej sluzu szczupakow na sobie. Z drugiej strony ciekawe jak ta Rapala bedzie wygladala w rzeczywistosci. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Bujo, ten link podesłałem Danielowi, sam mierzę szczupaki i inne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam, Fakt Ja nie mam takiego wyboru. Na wiekszosc dobrych lowisk po prostu nie wpuszcza mnie bez wielkiego podbieraka i maty Widac ze wyspiarskie wazenie ryb na szczescie cie nie dotknelo Pozdrawim serdecznie, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Bujo, ten link podesłałem Danielowi, sam mierzę szczupaki i inne ryby. Też jak do tej pory wszystkie tylko mierzyłem, ale teraz męczy mnie jeden pajk. Był wielkim karkiem i ciekawy jestem ile ważył. Następnym razem chciałbym sprawdzić (jeśli będzie następny...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 No nie wiem czy taka metrówka lub większa za bardzo się nie zwinie. Niefajnie byłoby ją jakoś uszkodzić tutaj nasuwa mi sie nastepujace pytanie: po co wazyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 tu masz fajna torbe do wazenia po zlozeniu miesci sie w bocznej kieszonce torby posiadam taka na karpie i jestem zadowolony a tu masz link do ogloszenia http://www.krokodyl.sklep.pl/shop.php?a=opis_prod&id=017 98&categorie=22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 http://jerkbait.pl/topic/4080-worekmata-do-wa%C5%BCenia-szczupak%C3%B3w/?hl=mata Ważna rzecz(y) ! Temat już jest , więc można byłoby podpiąć do właściwego działu i kontynuować ..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zwilżona mata z miarką to chyba najlepszy sposób na bezpieczne zmierzenie dużych okazów ryb, czy to w łodzi, czy też na brzegu.Zwinięta w rulonik nie zabiera wiele miejsca i niewiele waży. Może zrobilibyśmy sobie coś takiego w ramach jerkbait.pl? U mnie na Wyspie znalazłem coś takiego: http://shop.fishinginireland.info/index.php?main_page=product_info&cPath=45&products_id=133 Mata jest sygnowana przez tutejszy związek wędkarski. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Ostatnio coraz bardziej powszechne takie maty, nadodrzańskie kluby na podobnych matach zawody na żywej rozgrywają od jakiegoś czasu.Może chłopaki z Głogowa coś dopowiedzą w temacie, oni niedawno robili takie maty na swoje zawody.Od siebie dodam, ze po zrolowaniu mieści się w kieszeni na plecach kamizelki.Mam foto, ale bolusia 43 nie będę wstawiał Edytowane 15 Czerwca 2014 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dzięki Hektor, już mamy jakiś trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi