Abu1978 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Witam,poszukuję opinii na temat nowej wędki Dragona pod okonia,czy ktoś miał wogóle styczność z tym kijkiem,jeśli tak to proszę coś napisać o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam,widzę że nikt jeszcze tej nowości Dragona nie miał w swoich rekach,jednakże proszę osoby które mają możliwość pomacania tego kija o wyrazenie swojej opinii,wygląda naprawdę obiecująco i może to być świetna alternatywa za mniejsze pieniadze niż kije z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoływędkarz Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam. Dołączam się pod temat. Zainteresowałem się tym kijem i jestem po pierwszej przymiarce jeśli mogę się tak wyrazić. Sprawdzając go na sucho mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami. Po pierwsze kij wyjątkowo lekki, przysłowiowe "piórko". Akcja kija dobrze opisana jako medium fast, w moim odczuciu może nawet medium. Wykonanie na wysokim poziomie, blank wyjątkowo cienki i delikatny. Gnie się prawie po sam dolnik. Zastanawiam się tylko jak mały kołowrotek muszę zainstalować aby dobrze wyważał kij. Tego niestety nie sprawdziłem. A czy kolega ma jakieś nowe spostrzeżenia albo doświadczenie w użytkowaniu tej wędki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majtreja Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam. Kumpel ma gdzieś od miesiąca. Jak na razie zadowolony, miałem okazję kilka razy pomachać, pięknie ładuje, dobrze przenosi, przy holu 20- taka gnie się zadziwiająco głęboko. Ostatnio kolega złamał (rzucił na gałąź, próbował wyszarpać, trachnął przy drugiej przelotce) zareklamował, bezproblemowo wymienili szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 witam ja także dołącze się do tematu,także zainteresował mnie ten kijek i chciałbym się dowiedzieć jakie ceny są tych spinningów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Panowie, czy ta wędka Waszym zdaniem posłuży do łowienia okoni z pontonu? Pytam, bo nie posiadam mniejszych wędek, a nie jestem przekonany czy ta długość będzie odpowiednia? Chodzi mi głównie o komfort. Wielu wędkujących z łódek czy z pontonu używa około 2 m patyczaków. Rzadko łowię na zbiornikach, zwłaszcza ze środków pływających, więc nie wiem, czy jest sens kupowania celowo czegoś krótszego. Jesienią zainwestuję w sprzęt okoniowy na zbiorniki, wtedy będzie więcej czasu i funduszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Nie wiem komu posłużyć ma? Mi napewno . A czy Tobie? ... Moim zdanien nie bo za długa ... musisz mieć taką max 230. A poważnie to jak Ci kij leży to co to znaczy za długi na łódkę, a za krótki na brzeg. Ja wogóle nie mogę się przekonać do wędek ponad 230-240cm, a najlepiej 220 niezależnie czy z brzegu czy łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Dziękuję Panie Marcinie;) Wędka jest miękka, ma czułą szczytówkę, ładnie pracuje pod rybą i ładuje nawet najmniejsze przynęty. Wędeczka katalogowo opisana pod okonie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam, czy ktoś może napisać o wędce DRAGON NanoLITE XT80C Spinn 10 2.35 m 1-10g realną obsługiwaną gramaturę przy gumkach oraz czy obrotowki 2 ta wędka obsłuży i ogólne wrażenia z użytkowania lub własna opinia o wędce w trakcie użytkowania? Im więcej szczegółow tym lepiej, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Posiadałem wersję 3-15, ale przypuszczam że mam podobną pracę co 1-10. Praca blankiu przypomina wlejankę. Szytówka jest miękka i dopiero w połowie blanku czuć moc. Warto przed zakupem przetestować, ponieważ można się zdziwić. Dla mnie rzucało się niecelnie i dziwnie. Równocześnie miałem SG LRF, która jest wklejanką, a nie dawała po sobie tego odczuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ja posiadam Microflex 2-10g 2.30 cm. I to mi fajnie leży w dłoni, ale szukam czegoś podobnego, lecz z wyższej półki. I teoretycznie z tego co piszesz, to obie wędki pod względem akcji powinny być podobne teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jeżeli lubisz miękki szczyt i sztywniejszy silnik to powinna pasować. Ja używałem swojej pod wobki na klenia, ale te dziwne uczucie w czasie rzucania spowodowała o szybkiej rezygnacji z wędki. Dla mnie była strasznie niecelna w porównaniu LRF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 a jaka posiadasz LRF? parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 1-10 i 3-14 mają dosyć różną akcje. 3-14 jak dla mnie pod okonia w ogóle sie nie nadaje. Jest to naprawdę dobra, czuła wedka. 3-14 2,45m ma dosyć dziwną akcje bardzo miękki szczyt mniej-więcej do 4 przelotki reszta ma spory zapas mocy. Mimo ze jej wyrzut to max 14 to w rzeczywistości 20 tez da rade. Ale co ciekawe najlepiej i tak łowi sie na przynety twarde po 3-5gr większe np obrotowka 3 za mocno wygina szczyt (rzuty 3gramami juz wystarczająco dalekie) 1-10 2,13 miałem tylko w reku na sucho kijek jest bardziej elektryczny, szczyt nie odbiega tak moca od dołu. Bardziej równomierne rozłożona moc moim zdaniem pod gumki juz lepiej zainteresować sie microspecialem również od dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 3-14 to nie to czego szukam. Próbuję w jednej wędce mniej więcej pogodzić obrotówki maks 2 oraz gumki minimalna gramatura 2g, maks +- 5g:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 To coś do 7gr. Ogólnie ciekawa może być daiwa trout area commander, ale w reku jej nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ja ją miałem w ręku, jest za miękka:) Jest jeszcze http://blog.pleciona.pl/test-i-recenzja-wedki-daiwa-ballistic-x-210m-1-10g/ , ale za krótka jak dla mnie. Gość ze sklepu polecał mi jeszcze http://pleciona.pl/pl/p/Wedka-Mikado-Sicario-SL-Spin-238cm-1-7g-2cz/15938 i także o niej myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarska pasja Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 siema szukam wędki właśnie w takiej kategorii wagowej, a także o długości oscylującej w 230 - 260 lecz chciałem także połowić w rzekach typu san, czy rudawa z prądem lub wzdłuż klenie jazie pstrągi i okonie, lecz chciałbym aby wędka miała pracę paraboliczną typu microflexa od dama i miotała fajnie microjigami dociązanymi czyli takie 1- 2 g czy wobkami do 5 cm czyli tez takie 6 g a blystki mi wystarczą 2 czyli zwykle do 5 g, myslalem nad tą wędka ale czy poradzi sobie przy uciągu jeżeli nie to czy moglibyście mi cos polecic od razu zaznaczam ze nie chce przesztywnionej wędki lecz bardziej o ugieciu paraabolicznym i pracującej nawet przy mniejszych rybkach bardzo proszę o podpowiedź ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi