Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Były ankiety, teraz czas na hipotezę badawczą Muszę za godzinkę zdać pracę dyplomową do drukowania i mam problem . Postawiłem główną hipotezę, do tego 4 hipotezy cząstkowe. 3 hipotezy cząstkowe są twierdzące, tym samym główna hipoteza jest obalona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Z rana już mam jeść ketonal i trammal na ból głowy ? Zlituj się Bartek jak dopiero swój nr telefonu zapamiętałem a Ty wyjeżdżasz z sinusami i wzorem na objętość walca ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 hehehe to są właśnie efekty bumelowania na statystyce i badanich marketingowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 hehehe to są właśnie efekty bumelowania na statystyce i badanich marketingowych Oczywiście mam nadzieję że wcale się tego nie wstydzisz i jest Ci z tym dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Postawiłem główną hipotezę, do tego 4 hipotezy cząstkowe. 3 hipotezy cząstkowe są twierdzące, tym samym główna hipoteza jest obalona? Eeeee......... znaczy te 3 hipotezy cząstkowe są udowodnione i zaprzeczają głównej???Jeśli nie to ta główna może być co najwyżej nie udowodniona.....Jeśli tak, to temat wymaga dalszych badań i możesz od razu sugerować że zajmiesz się tym w przewodzie doktorskim... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Były ankiety, teraz czas na hipotezę badawczą Muszę za godzinkę zdać pracę dyplomową do drukowania i mam problem . Postawiłem główną hipotezę, do tego 4 hipotezy cząstkowe. 3 hipotezy cząstkowe są twierdzące, tym samym główna hipoteza jest obalona? TaklubNie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Były ankiety, teraz czas na hipotezę badawczą Muszę za godzinkę zdać pracę dyplomową do drukowania i mam problem . Postawiłem główną hipotezę, do tego 4 hipotezy cząstkowe. 3 hipotezy cząstkowe są twierdzące, tym samym główna hipoteza jest obalona? Zdanie jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy kiedy wszystkie sformułowania w zdaniu są prawdziwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ale o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Zdanie jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy kiedy wszystkie sformułowania w zdaniu są prawdziwe Wlasnie o to mi chodziło, czy wszystkie muszą być twierdzące w stosunku do hipotezy, czy wystarczy większość Kuba nie mieszaj juz mi w glowie za duża rozbieżność Edytowane 29 Maja 2014 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Wg logki w matmie wszystkie muszą być prawdziwe (+p) aby implikacja zdania była prawdziwa (+p). Gdy tylko jedno ze zdań jest fałszywe (-q) wóczas implikacja (=>) jest fałszywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 No i dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Popeye matematykę miałem 7 lat temu więc jak coś to ja umywam ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Nie no spoko, takie podstawy to jeszcze pamiętam, a utwierdziłeś mnie w tym Praca gotowe już do drukowania. Wszystkim dziękuje za udzieleni pomocy. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Nie martw się na zapas Popeye.Przecież i tak , nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie tego czytał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 hahahaha chciał bym ale niestety tak nie bedzie. Chociaz merytorycznie jest wszystko fajnie opisane to się nie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ja bym się skupił na tym czy wszystkie hipotezy cząstkowe (ja bym je nazwał celami badawczymi) były poprawnie postawione. Hipoteza badawcza w porządnych badaniach musi być potwierdzona zarówno pozytywną jak i negatywną kontrolą. Jeśli jakiekolwiek poprawnie zweryfikowane zadanie badwcze jest w sprzeczności z główną hipotezą badawczą to nie argumentowałbym na 100%, że jest ona udowodniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi