Skocz do zawartości

pomocy?

virtusan

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę:

1. czy DAIWA PROCASTER 100BL w zestawieniu z Robinson Xenon Jerk (195, 20-60) będzie jakoś gralo?

2. co (oprócz danych na serwisach aukcyjnych i opisach firmowych) mozna powiedzieć o Jaxon Casting Express?

dzięki, ale staram się to sobie wszystko jakoś poukładać na początku... dzięki z góry za pomoc.

witaj

1 procastera 100BL sobie odpusc poszukaj procastera 100HL lub 100HL Rojo. Na forum znajdziesz sporo informacji o w/w multiplikatorach. O kiju Xenon nic ci nie powiem

2 Można tylko powiedzieć, że szkoda czasu i pięniedzy na takie wynalazki.

Juz Violetta Villas jest lepsza nawet w duecie z Michałem Wiśniewskim

pozd JW :D

witaj

1 procastera 100BL sobie odpusc poszukaj procastera 100HL lub 100HL Rojo. Na forum znajdziesz sporo informacji o w/w multiplikatorach. O kiju Xenon nic ci nie powiem

2 Można tylko powiedzieć, że szkoda czasu i pięniedzy na takie wynalazki.

Juz Violetta Villas jest lepsza nawet w duecie z Michałem Wiśniewskim

pozd JW :D

Dzieki za szybkie info. Mam następne pytania:

1. jak duża różnica użytkowa pomiędzy poszczególnymi modelami procastera?

2. jak z antykiem (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem) SHIMANO Bantam Black Magnum? Kolega ma i namiętnie zachwala... mam nadzieję, że was nie zamęczę :D

Dzieki za szybkie info. Mam następne pytania:

1. jak duża różnica użytkowa pomiędzy poszczególnymi modelami procastera?

2. jak z antykiem (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem) SHIMANO Bantam Black Magnum? Kolega ma i namiętnie zachwala... mam nadzieję, że was nie zamęczę :D

1) raczej jakosciowa. 100BL to totalny plastik, który rozsypie się momentalnie jak zaczniesz go cieżkimi wabikami traktować, a inne niz ciezkie z niego nie polecą.

100HL i 100HL Rojo to inna bajka. Mimo, że modele proste i tanie, są sporo mocniejsze i bardziej praktyczne.

2) Nieznam tego modelu, ale jak wiekowy to .... lepiej poszukać czegoś nowszego nawet z drugiej ręki.

Sugeruję lekturę artykułow na stronie głównej. Nigdzie na świecie nie znajdziesz tylu informacji o multiplikatorachi castingu w jezyku polskim B)

Tam też są przedstawione najlepsze rozwiązania castingowe jakie obecnie sa dostępne. :D

JW :D

Dzięki bardzo. Jak pisalem, początki trudne. Na razie trafiam, gdzie chcę trafić (tak mi się wydaje). Czasowo korzystam własnie z Xenona i zastanawiam się nad kupnem czegoś lżejszego - znaczy o mniejszym cw. Myślałem, żeby własnie na początku zrobic to z serią jaxona - perseus, cw chyba do 35g i założyc do tego J. Casting Express, ale nad inwestycją warto się zastanowić. Nie słyszałem jeszcze dobrych opinii o multiku jaxona.

witaj

Kupiłem Daiwę Procaster 100HL dla kumpla - chodzi bez zarzutów. Jest jej drugim właścicielem, a multik pracuje jak masełko - nie czuć wogóle pracy mechanizmów - super :D Na dodatek leży mi w łapce. Komfortowe rzuty od 10g. Łowiłem nią przynętami max 60g i było ok - bez najmniejszych problemów :D

Proszę o poradę:

1. czy DAIWA PROCASTER 100BL w zestawieniu z Robinson Xenon Jerk (195, 20-60) będzie jakoś gralo?

2. co (oprócz danych na serwisach aukcyjnych i opisach firmowych) mozna powiedzieć o Jaxon Casting Express?

dzięki, ale staram się to sobie wszystko jakoś poukładać na początku... dzięki z góry za pomoc.

Z jaxona to jest dobry jedynie Micael Jaxon{Jacson}