Qowax001 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Bo tak powinno być to zrobione, poproszę od mojego wpisu zacząć z opinia o TP 15, dałem się niepotrzebnie sprowokować niejakiemu coma. Taki kurde stary a tak łatwo dałem się podpuścić, ech. a może warto poprosić o usunięcie tych gdzie szpula w daiwie opiera się na łożyskach ? dokładaniu podkładek z prawej strony i kilkudziesięciu innych ? zanim ktoś sobie zniszczy kołowrotek ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Wg. mnie dla Zaubera przynęty 40 g , duże gumy itp. to za duże wymagania.To są bardzo fajne kołowrotki w ekonomicznej klasie , ale 3000-4000 to tak do 25 g max.Wtedy sobie dzielnie radzą i cieszą nas kilka sezonów.Ludzie pamiętają jak dawno temu polecano je do cięższych zastosowań , że sobie radziły i tak zostało do dziś - i posypała się fala negatywnych opinii na ich temat - nie słusznie , dobre młynki , ale nie do ciężkiej pracy.Bez przesady,25g waży riper Mannsa na 10gr główce. Jeżeli zakładane 40gr to tylko gumy, a nie np. wahadła to Zauber podoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Bez przesady,25g waży riper Mannsa na 10gr główce. Jeżeli zakładane 40gr to tylko gumy, a nie np. wahadła to Zauber podoła.Może zrobiłem się zbyt rozpuszczony i wybredny , ale mój Zauber pomimo poprawnego spasowania , braku stuków i zgrzytów w rzecznym nurcie zaczyna już ciężej kręcić na kopycie 4'' z 15 g główką - tam gdzie Biomaster zwija jeszcze od podmuchu wiatru ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 I o to chodzi.... :-) Zauberem nie idzie ściągnąć obrotki Aglii 5 w nurcie a Tp Pg '15 bez wniku tą obrotówke razem z ryba przez przelotki przeciąga :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Na razie to ty zmienisz nie zioło (choć kto wie) ale nicki na pewno Co napiszesz o daiwie albo shimano to wtopa. Może uczciwie byłoby poinformować swoich klientów, że o wyższej półce kołowrotków pojęcia nie masz i na ich sprzęcie będziesz się uczyć? Zauberowate już zapewne dobrze zdążyłeś poznać, z tym nie polemizuję. Wyższa czy niższa półka co za różnica?, skąd wiesz czy mam czy nie mam pojęcie? serwisuję młynki z niższej i wyższej półki i nikt jeszcze nie napisał, że jest niezadowolony. ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Przypominam o regulaminie, który wciąż obowiązuje."1. Chcemy aby jerkbait.pl był miejscem kulturalnej wymiany poglądów – szanuj swoich rozmówców i traktuj ich tak, jakbyś chciał żeby Ciebie traktowano." Personalne wycieczki, tym razem tylko wykropkowałem. Jeśli palce świerzbią, a krew buzuje, to najlepiej pójść na ryby. Dalsze naruszenia regulaminu tolerowane nie będą. Edytowane 10 Maja 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Panowie nie oszukujmy się TP pg to lokomotywa a porównywanie go z zauberem to nieporozumienie...Nawet pod kątem ceny zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 wielkości 3000 to za małe kołowrotki pod Twoje przynęty, 4000 jak najbardziej z tym ,ze stradic z wysokim przełożeniem nie da takiego komfortu jak rarenium i zastanów się dokładnie czy niska masa rarka Ci odpowiada i czy nie będzie za lekki, ciut wyżej masz biomastera taki mały ideał w kwestii cena - jakość z normalną wagą.Niska masa bardzo mi odpowiada, odkąd kupiłem Quantum Smoke 50 do trolla świat się zmienił. Teraz szukam równie lekkiego kołowrotka do spina jw. Miałem kiedyś Stradica 4000 JDM gdzieś z okolic 2000 roku, był dość ciężki. Interesuje mnie Rarenium C14+, dzięki wielkie za cenne informacje, muszę go sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Nie wiem, jak pracowac bedzie moj R4000FB po intensywnym sezonie, ale jezeli zachowa swoje obecne walory, kupie chyba jeszcze kilka na zapas ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Następnym w kolejce jest Shimano Twin Power 4000... Edytowane 10 Maja 2016 przez Arcturus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Moim faworytem jest jednak Shimano Twin Power 4000 JDM, jeśli ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie, to proszę o info na priv.dla mnie rarenium ci4+ był największym zaskoczeniem w kategorii nowych kołowrotków, przy promocyjniej cenie poniżej 600 zł naprawdę zrobił na mnie ogromne wrażenie, zresztą z czystym sumieniem mogę dać sobie uciąć ręke że do polski rarków i biomków przyszło z moritza najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 A jego poprzednik czyli Shimano Rarenium C14 ( bez +)?Jest na aukcji all...o poniżej 500 stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Zapomnij! Nie ma porownania, inna liga ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 coś w tym stylu , generalnie największa różnica między fa (ci4) a fb(ci4+) to brak podparcia pinionu z dołu łożyskiem które fb ma, fa ma również kasztaniasty knob z pianki do golenia ale za to zapasową szpulkę w zestawie, do lekkich zastosowań też nie będzie zły bo jednak waga kołowrotków z ci4 daje spore pole do popisu , na początku bardzo sceptycznie do tego podchodziłem ale trochę przetarłem oczka odnośnie lżejszego łowienia i wiele kołowrotków nabrało sensu istnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Brak podparcia piniona z tyłu i gorsze knoby to tak na szybko. I brak podparcia szpulki łożychem. Znaczące różnice. Pod szpulką jest co prawda tulejka czyli łożycho ślizgowe ale ezo nierdzewka kosztuje 15 zeta. Nawet mam jedno wolne. Wymiana to chwila. A w FA nie dołożysz. Edytowane 10 Maja 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Rozumiem, dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Szymon z niższym przełożeniem jak najbardziej, określiłem tylko przykładowy zakres bo najczęściej takie się kupuje, a wieści o Twinku, od użytkowników, dziś rozmawiałem tel z kolegą jaki zajechał Twinka 4000 z 15 roku kupionego niedawno, kołowrotek był może z 8 razy na rybach, wahadła 30-40 gram, główki 30-50 gram plus guma 4-5 cali, przekładnia grzechocze jak by się coś w niej rozsypało, nie rozbierał go, pytał czy przeserwisuję ale poradziłem by reklamował w ramach gwarancji. Mowa o twinku 4000 XG 50G i np Relax 5" to zestaw który może kilka multików zajechać... Powiedz koledze, że źle bo używał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A PG daje rade pod takim obciążeniem , XG to raczej do boleniowych wyścigów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Okuma inspira C-X40Czy ktoś używa? może coś powiedzieć? potrzebuję budżetowego kołowrotka na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-spinning Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Używałem osobiście RTX-a praca kołowrotka bajka! Również myślałem o zakupie C-40X Chodzi Ci o ten kołowrotek (literówka w Twoim oznaczeniu?): http://sprzetdragon.pl/p/1399/14861/-okuma-inspira-c-40x-40-kolowrotki-z-przednim-hamulcem-kolowrotki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Tak, to dokładnie ten, właśnie dziś do mnie przyszedł. W najbliższy piątek wyjazd na Szwedzkie wody, prZetestuję i opiszę moje wrażenia. Narazie wydaje się solidny ale już jako nowy ma minimalny luz na korbie. Nie wiem czy to normalne, ale korba dokręcone na max i jest mały luzik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Tak, to dokładnie ten, właśnie dziś do mnie przyszedł. W najbliższy piątek wyjazd na Szwedzkie wody, prZetestuję i opiszę moje wrażenia. Narazie wydaje się solidny ale już jako nowy ma minimalny luz na korbie. Nie wiem czy to normalne, ale korba dokręcone na max i jest mały luzik.Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 No marketingowo obsmarowany złotem a tu takie zaskoczenie, ale żeby tak na sucho, ze sklepu odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Jeszcze w sklepie wyjęty prosto z pudełka skręcony i odrazu luz na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-spinning Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Tak, to dokładnie ten, właśnie dziś do mnie przyszedł. W najbliższy piątek wyjazd na Szwedzkie wody, prZetestuję i opiszę moje wrażenia. Narazie wydaje się solidny ale już jako nowy ma minimalny luz na korbie. Nie wiem czy to normalne, ale korba dokręcone na max i jest mały luzik.To nie jest dobra wiadomość, daj znać jak wypadnie po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Będzie ciężki test na Sorra Bellen, a mogłem kupić coś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi