Skocz do zawartości

kołowrotek do 500 zł

pablo40404

Rekomendowane odpowiedzi

Ledwo co wczoraj lub dzisiaj poszedł na giełdzie nowy TwinPower '95 1000 zł taniej niż modele '15 a stał i stał aż sam się dziwiłem czemu go ludzie go nie biorą , chyba wystrzelali się przed sezonem myślałem.

Stradic , Ultegra , Biomaster z Shimano bardzo często są do kupienia nówki , Twinki ciężej a Stelle bardzo ciężko trafić.Taniej niż u konkurencji chodzą Daiwy, wszelkie Emblemy i Tournamenty - cały czas do kupienia nowe .

Wystarczy kilka razy dziennie odwiedzić forumową giełdę czy znany portal a można kupić co potrzeba.

Edytowane przez Szymon82

podepne sie pod temat, szukam kolowrotka w podobnym zakresie finansowym jak w temacie , kij major craft turel tus-902m(7-28g, 2.7m) zestaw bedzie uzywany do spinning z brzegu morza i polowou troci  w rzece (spokojny nurt). szukajac troche w necie znalazlem :

daiwa freams 3000a

shimano technium 4000 fd

shimano stradic 4000fj

shimano aero 4000fa

ktory z nich najlepiej spelni zadanie?

• 4 miesiące temu...

aby nie zakładać nowego wątku postanowiłem zadać pytanie w tym temacie... Który z Stradic'ów (rozmiar 3000, podwójna korbka) kosztuje (nowy) w granicach 500-600zł ? Dziś w sklepie wędkarskim znajomy oferował mi właśnie ten kołowrotek w tym przedziale cenowym jednak za cholere nie moge odszukać który to dokładnie model...

Edytowane przez Tszonek

aby nie zakładać nowego wątku postanowiłem zadać pytanie w tym temacie... Który z Stradic'ów kosztuje (nowy) 500-600zł ? Dziś w sklepie wędkarskim znajomy oferował mi właśnie ten kołowrotek w tym przedziale cenowym jednak za cholere nie mogę znaleść nie moge odszukać który to dokładnie model...

Biały FJ prawdopodobnie. Lub trochę droższy czarno-czerwony Ci4+.

http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stradic-2500-fj-i5721782907.html

http://allegro.pl/shimano-stradic-ci4-4000-fa-i5713938822.html

Kupuje ze względu na dostępność w zaprzyjaznionym sklepie, zakupy przez internet niestety nie wchodzą w grę... Byłem dziś obejrzeć tego stradica o którym mowa i jest to Stradic FB Made in Malaysia  :)

Teraz tylko pytanie jaki rozmiar do Team Dragona 2,90 10-28g? (3000/4000) ;xx

Oraz czy warto kupić tego Malezyjczyka?

Edytowane przez Tszonek

A ja polece Daiwa Freams. Posiadam od poczatku sezonu (eksploatowana dosyć często bo jeżdże 2-3 razy w tygodniu na ryby i są to wypady przeważnie całodniowe) i jak dla mnie rewelacja nie widać żadnych śladów zużycia. Żadnych luzów hamulec pracuje tak jak na początku. Praca jest nadal cicha , nic nie szumi , nie zgrzyta. Wyciągnął pare jak na rozmiar 2500 wiekszych ryb ( m.in. sum 148cm i sporo szczupaków w tym jedna metrówkę). Plecionkę nawija bardzo ładnie.

ps. miałem do czynienia z kołowrotkami Ryobi (Arctica ,Slam, Zauber) są to dobre kołowrotki ale w swoim przedziale cenowym i nie umywaja się pracą do Daiwy Freams (bo do tego moge je porównać). 

Kupuje ze względu na dostępność w zaprzyjaznionym sklepie, zakupy przez internet niestety nie wchodzą w grę... Byłem dziś obejrzeć tego stradica o którym mowa i jest to Stradic FB Made in Malaysia  :)

Teraz tylko pytanie jaki rozmiar do Team Dragona 2,90 10-28g? (3000/4000) ;xx

Oraz czy warto kupić tego Malezyjczyka?

Myślę, że warto i weź 4000 

• Like 1

Dzięki Panowie za podpowiedzi :)

Myślę, że warto i weź 4000 

I tak właśnie zrobiłem, udało mi się go wyrwać za 480zł więc myślę, że nie najgorzej.

Dziś pierwsze testy i hmm... kręcioł robi mega wrażenie tylko troszkę ciężko chodzi w porównaniu do Zaubera (zapewne moje oczekiwania były zbyt wysokie). Jak narazie jestem zadowolony :)