coloumb Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) TD FiZ mialy/maja sporo denerwujacych niedorobek, ale i tak nie byly najgorsze. Wielu kolegow jednak klelo chociazby przez szumiace czy blokujace sie rolki. Pomijam kiepskie lozyska, po prostu zdarzaly sie egzemplarze, w ktorych nie mozna bylo odkrecic sruby mocujacej rolke, zdaje sie gwint wykonany byl nieosiowo. To sa rzeczy czesto drobne, wystepujace przypadkowo, ale nie jednostkowo. Mankamenty zabierajace radosc z lowienia, powodujace brak zaufania do sprzetu, dajace o sobie znac w najgorszych momentach. Pamietam wyprawe na lod z nowozakupionym kolowrotkiem Mikado. Kosztowal okolo 60 zl, sprzedawca zachwalal, krecil rzeczywiscie swietnie. Ale nie na lodzie. Okazalo sie, ze z powodu przypadku badz oszczednosci, uzyty w fabryce smar nie nadawal sie do niskich temperatur. Podlodowy kolowrotek zamarzl przy -5 ???? Edytowane 6 Listopada 2017 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 TD FiZ mialy/maja sporo denerwujacych niedorobek, ale i tak nie byly najgorsze. Wielu kolegow jednak klelo chociazby przez szumiace czy blokujace sie rolki. Pomijam kiepskie lozyska, po prostu zdarzaly sie egzemplarze, w ktorych nie mozna bylo odkrecic sruby mocujacej rolke, zdaje sie gwint wykonany byl nieosiowo. To sa rzeczy czesto drobne, wystepujace przypadkowo, ale nie jednostkowo. Mankamenty zabierajace radosc z lowienia, powodujace brak zaufania do sprzetu, dajace o sobie znac w najgorszych momentach. Pamietam wyprawe na lod z nowozakupionym kolowrotkiem Mikado. Kosztowal okolo 60 zl, sprzedawca zachwalal, krecil rzeczywiscie swietnie. Ale nie na lodzie. Okazalo sie, ze z powodu przypadku badz oszczednosci, uzyty w fabryce smar nie nadawal sie do niskich temperatur. Podlodowy kolowrotek zamarzl przy -5 Mam TD 920i używam go rzadko dlatego że, średnio co 15-20 rzutów nawija mi żyłkę(plecionkę)na pokrętło sprzęgła, co jest cholernie irytujące, nie wiem jaki jest powód ale łowiąc np: o połowe tańszą Okuma custom spin -zapominam że mam coś takiego jak kołowrotek i właśnie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mam TD 920i używam go rzadko dlatego że, średnio co 15-20 rzutów nawija mi żyłkę(plecionkę)na pokrętło sprzęgła, co jest cholernie irytujące, nie wiem jaki jest powód Regulacja pomoże ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Regulacja pomoże ... ?Tylko czego regulacja? bo żyłka ,czy plecionka na drugiej szpuli jest nawinięta idealnie równo, nie ma żadnych stożków, podwinięć na górze czy dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mam TD 920i używam go rzadko dlatego że, średnio co 15-20 rzutów nawija mi żyłkę(plecionkę)na pokrętło sprzęgła, co jest cholernie irytujące, nie wiem jaki jest powód ale łowiąc np: o połowe tańszą Okuma custom spin -zapominam że mam coś takiego jak kołowrotek i właśnie o to chodzi.Kilkanaście lat temu Jaxon miał w swojej ofercie kołowrotki SHINA a dokładnie SUPEREX SX i kołowrotek ten miał dokładnie taką samą przypadłość .Co jakiś czas potrafił nawinąć żyłkę na pokrętło szpuli.Czemu nie za każdym razem ? Bo nie zawsze przy początkowym zwijaniu żyłki żyłka była napięta . Jak była to problemu nie było. Zadzwoniłem do serwisu Jaxona i po rozmowie zaproponowali mi przesłanie innej w innym kształcie ( bez rantu ) pasującej nakrętki . Nawet w tym samym kolorze !! niczym orginał . Po przykręceniu nowej nakrętki problem zniknął . P.S kołowrotek działa do dziś !!! na jakimś zapasowym patyku na okonia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Ten akurat problem dotyczył także kołowrotków ze stajni spro...między innymi red arc czy blue arc. A bynajmniej w tych właśnie modelach miałem z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mam Blue Arc-a i nic w nim nie dolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Przestańcie nawijać linkę pod sam rant szpuli, to nie będzie problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Kilkanaście lat temu Jaxon miał w swojej ofercie kołowrotki SHINA a dokładnie SUPEREX SX i kołowrotek ten miał dokładnie taką samą przypadłość .Co jakiś czas potrafił nawinąć żyłkę na pokrętło szpuli.Czemu nie za każdym razem ? Bo nie zawsze przy początkowym zwijaniu żyłki żyłka była napięta . Jak była to problemu nie było. Zadzwoniłem do serwisu Jaxona i po rozmowie zaproponowali mi przesłanie innej w innym kształcie ( bez rantu ) pasującej nakrętki . Nawet w tym samym kolorze !! niczym orginał . Po przykręceniu nowej nakrętki problem zniknął . P.S kołowrotek działa do dziś !!! na jakimś zapasowym patyku na okonia.W moich zasobach też jest shina jasper działająca do dziś, leży jako zapas. Nigdy w niej nie zdarzyło się "złapanie" żyłki na nakrętkę. Za to spro Blue Arc niejednokrotnie. Edytowane 6 Listopada 2017 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Bo w niektórych zauberokształtnych ta nakrętka trochę za bardzo wystaje ponad szpulę. Mamy z kolegą po team dragonie f.. cośtam, cośtam i u niego nakrętka wystaje u mnie nie, podobnie kiedyś w czerwonym spro mi nakrętka wystawała i przy lżejszych przynęhtach linka często lądowała na nakrętce. Drugi kolega w swoim spro tego problemu nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam czy warto wydać 350 zł na kołowrotek shimano Sahara 4000?! Kołowrotek ma mi służyć do łowienia na rzece gumami 5-9 cm na głowkach 5-20gram najczęściej 7-15gram.ma ktoś z was ten młynek i może coś o nim tu napisać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 15-20 gramow plus guma, nurt...jakos nie widze tutaj zadnych niskopolkowych Shimano. Sahary nie znam, ale w ciemno kupilbym jakas uzywke za okolo 5 stow, dam sobie paznokcie uciac, ze wytrzyma wiecej i dluzej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam czy warto wydać 350 zł na kołowrotek shimano Sahara 4000?! Kołowrotek ma mi służyć do łowienia na rzece gumami 5-9 cm na głowkach 5-20gram najczęściej 7-15gram.ma ktoś z was ten młynek i może coś o nim tu napisać? PozdrawiamDo takiego łowienia polecam dołożyć trochę i zakupić Nasci albo Ultegrę w tym rozmiarze, spokojnie da radę. Sahara jest trochę słabsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Od siebie dodam mlynki ktore nigdy nie zawiodly. Najtanszy dragon vipetr. Robinson msrshal. Okuma alumina. I daiwa exceler plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 W niskim budrzecie planoje teraz daiwe revros ale ta z rynku usa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Do takiego łowienia polecam dołożyć trochę i zakupić Nasci albo Ultegrę w tym rozmiarze, spokojnie da radę. Sahara jest trochę słabszaZ Nasci byłbym ostrożny, Ultegra znacznie lepsza. W tych modelach są różne mechanizmy posuwu szpuli. Edytowane 9 Listopada 2017 przez PiotrCz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Witam czy warto wydać 350 zł na kołowrotek shimano Sahara 4000?! Kołowrotek ma mi służyć do łowienia na rzece gumami 5-9 cm na głowkach 5-20gram najczęściej 7-15gram.ma ktoś z was ten młynek i może coś o nim tu napisać? PozdrawiamZa 350 nie warto bo w Decathlonie jest za 299 tyle że wersja xg. Kupiłem na przeczekanie, ogólnie to średnio ale tam łatwo zareklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Za 350 nie warto bo w Decathlonie jest za 299 tyle że wersja xg. Kupiłem na przeczekanie, ogólnie to średnio ale tam łatwo zareklamować.lol oni sprzedają sprzęt wędkarski Nie wiedziałem nawet o tym xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Co byście wybrali do łowienia w Odrze miejski odcinek przynęty max 25 g plus guma ,Shimano nasaci 4000 vs daiwa BG 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Co byście wybrali do łowienia w Odrze miejski odcinek przynęty max 25 g plus guma ,Shimano nasaci 4000 vs daiwa BG 3500Daiwa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 BG, zdecydowanie. Choćby dlatego, że to full metal body, i bardzo mocna przekładnia. Z założenia to morski kołowrotek, a Nasci nie. To też przekłada się na trwałość i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Co byście wybrali do łowienia w Odrze miejski odcinek przynęty max 25 g plus guma ,Shimano nasaci 4000 vs daiwa BG 3500Daiwa BG 3500 to kawał żelaza, waży ok 400g. Do 25g plus guma potrzebny Ci taki klamot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bNd Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Chcesz kołowrotek nie do zajechania? Proszę bardzo http://allegro.pl/2017-penn-slammer-iii-3500-super-promocja-i7026972407.html albo jego młodsza tańsza wersja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Taa.. Nie za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 No fakt waga jest okrutna to może wersja 3000 tylko czy wytrzyma sandaczową orkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi