Skocz do zawartości
  • 0

Brak odczytu w Elit5-DSI

Korczas

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na początku przywróć ustawienia fabryczne i sprawdź podłączenie przetwornika. Ja juz raz dzwoniłem z łódki do sklepu, że nic nie działa. Przetwornik był źle podłączony. Za drugim razem tak namieszałem, że nic na ekranie nie widziałem. Reset to default pomógł.

• 0

Robilem juz wszystko nawet resety(miekki,twardy) i dalej mi miga głebosc i nic nie wskazuje!!!Zastanawia mnie to ze wszyscy co z nimi rozmawiałem twierdza ze powinno byc słychac prace przetwornika a umnie zupełna cisza i to mi niedaje spokoju czy w srodku cos nieposzło???

• 0

Robilem juz wszystko nawet resety(miekki,twardy) i dalej mi miga głebosc i nic nie wskazuje!!!Zastanawia mnie to ze wszyscy co z nimi rozmawiałem twierdza ze powinno byc słychac prace przetwornika a umnie zupełna cisza i to mi niedaje spokoju czy w srodku cos nieposzło???

Nie słychać przetwornika :D . Najważniejsza wiadomość na koniec - to tak jakby u lekarza opisując objawy choroby u pacjenta którego lekarz nie widzi zataić że już nie oddycha. Pożycz drugi przetwornik i wszystko będzie jasne, chociaż moim zdaniem to już jest jasne.

• 0

Na krótką chwilę możesz podłączyć. Jak "zagada" to masz rozwiązanie problemu. Nawet jak przyłożysz przetwornik np. do policzka to po pierwsze poczujesz że pracuje a po drugie będzie wskazanie głębokości oczywiście absolutnie absurdalne ale będzie i podobnie z odczytem. Pełnego sprawdzenia i tak musisz dokonać na wodzie.

• 0

To co dzisiaj sie dowiedziałem po obdzwonieniu praktycznie pół kraju to tylko rece załac,a chodzi oto ze w naszym kraju ba nawet w europie nieistnie serwis pogwarancyjny echosond,sonarow itp!!!Swiatowi giganci w tej dziedzinie owszem reklamuja swoje super produkty za nie małe pieniodze nabywane przez nas tylko ze nikt i nigdzie nie wspomina ze po okresie gwarancji(tj 2dwa lata)jezeli uzadzenie ulegnie awarji praktycznie mozemy je wyzucic na smietnik bo ze strony producentow nitk juz nimi sie nieiteresuje bo jakto okreslaja bo koszt roboczo godziny jest zbyt wysoki aby zajmowac sie swoimi urzadzeniami po okresie gwarancji!!!