Mario41 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Szukam opinii o nowych silnikach zaburtowych suzuki 15 i 20 konnych z wtryskiem paliwa. Czy warto pomyśleć nad takim i zdradzić yamahe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 mamy dwa na wtrysku, z żadnym ani problemu, nigdy nawet nie próbowały nie zapalić ani stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 mamy dwa na wtrysku, z żadnym ani problemu, nigdy nawet nie próbowały nie zapalić ani stanąćTO MACIE SZCZĘŚCIE PANOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Niech kolega poda model silnika. Bo na dzien dzisiejszy to chyba wszystko nowe od 25km wzwyż jest na wtrysku. Więc zostają tylkobwiosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja bym tutaj nie demonizował może trafiłeś na jakiś wadliwy egzemplarz.Inni jakoś pływają i sobie chwalą.Może napisz dlaczego serwis orzekł winę użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Serwis może poprostu chce sie pozbyć problemu dlatego tak orzekli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Możliwe. Nie wiem jak jest w przypadku zaburtowców ale ekspertyzy do samochodów nie są koszmarnie drogie. Może warto zlecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie krzycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja też się zastanawiałem między hondą a suzuki na kożyść hondy przemówił power trym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 WITAM WSZYSTKICH ZAINTERSSOWANYCH O SILNIKACH 20 KONNYCH NA WTRYSKUWŁASNIE NABYŁEM TAKI SILNIK BYŁEM BARDZO ZADOWOLONY TYLKO PRZEZ KILKA GODZIN UŻYTKOWANIATO SIĘ WOGÓLE NIE NADAJE DO PŁYWANIA A W SZCZEGÓLNOŚCI NA MORZU ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWAROZSYPAŁA SIĘ SPODZINA W DROBNY MAKOCZYWIŚCIE SERWIS ORZEKŁ WINĘ KLIENTA CO JEST NIE PRAWDĄ I WYCENIŁ ZA NAPRAWĘ TYLE CO POŁOWE SILNIKATAK WIĘC PO OBEJŻENIU CZĘSCI WIDAĆ ŻE ZA MOCNO GO ODCHUDZILI BO TO WEDŁUG MNIE JEST ZA DELIKATNETAK WIĘC BARDZO BARDZO DOBRZE SIĘ ZASTANÓWCIE NAD KUPNEM TEGO SILNIKAOD 15 LAT PŁYWAŁEM NA UŻYWANYCH YAMAHACH I ZACHCIAŁO MI SIĘ NOWEGO NAJLEPSZEGO I TERAZ MAM KUPE ZŁOMU W GARAŻUheheheh gdzieś pisałem, że to badziew ))) jeszcze się okaże, że to jedna z okazji cenowych z tak zwanego podwójnego importu po za siecią suzuki i dlatego nie ma gwarancji ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja też się zastanawiałem między hondą a suzuki na kożyść hondy przemówił power trym.Ja też już miałem kupować Suzuki ale w ostatniej chwili postawiłem na Honde.To jednak sprawdzona konstrukcja układ paliwowy na gażniku,zawsze można coś pogrzebać samemu,zdecydowanie niższe koszty serwisowe przynajmniej u nas w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja bym tutaj nie demonizował może trafiłeś na jakiś wadliwy egzemplarz.Inni jakoś pływają i sobie chwalą.Może napisz dlaczego serwis orzekł winę użytkownika.serwisant orzekł że uderzyłem w kamień albo nawinołem line albo zmieniałem biegi przy maksymalnych obrotach tych albo za dużo po prostu na głebokiej wodzie coś zgrzytneło i zaczeły sie roblemy i to duże z tą firmą na gwarancji nie chcą naprawić nawet chciałem zapłacić to przez prawie dwa miesiące czekałem na częscisie nie doczekałem więc sprawa trafiła do sądu i aktualnie jestem bez silnika i wydałem kupe kasy na mecenasa opinie rzeczoznawcy i koszty sądowejeszcze opiszę całą sytuacje z całą dokumentacją zdjęciami opisami bez względu na to jak sprawa sie potoczy i jak w polsce za swoje pieniądze trzeba po sądach dochodzić swoich praw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie wyobrażam sobie, jak może się z winy klienta rozsypać spodzina po kilku godzinach pływania .....albo musiał zaliczyć dzwona...bo chyba oleju ze spodziny nie spuścił U mnie skończyło by się to w sądzie....ale nie skończy bo wziąłem na ten rok Hondę 20 SHGU z rozruchem i wspomaganiem trymu sprężyną gazową i "będzie Pani zadowolona" ....chyba, .....mam nadzieję...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 serwisant orzekł że uderzyłem w kamień albo nawinołem line albo zmieniałem biegi przy maksymalnych obrotach tych albo za dużo po prostu na głebokiej wodzie coś zgrzytneło i zaczeły sie roblemy i to duże z tą firmą na gwarancji nie chcą naprawić nawet chciałem zapłacić to przez prawie dwa miesiące czekałem na częscisie nie doczekałem więc sprawa trafiła do sądu i aktualnie jestem bez silnika i wydałem kupe kasy na mecenasa opinie rzeczoznawcy i koszty sądowejeszcze opiszę całą sytuacje z całą dokumentacją zdjęciami opisami bez względu na to jak sprawa sie potoczy i jak w polsce za swoje pieniądze trzeba po sądach dochodzić swoich prawno ale dalej mało wiemy, wiec kupiłeś ten silnik u autoryzowanego dealera przez sieć suzuki polska czy od jakiejś innej firmy z rzekomą gwarancja europejską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 serwisant orzekł że uderzyłem w kamień albo nawinołem line albo zmieniałem biegi przy maksymalnych obrotach tych albo za dużo po prostu na głebokiej wodzie coś zgrzytneło i zaczeły sie roblemy i to duże z tą firmą na gwarancji nie chcą naprawić nawet chciałem zapłacić to przez prawie dwa miesiące czekałem na częscisie nie doczekałem więc sprawa trafiła do sądu i aktualnie jestem bez silnika i wydałem kupe kasy na mecenasa opinie rzeczoznawcy i koszty sądowejeszcze opiszę całą sytuacje z całą dokumentacją zdjęciami opisami bez względu na to jak sprawa sie potoczy i jak w polsce za swoje pieniądze trzeba po sądach dochodzić swoich prawCzy to SUZUKI ...i od którego importera ..bo jakoś nie wiadomo skąd ale wziął się drugi, tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 http://jerkbait.pl/topic/48903-nowy-silnik-suzuki-vs-pozosta%C5%82e-marki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie wyobrażam sobie, jak może się z winy klienta rozsypać spodzina po kilku godzinach pływania .....albo musiał zaliczyć dzwona...bo chyba oleju ze spodziny nie spuścił U mnie skończyło by się to w sądzie....ale nie skończy bo wziąłem na ten rok Hondę 20 SHGU z rozruchem i wspomaganiem trymu sprężyną gazową i "będzie Pani zadowolona" ....chyba, .....mam nadzieję......ja tez sobie tego nie wyobrażam ale tak się stało pękła częśc zabieraka na wałku i zablokowała zemby przypadek bo nawet w rosyjskich wichrach czy neptunach to nigdy ani dla mnie ani zadnemu mojemu znajomemu takie cos sie nie przytrafiłoa co do oleju to jest fabrycznie zalany i wymienia go serwis klient nie ma prawa nawet go sprawdzać jeśli go serwisuje a z hondy napweno będzie pan zadowolonypozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ale nie demonizujmy to jeden przypadek na setki sprzedanych silników.Pewnie też miał bym nerwy mimo to i tak kupię 25 na szprycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 no ale dalej mało wiemy, wiec kupiłeś ten silnik u autoryzowanego dealera przez sieć suzuki polska czy od jakiejś innej firmy z rzekomą gwarancja europejską?jest to oryginał suzuki kupiony u polskiego dilera z 5 letnią gwarancją która w moim przypadku nie intnieje oleli mnie na całej liniiopisze to jak sprawa w sadzie się skończy i jak traktuje się klientasam prowadzę działalnośc gospodarczą i takie rzeczy w głowie mi się nie mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Samą usterkę silnika można zrozumieć... może się zdarzyć...Natomiast podejście w takim przypadku gwaranta.... Z jakiej to miejscowości serwis tak Cię urządził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Tak sorki, że dopytuję... w Twoim ceigu widzę wypożyczalnię sprzętu wodnego. Czy ten silnik chodził komercyjnie?Może z tego powodu masz problemy gwarancyjne, bo był zarejestrowany w systemie gwarancyjnym na komercję?Może to głupie pytania, ale myślę, że wszystkim się przydadzą kupującym nowe silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jak kupowałem swoją honde to chłopaki powiedzieli że od uszkodzenia mechanicznego silnika, spodziny itd.. można się ubezpieczyć np. w Hestii byłem pytałem i faktycznie ubezpieczenie od 20 tyś od uszkodzenia śruby spodziny itd... to koszt ok 200 zł bez udziału własnego w remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ja ubezpieczalem w Goather czy jakos tak- wszystko ok nawet przy szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) serwisant orzekł że uderzyłem w kamień albo nawinołem line albo zmieniałem biegi przy maksymalnych obrotach tych albo za dużo po prostu na głebokiej wodzie coś zgrzytneło i zaczeły sie roblemy i to duże z tą firmą na gwarancji nie chcą naprawić nawet chciałem zapłacić to przez prawie dwa miesiące czekałem na częscisie nie doczekałem więc sprawa trafiła do sądu i aktualnie jestem bez silnika i wydałem kupe kasy na mecenasa opinie rzeczoznawcy i koszty sądowejeszcze opiszę całą sytuacje z całą dokumentacją zdjęciami opisami bez względu na to jak sprawa sie potoczy i jak w polsce za swoje pieniądze trzeba po sądach dochodzić swoich prawKolego, Michał81 to ma chyba rację. Jako konsument możesz spróbować skorzystać z sądu polubownego, gdzie pomaga ci charytatywnie rzecznik praw konsumenta. Więc po co od razu mecenas...Jeżeli kupiłeś jako konsument, to ciężar dowodowy spoczywa jeszcze na producencie. Nie wspominając o tym, że sprawa trafiła do sądu, to nie biegasz już po rzeczoznawcach, tylko wnioskujesz o powołanie biegłego, za którego płaci ten co przegra.... Poczytaj trochę: http://www.uokik.gov.pl/spory_konsumenckie.php Edytowane 4 Marca 2015 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jak wam śmiga to Suzuki po 2-3 latach eksploatacji ? Dalej wszyscy zadowoleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja jestem zadowolony po pierwszych 2 latkach jak na razie, poza tym zostało mi jeszcze kolejne 3 lata gwarancji Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mario41
Szukam opinii o nowych silnikach zaburtowych suzuki 15 i 20 konnych z wtryskiem paliwa. Czy warto pomyśleć nad takim i zdradzić yamahe.
Top użytkownicy dla tego pytania
19
8
7
7
Popularne dni
4 Mar
23
2 Cze
10
12 Kwi
10
11 Lis
8
Top użytkownicy dla tego pytania
miramar69 19 odpowiedzi
Michał81 8 odpowiedzi
womaly23 7 odpowiedzi
ptychoo 7 odpowiedzi
Popularne dni
4 Mar 2015
23 odpowiedzi
2 Cze 2014
10 odpowiedzi
12 Kwi 2019
10 odpowiedzi
11 Lis 2019
8 odpowiedzi
Popularne posty
tornado
Widzę Mario że nie ma chętnych do tablicy . Warto pod jednym warunkiem że pływasz z głową i nie przypaprasz spodziną o dno , te silniki są super ale bardziej zaawansowane samym wtryskiem i nie tylko o
miramar69
Wczoraj byłem na kolejnym przeglądzie ze swoja "SUZANĄ". ..... a nawiązuję do tematu wyżej - co rejestruje komputerek silnika Gdy zobaczyłem co rejestruje ten maleńki komputerek ... szczęka opada...
tornado
Drobne wibracje w tak małych silnikach są normą wszystkie się lekko wibrują, jak chcemy sobie szklankę wody postawić na głowicy kupmy V-8 300km
Opublikowane grafiki
115 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi