virtusan Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Proszę o poradę:1. czy DAIWA PROCASTER 100BL w zestawieniu z Robinson Xenon Jerk (195, 20-60) będzie jakoś gralo? 2. co (oprócz danych na serwisach aukcyjnych i opisach firmowych) mozna powiedzieć o Jaxon Casting Express? dzięki, ale staram się to sobie wszystko jakoś poukładać na początku... dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 ad 2 odpusc sobie z zalozenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 witaj 1 procastera 100BL sobie odpusc poszukaj procastera 100HL lub 100HL Rojo. Na forum znajdziesz sporo informacji o w/w multiplikatorach. O kiju Xenon nic ci nie powiem 2 Można tylko powiedzieć, że szkoda czasu i pięniedzy na takie wynalazki. Juz Violetta Villas jest lepsza nawet w duecie z Michałem Wiśniewskim pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtusan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 witaj 1 procastera 100BL sobie odpusc poszukaj procastera 100HL lub 100HL Rojo. Na forum znajdziesz sporo informacji o w/w multiplikatorach. O kiju Xenon nic ci nie powiem 2 Można tylko powiedzieć, że szkoda czasu i pięniedzy na takie wynalazki. Juz Violetta Villas jest lepsza nawet w duecie z Michałem Wiśniewskim pozd JW Dzieki za szybkie info. Mam następne pytania:1. jak duża różnica użytkowa pomiędzy poszczególnymi modelami procastera? 2. jak z antykiem (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem) SHIMANO Bantam Black Magnum? Kolega ma i namiętnie zachwala... mam nadzieję, że was nie zamęczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Dzieki za szybkie info. Mam następne pytania:1. jak duża różnica użytkowa pomiędzy poszczególnymi modelami procastera? 2. jak z antykiem (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem) SHIMANO Bantam Black Magnum? Kolega ma i namiętnie zachwala... mam nadzieję, że was nie zamęczę 1) raczej jakosciowa. 100BL to totalny plastik, który rozsypie się momentalnie jak zaczniesz go cieżkimi wabikami traktować, a inne niz ciezkie z niego nie polecą. 100HL i 100HL Rojo to inna bajka. Mimo, że modele proste i tanie, są sporo mocniejsze i bardziej praktyczne. 2) Nieznam tego modelu, ale jak wiekowy to .... lepiej poszukać czegoś nowszego nawet z drugiej ręki. Sugeruję lekturę artykułow na stronie głównej. Nigdzie na świecie nie znajdziesz tylu informacji o multiplikatorachi castingu w jezyku polskim Tam też są przedstawione najlepsze rozwiązania castingowe jakie obecnie sa dostępne. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtusan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Dzięki bardzo. Jak pisalem, początki trudne. Na razie trafiam, gdzie chcę trafić (tak mi się wydaje). Czasowo korzystam własnie z Xenona i zastanawiam się nad kupnem czegoś lżejszego - znaczy o mniejszym cw. Myślałem, żeby własnie na początku zrobic to z serią jaxona - perseus, cw chyba do 35g i założyc do tego J. Casting Express, ale nad inwestycją warto się zastanowić. Nie słyszałem jeszcze dobrych opinii o multiku jaxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 witaj 1 procastera 100BL sobie odpusc poszukaj procastera 100HL lub 100HL Rojo. Na forum znajdziesz sporo informacji o w/w multiplikatorach. O kiju Xenon nic ci nie powiem Kupiłem Daiwę Procaster 100HL dla kumpla - chodzi bez zarzutów. Jest jej drugim właścicielem, a multik pracuje jak masełko - nie czuć wogóle pracy mechanizmów - super Na dodatek leży mi w łapce. Komfortowe rzuty od 10g. Łowiłem nią przynętami max 60g i było ok - bez najmniejszych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtusan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 małe pytanie - gdzie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 cena to około 200zł za używke - trzeba obserwować dział kupię, sprzedam Czasem się pojawia http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=123950 &&srch=daiwa+procaster#msg_123950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jaxona odpusc se,mój kolega kupil go i powiem ze to porazka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Proszę o poradę:1. czy DAIWA PROCASTER 100BL w zestawieniu z Robinson Xenon Jerk (195, 20-60) będzie jakoś gralo? 2. co (oprócz danych na serwisach aukcyjnych i opisach firmowych) mozna powiedzieć o Jaxon Casting Express? dzięki, ale staram się to sobie wszystko jakoś poukładać na początku... dzięki z góry za pomoc. Z jaxona to jest dobry jedynie Micael Jaxon{Jacson} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi