Mario41 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Szukam opinii o nowych silnikach zaburtowych suzuki 15 i 20 konnych z wtryskiem paliwa. Czy warto pomyśleć nad takim i zdradzić yamahe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Jaki masz silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 20 - suzuki na wtrysku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Jak wam śmiga to Suzuki po 2-3 latach eksploatacji ? Dalej wszyscy zadowoleni ?Mam 20KM i 50KM - dalej śmigają super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ja również posiadam DF20 i na razie bez problemów.Koło także posiada w/w i gdyby nie poniosła go fantazja (strzał spodziną o przeszkodę pod wodą) również pływałby bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam mam pytanie odnośnie użytkowników silników suzuki na wtrysku. Zamierzam kupić 15 na wtrysku czy używacie dodatkowoseparatora wody ?czy może jakiś filtr na lini paliwa Za info dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam mam pytanie odnośnie użytkowników silników suzuki na wtrysku. Zamierzam kupić 15 na wtrysku czy używacie dodatkowoseparatora wody ?czy może jakiś filtr na lini paliwa Za info dziękuję.Bierz 20 KM waga ta sama a cena podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie stosuję tego, posiadam seryjną linię paliwową, ale uważam gdzie tankuje, Jak na razie nie spotkały mnie niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Też jestem zdania ,że lepsza w tym wypadku będzie 20 .Kasa ta sama, a zawsze 5 kM więcej; niby nie wiele ,ale jednak ............ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Przy 20 mam fabryczną linię, za to przy 50 która jest na stałe do łodzi przyczepiona mam separator; ale on był już w komplecie z łodzią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cycu182 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam ja już 3 sezon posiadam 20km suzukę na wtrysku nie zastanawiaj się i bierz 20km a co do separatora ja kupiłem ale po skończonym sezonie nigdy nie zauważyłem żeby jakaś woda w dolniku się zebrała silnik ma w sobie w środku filtr paliwa i moim zdaniem to separuje wodę tym bardziej że jest od dołu końcówka do spuszczenia ewentualnej wody producent zaleca chyba wymianę tego filtra co 2 lata. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Cycu182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 15 i 20 to te same silniki. Różnią się one modułem i ewentualnie śrubą.Mój znajomy robił upgrade z 15 do 20 w oficjalnym serwisie i co zaoszczędził na silniku, wydał na modernizację.Ja przedłużając oryginalną linię paliwową dodałem jako łącznik między wężyki filtr tzw. do malucha. Zawsze tankowałem 98Pb i raz zalałem 95Pb. Filtr uległ po tym tankowaniu zabrudzeniu. Jeśli przepuścił on cokolwiek dalej, to jest jeszcze filtr przy silniku.Na zakończenie dodam, że tankuje tylko i wyłącznie na stacji patronackiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Na zakończenie dodam, że tankuje tylko i wyłącznie na stacji patronackiej.Suzuki ma swoje stacje paliw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ale woda w zbiorniku paliwa nie pochodzi ze stacji benzynowej No dobra, w wyjątkowych sytuacjach może (jak do prawie pustego zbiornika na stacji wlewają paliwo i tankuje się wtedy z dystrybutora a cała instalacja pamięta kartki na paliwo ;>).Woda bierze się ze skroplin, w zbiornikach plastikowych to praktycznie pomijalna sprawa. Ale jeśli ktoś ma metalowy zbiornik to rosa zbiera się na ściankach. Dlatego motocykle się zimuje ze zbiornikiem zalanym pod korek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JacorP Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mam silnik zaburtowy Jonson 4 see horse i poszukuję serwisu w okolicy kielc moze ktos z kolegów pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Mam silnik zaburtowy Jonson 4 see horse i poszukuję serwisu w okolicy kielc moze ktos z kolegów pomoże?A co to ma wspólnego z tematem silników Suzuki na wtrysku ??? Poza tym dublujesz posty. http://jerkbait.pl/topic/91067-poszukuję-serwisu-dla-silnika-johnson-4-km-see-horse/ Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pi_ter Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Czy do df20a w wariancie podstawowym można dodac ładowanie akumulatora? Co trzeba dokupic i czy to duża przerobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Jeżeli to nowy sinik na gwarancji to koszt ladowanią jest około 400 zł z montażem. Jeżeli nie zależy ci na gwarancji można załatwić to taniej . Praktycznie nie ma przeróbek bo wszystko jest przygotowane pod jego montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pi_ter Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ok. Dzięki za info, jak za 400zł mi zalożą to dam zarobić serwisowi ????Jak przesadzą z ceną to sie odezwę, bo jakoś na gwarancji mi szczegolnie nie zależy (2013r). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Zakładałem w serwisie SUZUKI w Piasecznie -mazowieckie Edytowane 23 Maja 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pi_ter Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 To jeszcze jedno moze glupie pytanie... Pozniej bez akumulatora tez mozna plywac? Bo w sumie to nie wiem... Ps. Piaseczno tez w sumie mogłoby być chociaz preferowalbym stolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Bez problemu można pływać, poza tym w każdej chwili możesz odłączyć - wszystko jest na wsuwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albertoldak Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam,mój stary sprzęt (silnik) już nie daje rady i zdecydowałem się na zakup nowego Suzuki na wtrysku DF20AS ale proszę podpowiedzcie gdzie serwisujecie te maszyny (mówię tu o serwisie gwarancyjnym) na Dolnym Śląsku na stronie Suzuki- Marine w liście dealerzy moje województwo to pustynia a średnio mi się uśmiecha później gonić pół Polski na przegląd okresowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Odgrzeje kotleta.....jak wam się suzuki 20 spisuje? i co trzeba zrobić żeby miała ładowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Odgrzeje kotleta.....jak wam się suzuki 20 spisuje? i co trzeba zrobić żeby miała ładowanie?ja się wypowiem tylko co do pracy. Moja, dopóki jej nie sprzedałem, była naprawdę zacna. Faktem jest, że się nie napływałem bo zrobiłem może z 60-70 mth ale silnik jak dla mnie świetny. Przy tej swojej fajności miał jeszcze miły dla uch dźwięk. Sprzedałem bo okazał się nieco za mały do mojej łódki.Gdybym teraz musiał kupić 20 KM bez zastanowienia wróciłbym do Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Odgrzeje kotleta.....jak wam się suzuki 20 spisuje? i co trzeba zrobić żeby miała ładowanie?W zeszłym roku rzadziej używałem, ale jestem bardzo zadowolony W moim wymieniłem tylko śrubę na z innym skokiem, aby lepiej się pływało Co zrobić aby miał ładowanie - najlepiej kupić taki z ładowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mario41
Szukam opinii o nowych silnikach zaburtowych suzuki 15 i 20 konnych z wtryskiem paliwa. Czy warto pomyśleć nad takim i zdradzić yamahe.
Top użytkownicy dla tego pytania
19
8
7
7
Popularne dni
4 Mar
23
2 Cze
10
12 Kwi
10
11 Lis
8
Top użytkownicy dla tego pytania
miramar69 19 odpowiedzi
Michał81 8 odpowiedzi
womaly23 7 odpowiedzi
ptychoo 7 odpowiedzi
Popularne dni
4 Mar 2015
23 odpowiedzi
2 Cze 2014
10 odpowiedzi
12 Kwi 2019
10 odpowiedzi
11 Lis 2019
8 odpowiedzi
Popularne posty
tornado
Widzę Mario że nie ma chętnych do tablicy . Warto pod jednym warunkiem że pływasz z głową i nie przypaprasz spodziną o dno , te silniki są super ale bardziej zaawansowane samym wtryskiem i nie tylko o
miramar69
Wczoraj byłem na kolejnym przeglądzie ze swoja "SUZANĄ". ..... a nawiązuję do tematu wyżej - co rejestruje komputerek silnika Gdy zobaczyłem co rejestruje ten maleńki komputerek ... szczęka opada...
tornado
Drobne wibracje w tak małych silnikach są normą wszystkie się lekko wibrują, jak chcemy sobie szklankę wody postawić na głowicy kupmy V-8 300km
Opublikowane grafiki
115 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi