Skocz do zawartości
  • 0

Silniki zaburtowe Suzuki z wtryskiem paliwa - opinie użytkowników.

Mario41

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam mam pytanie odnośnie użytkowników silników suzuki na wtrysku. Zamierzam kupić 15 na wtrysku czy używacie dodatkowo

separatora wody ?czy może jakiś filtr na lini paliwa Za info dziękuję.

Bierz 20 KM waga ta sama a cena podobna

• 0

Witam ja już 3 sezon posiadam 20km suzukę na wtrysku nie zastanawiaj się i bierz 20km a co do separatora ja kupiłem ale po skończonym sezonie nigdy nie zauważyłem żeby jakaś woda w dolniku się zebrała silnik ma w sobie w środku filtr paliwa i moim zdaniem to separuje wodę tym bardziej że jest od dołu końcówka do spuszczenia ewentualnej wody producent zaleca chyba wymianę tego filtra co 2 lata.

Edytowane przez Cycu182

• 0

15 i 20 to te same silniki. Różnią się one modułem i ewentualnie śrubą.

Mój znajomy robił upgrade z 15 do 20 w oficjalnym serwisie i co zaoszczędził na silniku, wydał na modernizację.

Ja przedłużając oryginalną linię paliwową dodałem jako łącznik między wężyki filtr tzw. do malucha. Zawsze tankowałem 98Pb i raz zalałem 95Pb. Filtr uległ po tym tankowaniu zabrudzeniu. Jeśli przepuścił on cokolwiek dalej, to jest jeszcze filtr przy silniku.

Na zakończenie dodam, że tankuje tylko i wyłącznie na stacji patronackiej.

• 0

Ale woda w zbiorniku paliwa nie pochodzi ze stacji benzynowej :) No dobra, w wyjątkowych sytuacjach może (jak do prawie pustego zbiornika na stacji wlewają paliwo i tankuje się wtedy z dystrybutora a cała instalacja pamięta kartki na paliwo ;>).

Woda bierze się ze skroplin, w zbiornikach plastikowych to praktycznie pomijalna sprawa. Ale jeśli ktoś ma metalowy zbiornik to rosa zbiera się na ściankach. Dlatego motocykle się zimuje ze zbiornikiem zalanym pod korek :)

• Like 1

• 0

Mam silnik zaburtowy Jonson 4 see horse i poszukuję serwisu w okolicy kielc moze ktos z kolegów  pomoże?

A co to ma wspólnego z tematem silników Suzuki na wtrysku ???

Poza tym dublujesz posty.

http://jerkbait.pl/topic/91067-poszukuję-serwisu-dla-silnika-johnson-4-km-see-horse/

Edytowane przez godski

• 0

Witam,

mój stary sprzęt (silnik) już nie daje rady i zdecydowałem się na zakup nowego Suzuki na wtrysku DF20AS ale proszę podpowiedzcie gdzie serwisujecie te maszyny (mówię tu o serwisie gwarancyjnym) na Dolnym Śląsku na stronie Suzuki- Marine w liście dealerzy moje województwo to pustynia :( a średnio mi się uśmiecha później gonić pół Polski na przegląd okresowy.

Pozdrawiam

• 0

Odgrzeje kotleta.....jak wam się suzuki 20 spisuje? i co trzeba zrobić żeby miała ładowanie?

ja się wypowiem tylko co do pracy. Moja, dopóki jej nie sprzedałem, była naprawdę zacna. Faktem jest, że się nie napływałem bo zrobiłem może z 60-70 mth ale silnik jak dla mnie świetny. Przy tej swojej fajności miał jeszcze miły dla uch dźwięk. Sprzedałem bo okazał się nieco za mały do mojej łódki.

Gdybym teraz musiał kupić 20 KM bez zastanowienia wróciłbym do Suzuki.

• 0

Odgrzeje kotleta.....jak wam się suzuki 20 spisuje? i co trzeba zrobić żeby miała ładowanie?

W zeszłym roku rzadziej używałem, ale jestem bardzo zadowolony

W moim wymieniłem tylko śrubę na z innym skokiem, aby lepiej się pływało

Co zrobić aby miał ładowanie - najlepiej kupić taki z ładowaniem ;)