Kornel Miklas Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Koledzy mam do Was pytanie,chodzi o pomoc w dopasowaniu Korbki do shimano stelli SW4000 model 2013,czy korbki od Sustaina FG 4000 lub innego modelu z korbą w kolorze czarnym,np modelu 5000 Stelli SW będą pasowały do modelu 4000? gdzie mogę to sprawdzić?Może od jakiś innych modeli pasują też korbki np. od Twin powera?proszę o wszelka pomoc w tej sprawie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Nie masz u siebie jakiegoś dobrze wyposażonego sklepu wędkarskiego? Zobacz czy nie lezą na pulkach któreś z tych modeli. Możesz jeszcze spróbować do serwisu napisać maila lub zadzwonić. Tutaj napisz na przyklad może pomogą. http://www.normark.pl/pl/kontakt/#hideTop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Pogadaj z Mefisto może ma u siebie maszynki i porówna.Możę ktoś na forum się odezwie w temacie jak będzie miał te maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Koledzy mam do Was pytanie,chodzi o pomoc w dopasowaniu Korbki do shimano stelli SW4000 model 2013,czy korbki od Sustaina FG 4000 lub innego modelu z korbą w kolorze czarnym,np modelu 5000 Stelli SW będą pasowały do modelu 4000? gdzie mogę to sprawdzić?Może od jakiś innych modeli pasują też korbki np. od Twin powera?proszę o wszelka pomoc w tej sprawie.pozdrawiam Polecam tabelke w linku : http://fishing.shimano.co.jp/product/s/yumeya_series/attachment_01.html#link06twinpower_mg Odszukaj interesujacy Cie model : i masz podane co i jak. Ktore modele maja to samo znajdziesz przesuwajac tabelke gora - dol. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Liczę na to że Mefisto lub Guzu coś bedzie wiedział.chciałbym tańszym kosztem nabyć bardziej przyjazną kształtem i kolorem korbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Wygląda na to że model 13SW4000 nie doczekał się jeszcze nazwy stosowanej korbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Wygląda na to że model 13SW4000 nie doczekał się jeszcze nazwy stosowanej korbki To oznacza tyle, ze pozostaje Ci faktycznie przymierzanie. W ciemno czy na odleglosc niczego nie trafisz Pamietaj, ze tabela Yumeya nie zawiera modeli spoza rynku JDM. Edytowane 26 Maja 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Koledzy czy wiecie może ,czy korbka od stelli 13SW4000 jest rozbieralna?tj czy można zmienić trzpień z gwintem?chodzi mi po głowie pomysł,by tą ohydną złota korbę(nie lubię jak się błyszczy) zamienić na czarna od modelu 5000,tylko jest kwestia czy trzpień od 4000 wejdzie w ramie korby od 5000,bo zapewne gwinty są nieco inne ,czy się mylę? czy w waszych mniejszych modelach tez jest tak montowany trzpień? http://alantani.com/index.php?topic=7172.0 wychodzi na to że korba od 5000PG powinna pasować ,wystarczy tylko wymienić trzpień i wkręcić go w ramię ? Edytowane 17 Listopada 2014 przez Kornel Miklas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam. Czy podwójna korbka Yumeya 45mm Mg będzie pasować do Stelli 2500hgs '14 i zamiennie do Stelli 3000Mhg '18? Chodzi mi o gwint. Ponadto chciałbym wiedzieć z praktycznego doświadczenia użytkowników, która korbka rozmiarowo lepiej się sprawdza? Mam na myśli szybszy "start" mechanizmu podczas kręcenia i ogólną moc pracującego mechanizmu kołowrotka. Z góry dziękuję za konkretne posty. połączyłem z istniejącym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam. Czy podwójna korbka Yumeya 45mm Mg będzie pasować do Stelli 2500hgs '14 i zamiennie do Stelli 3000Mhg '18? Chodzi mi o gwint. Ponadto chciałbym wiedzieć z praktycznego doświadczenia użytkowników, która korbka rozmiarowo lepiej się sprawdza? Mam na myśli szybszy "start" mechanizmu podczas kręcenia i ogólną moc pracującego mechanizmu kołowrotka. Z góry dziękuję za konkretne posty. połączyłem z istniejącym tematemJeśli korbka owa jest dedykowana do Stelli 10 lub późniejszych, to będzie robić w obu modelach.Odnosząc się do drugiego pytania... To sfera dość powiedzieć "subiektywna". Co kto jak czuje jak startuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Ok. Czyli zostaje chyba tylko różnica wizualna jeśli chodzi o wielkość korbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Ok. Czyli zostaje chyba tylko różnica wizualna jeśli chodzi o wielkość korbek.3000hgm ma w standardzie korbkę o długości ramienia 55 mm45 mm ( w podwójnej) będzie wyczuwalna różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Też tak przypuszczałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi