Szymon82 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Ledwo co wczoraj lub dzisiaj poszedł na giełdzie nowy TwinPower '95 1000 zł taniej niż modele '15 a stał i stał aż sam się dziwiłem czemu go ludzie go nie biorą , chyba wystrzelali się przed sezonem myślałem.Stradic , Ultegra , Biomaster z Shimano bardzo często są do kupienia nówki , Twinki ciężej a Stelle bardzo ciężko trafić.Taniej niż u konkurencji chodzą Daiwy, wszelkie Emblemy i Tournamenty - cały czas do kupienia nowe .Wystarczy kilka razy dziennie odwiedzić forumową giełdę czy znany portal a można kupić co potrzeba. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Panie Józefie,a co zaczyna siadać w Stelli 14 i TP 15? Jakie są słabe punkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 podepne sie pod temat, szukam kolowrotka w podobnym zakresie finansowym jak w temacie , kij major craft turel tus-902m(7-28g, 2.7m) zestaw bedzie uzywany do spinning z brzegu morza i polowou troci w rzece (spokojny nurt). szukajac troche w necie znalazlem : daiwa freams 3000ashimano technium 4000 fdshimano stradic 4000fjshimano aero 4000fa ktory z nich najlepiej spelni zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Nie wiem czy którykolwiek wytrzyma intensywny sezon połowów w takich warunkach, szczególnie w morzu (słona woda, piasek)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 niestety zakup wyzszego modelu w tym sezonie odpada, zastanawiam sie jeszcze nad tansza opcja - shimano elf 4000, tak zeby ten sezon sie przemeczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 To jak się chcesz przemęczyć, to weź jakiegoś Team Dragona albo Zaubera i powinien pokręcić sezon spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Ryobi Artica też powinna dać radę jako budżetowa propozycja, miałem w mniejszym rozmiarze, większe też są chwalone, zwarta konstrukcja, małe luzy dobry nawój, praca może nie maślana ale kręci przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) aby nie zakładać nowego wątku postanowiłem zadać pytanie w tym temacie... Który z Stradic'ów (rozmiar 3000, podwójna korbka) kosztuje (nowy) w granicach 500-600zł ? Dziś w sklepie wędkarskim znajomy oferował mi właśnie ten kołowrotek w tym przedziale cenowym jednak za cholere nie moge odszukać który to dokładnie model... Edytowane 12 Października 2015 przez Tszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 aby nie zakładać nowego wątku postanowiłem zadać pytanie w tym temacie... Który z Stradic'ów kosztuje (nowy) 500-600zł ? Dziś w sklepie wędkarskim znajomy oferował mi właśnie ten kołowrotek w tym przedziale cenowym jednak za cholere nie mogę znaleść nie moge odszukać który to dokładnie model...Biały FJ prawdopodobnie. Lub trochę droższy czarno-czerwony Ci4+. http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stradic-2500-fj-i5721782907.htmlhttp://allegro.pl/shimano-stradic-ci4-4000-fa-i5713938822.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Biały był napewno . Jednak ten w sklepie posiadał podwójną korbkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 To może wersja z tylnym hamulcem: https://www.raven-fishing.pl/kołowrotek-shimano-stradic-gtm-4000src/pl/product/9585/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Hamulec przedni 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Stradic FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Albo FD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzięki Panowie za odpowiedzi, jednak wygląda na to, że wszystkie stradici z podwójną korbką to minimum 700 złDziś idę po kołowrotek i już zgłupiałem.... Zauber czy Stradic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Bez jaj,pewnie,że Stradic,te starsze trzymają jakość,im starszy,tym lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 niestety tu właśnie chodzi o nowszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 a nie lepszym rozwiązaniem jest kupić sobie nowego stradica z którejś tam serii i osobno podwójną korbę jeśli to priorytet ? tańsze i prostsze rozwiązanie niż pogodzenie się z ceną za nowy już z dh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Kupuje ze względu na dostępność w zaprzyjaznionym sklepie, zakupy przez internet niestety nie wchodzą w grę... Byłem dziś obejrzeć tego stradica o którym mowa i jest to Stradic FB Made in Malaysia Teraz tylko pytanie jaki rozmiar do Team Dragona 2,90 10-28g? (3000/4000) ;xx Oraz czy warto kupić tego Malezyjczyka? Edytowane 13 Października 2015 przez Tszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A ja polece Daiwa Freams. Posiadam od poczatku sezonu (eksploatowana dosyć często bo jeżdże 2-3 razy w tygodniu na ryby i są to wypady przeważnie całodniowe) i jak dla mnie rewelacja nie widać żadnych śladów zużycia. Żadnych luzów hamulec pracuje tak jak na początku. Praca jest nadal cicha , nic nie szumi , nie zgrzyta. Wyciągnął pare jak na rozmiar 2500 wiekszych ryb ( m.in. sum 148cm i sporo szczupaków w tym jedna metrówkę). Plecionkę nawija bardzo ładnie.ps. miałem do czynienia z kołowrotkami Ryobi (Arctica ,Slam, Zauber) są to dobre kołowrotki ale w swoim przedziale cenowym i nie umywaja się pracą do Daiwy Freams (bo do tego moge je porównać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Kupuje ze względu na dostępność w zaprzyjaznionym sklepie, zakupy przez internet niestety nie wchodzą w grę... Byłem dziś obejrzeć tego stradica o którym mowa i jest to Stradic FB Made in Malaysia Teraz tylko pytanie jaki rozmiar do Team Dragona 2,90 10-28g? (3000/4000) ;xx Oraz czy warto kupić tego Malezyjczyka?Myślę, że warto i weź 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Miałem stradica 4000gtm -Rb nie wiem jak te nowe RC itp, ale swoim łowiłem trocie w Parsecie przez 6 lat niby Malezja ale dawał radę bez problemu i po tylu sezonach był w dobrej formie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Dzięki Panowie za podpowiedzi Myślę, że warto i weź 4000 I tak właśnie zrobiłem, udało mi się go wyrwać za 480zł więc myślę, że nie najgorzej.Dziś pierwsze testy i hmm... kręcioł robi mega wrażenie tylko troszkę ciężko chodzi w porównaniu do Zaubera (zapewne moje oczekiwania były zbyt wysokie). Jak narazie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Stradiki z natury maja wyższe przełożenie i przez to ciężej kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi123 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A ja bym polecił za 350zł Spro Red Arka 1040 mam już 3 sezony i nic się z nim nie dzieje,tylko troche napisy ze szpuli zeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi