vojtas Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 panowie jestem także jak najbardziej zainteresowany taką matą,tylko ja widze jeszcze jeden minus takiego pomiaru zawodniczego,są ludzie którzy podchodza do rywalizacji zawodniczej uczciwie a są też niestety tacy co chcą za wszelką cenę wygrywać zawody i mogli by na takiej macie zrobić zdjęcie ryby 2 razy,wystarczy że przez jakieś 5min przetrzyma rybę w podbieraku i z powrotem położy ją na miarkę,także trzeba by było znalezć na to jakieś rozwiązanie,ale wydaje mi się że zależy to tylko od sumienia i uczciwości prawdziwego wędkarza,więc poza tym co do takiej maty to powinni ją mieć obowiązkowo wszyscy zawodnicy zamiast rozgrywać zawody na tzw.bitej rybie,a to napewno poprawi sytuacje naszych polskich wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 U nas w kole zdjęcia są bardzo dobrze analizowane, i jeśli są ryby o podobnych rozmiarach, analiza jest dokładniejsza. Szczególnie, gdy godzina złowienia (wykonania zdjęcia) jest podobna. Myślę, że jest to łatwe do udowodnienia. Najlepiej też ustalić w jakiej pozycji powinna leżeć złowiona ryba, czyli na którym boku i w jakim kierunku, co też nie jest zbyt trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 jak to się mówi dla chcącego nic trudnego,jeżeli były by jakieś ustalenia co do fotografii i ułożenia ryby na macie to by może nikt nie próbował mataczyć na zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A dlaczego zakładasz że takich ustaleń nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 tego to nie założyłem,ale czasami zdarzają się jakies niedociągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Panowie potrzebuję matę (choćby tylko ta cerata) z miarką, może ktoś coś takiego załatwić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Panowie potrzebuję matę (choćby tylko ta cerata) z miarką, może ktoś coś takiego załatwić ? Mata i miara http://allegro.pl/mata-savage-gear-do-odhaczania-ryb-43842-i4390811742.html?source=mlt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 @matt, dzięki za link - to dobra propozycja i biorę pod uwagę w razie "braku laku ..."Zapytam jeszcze inaczej, pamiętacie telefony dla emerytów ? Mają takie WIELKIE cyfry !O coś podobnego mi chodzi z matą, brak podziałki milimetrowej i wieeeeeelkie cyfry nie pozostawiające złudzeń jaki wymiar ma ryba. Zna ktoś coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 http://jackelfishing.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=40&virtuemart_category_id=20ja ostatnio zapodalem cos takiego. ma jakies 1.2m dlugosci (da sie zlozyc na pol i zwinac w oryginalnej formie).Jest siatka (woda splywa) i suwaki z obu stron.Ja u siebie zamocowalem grube ocieplenie do rur 1/2 czy 3/4 cala na drazku u gory (kiedys moze ciachne fotke) tak uzbrojona siatka do wazenia ryb plywa na wodzie z kilku kilogramowym obciazeniem bez najmniejszego problemu. do zamkow po bokach (i od gory) dodalem rozpinane zip'y i mozna rybie pozwolic poplywac w wodzie w czasie gdy siegamy po aparat/wyczepiamy. Dopiero co wdrazam pomysl w zycie i jeszcze nie zlowilem nic wartego uzycia w/w wynalazku. generalnie pomysl jest taki: uzywac do podbierania i odczepiania/przechowywania szczupaka w czasie wedkowania z pontonu (do podbierania 1 zamek odsuwam zupelnie i mam trojkatna siatke 1.2x1.2x0.5m? o glebokosci dobrze ponad 0.5 metra. Pewnie, ze do podbierania z brzegu nie specjalne, ale juz z lodzi mz calkiem calkiem - trzymanie dlugiego podbieraka/rozkladanie go jest calkiem upierdliwe na mniejszych jednostkach plywajacaych typu ponton szczegolnie jak sie plywa w slizgu po jakichkolwiek falkach i wszystko skacze w srodku jak mlodziez na pigulach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi