Artur Z. Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Natrafiłem w www.plat.co.jp n takie kołowrotki z dźwignią przełączania biegu tył-przód , do jakiej metody są takie maszynki??? , na zdjęciu Daiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Iso-game to nie kalmary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 A jesteś pewny że ta dźwignia nie otwiera kabłąka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam Ta dźwignia to hamulec/sprzęgło odśrodkowe. System ten był kiedyś stosowany chyba w Mitchelach (?). Obecnie popularne w shimaniakach i jak widać w Daiwach. Słyszałem, że to kapitalne rozwiązanie. Pozdrawiam Tadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 A jesteś pewny że ta dźwignia nie otwiera kabłąka ?? Jestem pewien, na stronie plata , jest filmik jak gość klika tą dźwignią i może kręcić do przodu lub do tyłu http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?cPath=27 _998_1001&products_id=6161 Filmik jest na samym dole, widziałem też filmiki jak łowią ryby tymi kołowrotkami więc chyba nie na kalmary, ale tez mi się tak skojażyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 W tych kołowrotkach dzwignia służy do hamowania jaki i przełączania obrotów rączki przód/tył.Kołowrotek jest przewidziany do spinningu (szczególnie dla zawodników).Chodzi o to że mamy stała kontrolę nad siłą hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi