WildEast_dzikiwschod Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Wielkie dzięki dobry człowieku za wypowiedź. Wędka na Bug, a chcę spróbować czegoś dłuższego. Gdyby w tej długości było coś o ciut mniejszym cw. np. 5-25 by było idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Powiem Ci szczerze że między 5-25, a 10-28 nie ma za dużej różnicy, miałem wcześniej dragona express 5-25 i jak dla mnie to nie widzę różnicy poza lepszym czuciem przynęty na TD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ok, raz jeszcze dzięki. Nic lepszego chyba nie znajdę w "rozsądnych pieniądzach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Dobry wieczor wszystkim kolegom po fachu :-).Jestem na tym forum po raz pierwszy - mam nadzieje ze mnie nie zjecie :-). Poszukuje kija spinningowego o specyfikacji wymienionej w temacie .Poprosze o jakies pomysly z mojej strony jest to Dragon Long Range 290cm cw 10-28 lub Dragon Hm69 Thrill 285cm cw 7-25 do tego mlynek Abu revo s40 .Moze ktos posiada podobny zestaw i w wolnej chwili napisze wady i zalety z gory dziekuje i pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Po takiej wrzutce odpowiadam - zjemy, zezremy, przegonimy...na poczatku do odpowiedniego dzialu, celem przywitania, nastepnie do szukajki, a przy okazji w leb za niesprecyzowanie zagadnienia! No i na koniec do poczekalni marsz ???? Tez mi parametry, dlugosc i cena. To nie na serio, prawda? Edytowane 4 Lutego 2017 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 a dlaczego nie 270 cm i wtedy Shimano SpeedMaster AX 270 M lub Shimano BeastMaster DX 270 M?a co Cię skłoniło do wyboru kołowrotka Abu Revo S40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Od zawsze lowilem dluzszymi kijami rzedu 3m stad tez taki wybor.Dlaczego Abu ? Mialem w reku troche o nim poczytalem wydaje sie byc porzadnym mlynkiem. W gre wchodzi jeszcze spro 100400 Edytowane 4 Lutego 2017 przez Ksiaze00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 a próbowałeś jakąś Daiwę 3000 lub Shimano 4000? w młynkach za 400-500 zł jest już wybórpoczytaj np wątek http://jerkbait.pl/topic/40907-ko%C5%82owrotek-do-500-z%C5%82/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Odp Wuran -dzieki na watek juz zabieram sie do czytania :-) chociaz nie ukrywam ze Abu wpadl mi w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 no to poczytaj jeszcze jak dasz radę, łatwo nie ma przy wyborze sprzętuhttp://jerkbait.pl/topic/46701-dob%C3%B3r-ko%C5%82owrotk%C3%B3w/http://jerkbait.pl/topic/3993-penn-slammer-260-360-wasze-opinie/http://jerkbait.pl/topic/46789-ko%C5%82owrotek-pod-sandacza/http://jerkbait.pl/topic/53189-daiwa-freams-a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Wuran co myslisz o takim uniwersalnym komplecie : Daiwa Exceler 270 cm cv 5-35 i mlynek Daiwa Exceler 3000HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Tu masz racje 100% im dluzej ogladasz, probujesz,czytasz tym jest wiekszy dylemat co kupic :-).Spoko bedzie sie odytowac :-) Edytowane 4 Lutego 2017 przez Ksiaze00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Książe edytuj posty a nie dawaj jeden pod drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Książę... ruszy dupę i sam trochę poczyta?!jerkbait wisi, wyszukiwarka popsuta, google nie działa? Edytowane 4 Lutego 2017 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Co do kija, to odpowiedz sobie na pytanie, jakie ryby zamierzasz łowić, w jakich wodach, jakimi metodami i na jakie przynęty. Potem daj ogłoszenie w dziale "Kupię" i w kwocie do 600 zł dostaniesz propozycje kupna wędek co najmniej o klasę lepszych od tych Dragonów. Edytowane 4 Lutego 2017 przez Krzysiek Rogalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Dziekuje za uwagi jestem tutaj od dwoch godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Ksieciuniu Abu revo Ci nie polecam.Mialem rozmiar 30sx i ten kolowrotek nie ma mocy przy zwijaniu,moze do 10g przynet nie stawiajacych oporu sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Książę 00 pisz poprawnie bo Ci Jano i inni nie dadzą żyć . Też kiedyś oberwało mi się od Jano za ortografię ( nie mam żalu ) pozdrawiam . , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksiaze00 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Daro64- wiec jaki mlynek polecasz kij bedzie do 28 gr przynety to raczej gumy moze czasami jakas blacha Edytowane 5 Lutego 2017 przez Ksiaze00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 To zalezy ile chcesz wydac.Mniej to polecam wszystkie zauberowate-BlueArc,RedArc,TD935iz,lowilem Daiwa Freams 3000 tez fajna,drozej Biomaster 4000fb.Polecam zakupy w sklepie stacjonarnym,zeby mozna bylo wybrac dobrze spasowany sprzet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Troszkę odkopie. Zastanawiam się nad modelem Long Range/Big River/ Team Dragon 10-35 pod trocie. Łowię głównie pod prąd, minnowami 7,badz wobkami w stylu 7 cm górali, trochę głębiej schodzących, rzadko longi 3 badz wahadelka. Niestety, zadnego z modeli nie mogę pomacać. Chodzi mi o te bez bialej wstawki. Sklanialbym sie ku Long Range, bo lubie subtelne kije, ale tu pytanie czy da rade z tymi przynetami, plus ew rybą 70 plus w nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikado35 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 odświeżam wątek TD Long Range 290cm. Z początkiem sezonu szczupakowego złamałem szczytówkę w tym TD. Miałem go zaledwie dwa miesiące Model już nieprodukowany.Czy serwis Dragona był by wstanie wymienić taką część ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 Jeśli kij jest na gwarancji i nie ma elementów do takiego modelu zaproponują inny kij podobnej wartości. Jak po gwarancji to może być słabo. W którym miejscu złamałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikado35 Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 K Jeśli kij jest na gwarancji i nie ma elementów do takiego modelu zaproponują inny kij podobnej wartości. Jak po gwarancji to może być słabo. W którym miejscu złamałeś?wędkę kupiłem wiosną tego roku okazyjnie w bdb stanie. Wobler uderzył między trzecią, a czwartą przelotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Czyli kij nie ma gwarancji, to idź do porządnego sklepu w Grudziądzu i zapytaj czy mogą Ci zamówić element szczytowy do tego kija (najlepiej podając kod wędki - CHD-28-66-290 - jest na wędce) jak będzie dostępny to dostaniesz. Jak już nie mają to zostaje zrobić z kija wklejkę, bo zakładam, że to uszkodzenie jest między trzecią a czwartą przelotką od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi