godski Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Boleń i sandacz - Stradic. Sum - Penn. Pod względem zwijania linki i pracy Stradic jest lepszy. I za 6 stówek można kupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Rarenium, Stradic, Zauber, Raw II czy Fishmaker II pod szczupaka, sandacza na dużą rzekę? Budżet 500-600 zł. Szukam nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nie tak dawno byl podobny temat wałkowany. A wcześniej inne podobne. Warto poszukać. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Rarenium, Stradic, Zauber, Raw II czy Fishmaker II pod szczupaka, sandacza na dużą rzekę? Budżet 500-600 zł. Szukam nówki.plastikowa obudowa z rarenium , ciężka szpula ze stradica , beznadziejny nawoj i platanie plecionki z raw 2 , korbka z szybkim skladaniem z zaubera lapiaca luz w sekunde oraz bebechy z klekota fiszmejkiera , kupiłbym wszystkie i takie coś złożył, wyjdzie zaledwie 2350 zł ale będzie jedyny w Polsce , i warto nasmarowac smarem jaxona za 3 zł tubka. Albo odrazu wersja limitowana z pokrowcem neoprenowym z dwiema kieszonkami obowiązkowo i do tokarza dorobić gwint w przekładni żeby korbe wkręcić bo inne są do d..y Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 wyjdzie zaledwie 2350 zł ale będzie jedyny w PolsceChyba wyjdzie ze 2500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Chyba wyjdzie ze 2500 złRacja szukasz nowego przepraszam, w takim razie cofam to co napisałem szkoda szarpać budżet. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabłko Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Co do ravena to mieli oni ostatnio promocję -20%. @Lacroix jeśli nie spieszy Ci się z zakupem to może warto poczekać na kolejne obniżenie cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Przeca to nie odgrzewany a smażony... Jak zobaczyłem kolejny temat z cyklu, myślałem ze ulubiony mtz wrócił w nowej odsłonie Ale on tu jest. stara się jak może siedzieć cicho ale już mu nie wytrzymuje ... Juz się powoli pokazuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ale on tu jest. stara się jak może siedzieć cicho ale już mu nie wytrzymuje ... Juz się powoli pokazuje...Ciekawe czy piszesz o tym samym...Cytuję z pamięci "nawet nie wiesz jakim ja sprzętem łowię"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Przecież Zaubera można kupić bez składanej rączki i zamiast 2500 wyjdzie 250. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ciekawe czy piszesz o tym samym...Cytuję z pamięci "nawet nie wiesz jakim ja sprzętem łowię"...Za daleko szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Szukaj Team Dragona 930\920 iZ starszy model od pstragow po bolki procz szumiacej rolki ktora co jakis czas wystarczy naooliwic pieknie smiga , smaruhe co jakis czas grubo gestym smarem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Za 500-600zł można kupić turka czy twinpowera lub jego odmianę, za połowę emblema, tylko używane i niekoniecznie piękne i błyszczące ale za to zapominamy podczas łowienia o tym elemencie zestawu.Mogą być zaniedbane, lekko ząbkować czy szumieć, ba nawet oporówka może puszczać ale wszystko jest do wyregulowania lub co najwyżej wymiany (łożyska) i śmiga dalej kolejne kilka kilkanaście lat. Miałem masę różnych kołowrotków łącznie z zauberami, redami i innymi wynalazkami teraz zostały mi cztery turki, twinpower wszystko używane i dwa nowe slamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Też przerabiałem TD (iZ), Penny (Sargus), Ryobi (Artica) i wiele podobnych z tego przedziału i ogólnie nie są to złe kołowrotki, mają mniejsze wady (coś szumi, coś zaklekocze, czuć mechanizm pod większym kilkunastogramowym obciążeniem) ale do obecnie używanych Emblem, Biomastera czy Ultegry nawet bym ich nie porównywał z racji kultury pracy, jakości spasowania czy pracy hamulca no a przedział cenowy podobny lub ten sam (kupowałem na giełdzie jerkbait). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Też do 5 stówek polecam coś z Emblemowatych/Turkowatych z pewnego źródła. Minus to trochę brak masła i słaba oporówka. Plusów dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielito Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Panowie mam pytanie potrzebuje kołowrotka do spinningu w kwocie do 500zł. Jest tylko jedno ale, dobrze żeby kołowrotek miał wagę do 260g rozmiar gdzieś 3000 lub 4000 chodzi o to żeby dobrze wyważył mi kijek. Polecilibyście mi coś w tej kwocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Z powodzeniem używam Excii. Mocno niedoceniony kołowrotek, wszyscy tylko jeśli Ryobi to Zauber/CF albo Arctica/CF Excia 300o jest ok. Jeśli jesteś z Wa-wy lub okolic, możemy się spiknąć i pokręcisz, zobaczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam. Mały dylemat co wybrać, Ryobi Arctica klasyczny albo CF 1000/2000 czy Ryobi Zauber 1000/2000, tylko pod okonia do kijka 223cm i 90gr. łowienie na lekko do 5gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Grzech podpinac do takiej lekkiej wykalaczki takie betoniarki. Jesli koniecznie chcesz cos od Ryobi, to moze Slam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Grzech podpinac do takiej lekkiej wykalaczki takie betoniarki. Jesli koniecznie chcesz cos od Ryobi, to moze Slam? No właśnie fakt masę mają oba, ale to pewnie prze alu obudowy. Mam Dragona Maxime HS Spin 1020 wagowo 30 gram lżejszy od "betoniarek" Ryobi, chce jeszcze jeden kręciołek, i taki dylemat mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Bierz slama. Przy okoniówce mechanizm na pewno nie zawiedzie, a różnicę w wadze naprawdę poczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Bierz slama. Przy okoniówce mechanizm na pewno nie zawiedzie, a różnicę w wadze naprawdę poczujesz Niestety Slam nie mój przedział cenowy, a i wrażenia na mnie w sklepie nie zrobił bo miałem w rękach, prawdopodobnie padnie na nowość od Okumy na 2015 rok wagowo 220gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 A co myślicie o Daiwa Caldia? Czaję się na niego i na 99% go kupię. Cena trochę więcej, niż 5 stów. Chętnie posłucham, czy raczej poczytam czyjeś doświadczenia z tym kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Za 500zł lub ciut powyżej można dostać piękne perełki. Jakiś czas temu kupiłem nówkę sztukę Biomastera 2500 JDM z 2000 roku, cały komplet fabryczny. Miał mieć u mnie dożywocie. Nawet nie zdążyłem go użyć. Gdyby nie problemy finansowe, nigdy bym się go nie pozbywał ale niestety muszę go sprzedać. A taki kręcioł bije na głowę dzisiejsze podobne konstrukcje. Warto wg mnie szukać takich kołowrotków (Emblem, Turek, TP, Biomek itp) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Za 500zł lub ciut powyżej można dostać piękne perełki. Jakiś czas temu kupiłem nówkę sztukę Biomastera 2500 JDM z 2000 roku, cały komplet fabryczny. Miał mieć u mnie dożywocie. Nawet nie zdążyłem go użyć. Gdyby nie problemy finansowe, nigdy bym się go nie pozbywał ale niestety muszę go sprzedać. A taki kręcioł bije na głowę dzisiejsze podobne konstrukcje. Warto wg mnie szukać takich kołowrotków (Emblem, Turek, TP, Biomek itp)Wszystko się zgadza,trzeba tylko dobrze się rozejrzeć za tymi " perełkami " . Są do kupienia zupełnie nie używane.Godne uwagi są modele od 1995 do 2007, plus jeszcze modele SW '08 i '09 Shimano. Reszta wzwyż to przepaść w porównaniu do tych starszych konstrukcji. One sygnowane są nowymi chwytami marketingowymi i tylko tyle (np. uszczelnienia magnetyczne,że tak powiem o kant "d..y rozbić itp. bzdety i chwyty reklamowe ). A po zakupie ból.Przykładów można mnożyć wiele. Np. Daiwa Exist Branzinio 2508 R (kołowrotek bardzo drogi),po zakupie kręci idealnie,ale tylko do czasu kiedy nie dostanie większego obciążenia,a potem grzechotanie. Problem ten dotyczy większości kołowrotków tego producenta począwszy od roku 2010.Z Shimano wcale nie jest lepiej po roku 2010, o czym niektórzy użytkownicy takich sprzętów jak Stella '14 i już TP '15 się przekonali. PozdrawiamJózef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi