janusz Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Powiem krótko, ktoś jest poprostu doświadczonym kupującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 juuuurrrriiii a jak ktos kupil najpierw CC201Dc pozniej go sprzedal i kupil w jego miejsce CC201 i pozniej jeszcze skolowal komplet szpulek ZPI to juz jest doswiadczony czy jeszcze nie Znaczy jestem na dobrej drodze A na szpulki też przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mifas to znaczy, ze taki ktos' ma sporo kasy a tak by the way to zamiana 201 DC na 201 jest dlamnie absolutnie zrozumiala. wrzuc fotki tego swojego super tuningowanego CC 201. Chetnie popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Nie tylko popatrzymy, ale jeszcze przetestujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 w pewnym sensie Jerzy masz rację odnośnie tego łowienia w rzece po pachy w wodzie,ale jakoś dziwnie bardziej ufam swojemu kciukowi. z resztą znasz moje łowiska, trudno nazwać to dzikimi łowiskami. choć myślę że akurat w nie których sytuacjach bardziej przydałby się dłuższy kij niż DC. kurde ja to chyba za prosty PROSTY jestem że by mnie przekonać do DC czy nawet bardziej prozaicznej sprawy jaką jest automatyczna skrzynia biegów w samochodzie, po prostu nie lubię jak coś odbiera mi przyjemność z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 ale nie mozna porownywac bezpsrednio DC do automatu w samochodzie. DC tez trzeba odpowiednio regulowac. Jak zle to zrobisz to tak splatasz linke, ze na SVS prawie niemozliwe. Szpula w DC pedzi sporo szybciej i w przypadku splatania katastrofa jest wieksza. Akurat piszac o polskich rzecfznych lowiskach mialem na mysli m.in. jedno konkretne miejsce na ktorym bylismy razem. Stalismy po pachy w wodzie przy mocno zarosnietej i bardzo stromej burcie. Tam w przypadku krotszych wedzisk > 2,2 m DC bylby lepszym rozwiazaniem. Dlugi kij zalatwil by sprawe, ale takie wedki zazwyczaj sa bardziej ustepliwe niz sztywne krociaki. I tu jest pewien problem. Miekkie kije nie nadaja sie pod DC. Zdecydowanie lepiej stosowac sztywniejsze i dynamiczniejsze wedziska. Do dlugiego kija tylko SVS albo magforce V-Z. no chyba, ze masz kij 9 sztywny jak np. stary 20 funtowy Avid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Nie tylko popatrzymy, ale jeszcze przetestujemy. janusz wiesz ze co do testowania to sie mnie tak latwo nie pozbedziesz... czekamy tylko na komplet zabawek. polowa juz jest. teraz jeszcze druga polowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A to dopiero pech, jestem niedoszwiadczony i nie sprzedalem DC, a nastepny sezon dodaje szkola gry na SVS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mifas to znaczy, ze taki ktos' ma sporo kasy a tak by the way to zamiana 201 DC na 201 jest dlamnie absolutnie zrozumiala. wrzuc fotki tego swojego super tuningowanego CC 201. Chetnie popatrzymy juri na fotki niestety trzeba bedzie poczekac. szpulka lezy w domku w wiosce z tramwajami a ja znowu siedze w mexyku... wiec przed weekendem niewiele zdzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jerzy może lepiej wydziel wątek SVS vs DC bo nam się tu masło maślane robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Muszę zwrócić honor firmie SHIMANO za nową calcuttę 200 DC.Po obejrzeniu filmiku o tym koowrotku okazuje się, że trzy programy tematyczne do ustawiania to on ma w środku tak jak Antares DC i do tego skala 8-stopniowa, czyli 24 możliwe różne ustawienia. A więc coś nowego- natomiast ja myslałem, że ma tylko trzy ustawienia na skali tak jak Metanium Mg DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 kurde janusz... albo nie czytasz uwaznie tego co ja pisze... albo ja mam problemy z przezywaniem informacji ide spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 i jeszcze jedna nowosc Shimano Conquest DC doczekał się nowej wersji. Niewielki lifting (nieco inny pierścien docisku szpuli, Goldcermet'owe poprzeczki przy wodziku) a przede wszystkim nowy system rzutowy. trzy programy tematyczne po jednym do kazdego z rodzajow stosowanych linek (PE, Nylon, Fluorocarbon)nawet jest juz na japantackle. ale cena ponad 700$ to ciutke sporo no ale takie sa nowosci. jak tylko sie pokaza zawsze slono kosztuja... z innych ciekawostek daiwa ryoga pojawil sie juz w normlanej sprzedazy http://japantackle.com/Daiwa_reels/Daiwa_Ryoga.htm oraz nowy model shimano scorpion XT http://japantackle.com/Shimano/Shimano_ScorpionXT_1500.htm no dobra niech bedzie ze wiecej chcialem napisac niz de facto napisalem.... sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 No tak de facto to chyba zbyt dokładnie nie przeczytałem tego co napisałeś, ale jak przeczytałem o trzech programach tematycznych to od razu zasugerowałem się Metanium MG DC-dlatego też taka i moja wcześniejsza wypowiedź. Ale gdy na filmiku zobaczyłem 3 programy do ustawiania w środku multika to zwróciłem honor producentom.No cóż, nie raz trzeba przyznać się do własnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 ale prawdziwego faceta ponoc poznac mozna po tym ze potrafi sie do wlasnych bledow przyznac ale dosc OT...czas wrocic do meritum... jacys chetnie na zakup nowego cc200/201 DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 .......czas wrocic do meritum... jacys chetnie na zakup nowego cc200/201 DC Niejaki @tornado podpytywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Waldi chciała by dusza grzesznika do raju A tak na serio to moje doświadczenia z DC, fakt jest jeden jak na moje umiejętności które już nie są na etapie przedszkola system Dc wymaga o wiele większego skupienia i regulacji niż pozostałe systemy, i na pewno dużo więcej pracy z jego opanowaniem. Są osoby które to jakoś polubią a są i tacy co bardzo szybko z niego się wycofają dla mnie jest po prostu całkiem inny niż z hamulcami odśrodkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ja osobiscie wycofałem sie z DC po konfrontacji tej elektroniki z temperaturą 0 i mniej,DC jak inne urzadzenia w zderzeniu z mrozem szalał konkretnie, na ustawieniach min hamował jak na ust max,na jezienne mrożne poranki DC to lipa.to kręciek na piekna Ciepłą pogodę <_<Dochodzilo do tego, że w aucie nawiewy ustawione na maxa ogrzewały multik kiedy tylko ten zaczynał chrzanić i wychamowywać wiec musiałem co chwile gonic do auta i ogrzewać kreciek,po ogrzaniu całęgo systemu multik smigał idealnie,tak jak w lato przy wysokich temperaturach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Takie cóś znalazłem na TT: Ardent had their mainstream casting reels in stock, but the item which drew the most attention was their new Flip-N-Pitch, a reel designed specifically for short-line techniques. It has no levelwind, so the line is guided by a ceramic eye onto and off of a narrow spool. That spool has a small nub to tie your braided line to in order to avoid line slippage. Perhaps most importantly, the drag is factory set at 28 pounds, so rock solid hooksets are assured. http://www.tackletour.com/images3/FalconBMC349.jpg The Ardent Flip-N-Pitch may be the long-rod fisherman�s dream come true. A heavy-duty drag system and narrow spool mean that it�s tailor made for braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 I jeszcze jedno cóś z TT: Marty Stone demonstrated the latest rods from American Rodsmiths, their H3 Titanium series, which allow the angler to easily customize the handle length to his preferences, anywhere from 6�6� to 7�0� or 7�2�, depending on the model. Stone explained that length could be tailored so that a rod that served a tall angler like himself well could also be used by someone shorter � or the same angler might want to use the rod with different handle lengths for different techniques, such as a longer handle for lipless cranks and a shorter handle when walking a topwater. The H3�s also feature Recoil guides and a double-locking reel seat. http://www.tackletour.com/images3/FalconBMC385.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Życzę miłego oglądania :2009 Japan International SportFishing Show, Yokohama Japanhttp://www.tackletour.com/reviewjts2009.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Moze udalosie komusz pokreczicz J-ta..??? http://fishing.shimano.co.jp/cat/zoomup.asp?mode=1&k=323 3&q_cnt=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 bylo o tym w zeszlym roku http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=tree&th=5470&am p;mid=93418&&rev=&reveal= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 bylo o tym w zeszlym roku No wiadomo, ale dlaczego w sprzedazy nic nie swieczysie..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi