Tomek-spinning Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jestem mocno ciekaw co będzie po takiej orce. Ciekawe czy po powrocie będzie czekał go serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Niestety po 6 dniach ciężkiego spinningu i trollingu woblerami 13+, na korbie jeszcze większe luzy. Ogólnie poza niewybaczalną dolegliwością fabrycznego luzu na korbie, podczas zwijania dużych woblerów kręci lekko. Ale może to zasługa plecionek 8 splotowych, to kołowrotek na jeden może dwa lata intensywnego wędkowania. Nie wiem czy gwarancja obejmuje taką naprawę ale oddaję go. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Arcturus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ten luz powinieneś przed wyjazdem usunąć. Bez tego będzie się szybko pogłębiał. Prosta operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) ...podczas zwijania dużych woblerów kręci lekko. Ale może to zasługa plecionek 8 splotowych...Dojaśnij proszę, bo nie kumam, jak ilość splotów wpływa na jakość kręcenia? Edytowane 4 Września 2016 przez Młody wędkarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Mniejszy opór na przelotkach powinien wpływać na to, że odczucie przy zwijaniu zestawu będzie "lżejsze"...ale może nie trafiłem w myśl kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Trafiłeś, ośmiosplotowe plecionki powodują odczuwalny komfort bardziej na wędzisku ale podczas zwijania woblerów 16 - 25 cm mocno obciążony jest kabłąk i jego rolka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Mniejsze tarcie na przelotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dobra panowie doradźcie, proszę :-) Wielkość shimano/Daiwa 4000/3000Woda - duże rzeki Wisła/Narew/Bug ( mazowieckie i okolice ) Gatunek połowu - Bolen, szczupak, sandaczPrzynęty - gumy RH, Fantomy Lipinskiego, hermesy, water monitory, thrille itp itd, gumy do 4 cali na główkach do 20-25 gramPrzełożenie cos szybszego - Hg czy jakos tak ? Linka - plecionkaWaga jest mi obojętnaBudżet 500-700 zł Najlepiej nowe, ale używane tez moze być co kupić czego szukać ?? Najlepiej jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Przełożenie cos szybszego - Hg czy jakos tak ?Linka - plecionkaWaga jest mi obojętnaBudżet 500-700 zł Najlepiej nowe, ale używane tez moze być co kupić czego szukać ?? Najlepiej jak najszybciej Może Stradic FK 4000 XG choć z nawojem 99 cm może być zbyt szybki ? Powinien być od ręki w Raven w budżecie jaki określiłeś jako max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Sprawdź Daiwa Freams 3012H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Pytanie,czy zamierzasz okazjonalnie łowić tzn.ze dwa razy na miesiąc?Czy też będziesz bardzo często nad wodą? Jeśli to drugie,i ostra orka boleniowa...to bez kompromisów,kup TP 4000HG i temat załatwiony. Budżet przekroczony,ale może lepiej poczekać,coś sprzedać,itp i dołożyć brakującą sumę. Różne kołowrotki,w różnych warunkach,mają dziwne przypadłości. Natomiast TP do tego typu zastosowań,jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Łowione bedzie ja wiem - 2 razy w tygodniu ? Moze cos więcej... wlasnie o to chodzi ze wiem ze to stella pociągnął temat itp itd szukam jakiejś alternatywy ? Spin to u mnie jedynie duża rzeka i bolen, drogie wole kupować multiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Kup Tp i zamkniesz temat. Wtedy spokojnie możesz poświęcić czas na łowienie,i kupowanie drogich multików . Nie będzie niespodzianek,pełnia zadowolenia,a i cena cię nie zrujnuje. Po co masz za jakiś czas,znowu wracać do pierwotnego założenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Łowione bedzie ja wiem - 2 razy w tygodniu ? Moze cos więcej... wlasnie o to chodzi ze wiem ze to stella pociągnął temat itp itd szukam jakiejś alternatywy ? Spin to u mnie jedynie duża rzeka i bolen, drogie wole kupować multiki Kupiłem niedawno Stradica FJ 4000 do tego celu. Zobaczymy ile czasu da radę, ale doszedłem do wniosku, że szkoda mi wydać więcej do niż plus minus 600zł do orki na Wiśle. A co z twoim Excense ? Edytowane 4 Listopada 2016 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Poszedł w do Tomka juz jakiś czas temu - w sumie in dobry by był ale ciągnąć z jp to znowu z tydzień -dwa czekania :-) dlatego wole cos na miejscu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Michał ja podobnie jak kolega grisha myślę że tym http://www.mefistofishing.pl/shimano-stradic-4000xg-new-2015-p-1419.html spokojnie ogarniesz i jeśli jak piszesz głównie pod bolenia to i nawój powinieneś opanować. Albo to albo pozostaje szukać jakieś mocniejszej używki od kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Tak, to dokładnie ten, właśnie dziś do mnie przyszedł. W najbliższy piątek wyjazd na Szwedzkie wody, prZetestuję i opiszę moje wrażenia. Narazie wydaje się solidny ale już jako nowy ma minimalny luz na korbie. Nie wiem czy to normalne, ale korba dokręcone na max i jest mały luzik. Witaj. Co oznacza luz na korbie? Wktórym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witaj. Co oznacza luz na korbie? Wktórym miejscu?Witam. Ostatnio kolega na sklep wziął 20 i 30 Inspire, niestety 20 luz duży na korbie, 30 już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam. Ostatnio kolega na sklep wziął 20 i 30 Inspire, niestety 20 luz duży na korbie, 30 już nie. Ale gdzie jest ten luz. W miejscu składania, przy knobie, czy machają się całe bebechy? Czy może jeszcze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 No właśnie luz widoczny na bebechach, w tym przypadku na rozmiarze 20, na 30 już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dzięki. Wynika z tego, że trzeba macać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcturus Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Luz w bebecha tzn. na przekładni. Reklamowany jako bardzo zaawansowany technologicznie itp. a przecież przekładnia to wynalazek starożytności. Poza tym mocny młynek, lekko kręci pod dużym obciążeniem ale ten luzzz..... i tak w seryjnej produkcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 To ja opiszę moje wrażenia na temat Okuma Inspira C30X -30 bo właśnie do mnie dojechał zakupiony w sklepie internetowym:To chyba jakieś nieporozumienie, po wstępnych oględzinach myślę że dostałem kołowrotek po kilkuletniej ciężkiej orce. Totalny luz na przekładni i podobny na rotorze, coś puka przy kręceniu -wcale się nie dziwię bo przy takich luzach musi pukać. Żeby nie było że kupiłem tani kołowrotek i tak musi być to porównam go z inną Okumą Custom spin 25 kupioną w marcu tego roku i łowioną sporo zarówno przy lekkim spinningu jak i pickerze. Custom spin kosztował 120zł -Inspira kosztowała 236zł czyli jeszcze raz tyle. Custom spin jest w miarę dobrze spasowany kręci o wiele płynniej i bardzo dobrze układa żyłkę. Po dwa razy droższej "Inspirze" można by się spodziewać kołowrotka lepszego od "Customa" a jest dokładnie odwrotnie. Wrzucam fotki razem z trzecim kołowrotkiem -też Okumy: Tactic baitfeeder który ma podobne luzy jak nowa Inspira, ale....Tactic ma 4 lata i był intensywnie katowany podajnikami do methody 30-40g i wyholował setki kilogramów ryb -amury i karpie w przedziale 2-10kg. Nawet nie próbowałem nawijać na "Inspirę" żyłki bo w poniedziałek to coś odsyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) '...Po dwa razy droższej "Inspirze" można by się spodziewać kołowrotka lepszego od "Customa" ???? A niby dlaczego? W obu przypadkach jest to wlasciwie ta sama, najnizsza polka, cena jest wiec przypadkiem, jakosc jest przypadkiem, moze nawet znak firmowy jest zupelnym przypadkiem. Odejmij wszelkie vaty, marze, podatki, cla, transport, marketing...ile te kolowrotki kosztuja tajemniczego producenta? Jeden 5, drugi 10 $? Czego sie spodziewasz, to musi byc, a przynajmniej powinna byc tandeta, jesli nie jest, to chyba ktos do interesu po drodze doklada ???? Edytowane 3 Listopada 2017 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) '...Po dwa razy droższej "Inspirze" można by się spodziewać kołowrotka lepszego od "Customa" A niby dlaczego? W obu przypadkach jest to wlasciwie ta sama, najnizsza polka, cena jest wiec przypadkiem, jakosc jest przypadkiem, moze nawet znak firmowy jest zupelnym przypadkiem. Odejmij wszelkie vaty, marze, podatki, cla, transport, marketing...ile te kolowrotki kosztuja tajemniczego producenta? Jeden 5, drugi 10 $? Czego sie spodziewasz, to musi byc, a przynajmniej powinna byc tandeta, jesli nie jest, to chyba ktos do interesu po drodze dokladaCustom służy mi od marca bezawaryjnie przy lekkim łowieniu, Tactic z wolnym biegiem(180zł) od 4 lat działa bezawaryjnie przy ciężkim łowieniu methodą i feederem na Wiśle. Łowię średnio 2 dni w tygodniu od zejścia lodu do lodu więc uważam że, stosunek ceny do jakości w przypadku Okumy jest co najmniej dobry, i tego samego spodziewałem się po Inspirze która miala być podłączona pod lighta(2,3m 1-6g.)i powinna długo posłużyć do takiego łowienia, a dostałem na dzień dobry "rozklekotany" kołowrotek. Edytowane 3 Listopada 2017 przez stefan..k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi