wasielewskis Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Witam, Czy istnieje jakaś aplikacja GPS na iPAD'a, która pozwala nałożyć na siebie graficzną mapę?Pytam, bo mam Elitkę 5x a potrzebuję skorzystać z mapy batymetrycznej Zalewu Zegrzyńskiego.Czytałem, że echosondy pozwalają na wgranie map, nawet tych tworzonych samodzielnie.Chciałbym wykorzystać iPADa i nałożyć na GPS tą mapkęZZ http://www.kanaly.info/mapy/drogi-wodne-w-polsce/jeziora-i-zalewy/item/download/28 Może ktoś już to ćwiczył... Edytowane 30 Maja 2014 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiECIA Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Witam,zapoznaj się z rewelacyjnym programem Galileo. Bez iPada z tą appką nie wyobrażam sobie ostatnio pływania:) Oczywiście pełną wersją + wszystkie addonsy, bez nich to tylko prosty rejestrator tras i waypointów.Choć z drugiej strony złapałem się na tym, że przestałem poznawać nowe miejscówki, ciągle zwiedzając te "sprawdzone". Podczas ostatniego łowienia dałem się ponieść wędkarskiej intuicji, bez tej całej elektroniki z echosondą włącznie i nie żałuję;-)PS. Na jakimś forum poruszany był temat nanoszenia własnych wektorów w tej aplikacji i było to możliwe jak pamiętam. Dla mnie nie ma to żadnego uzasadnienia w przypadku ZZ więc nie walczyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wielkie dzięki, programik naprawdę pierwszorzędny. Testuję przez 5 dni pełną wersję. Niestety nie znalazłem jak wgrać mapę ZZ.Jak by ktoś mógł pomóc. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiECIA Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Czytałeś manual tej appki? Masz tutaj http://galileo-app.com/manual.html#raster_settings , zerknij na punkt Offline Maps Import. -- Piotrek(iPad&Tapatalk HD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 odpaliłem 2 programiki:Mobile Atlas Creator (known also as MOBAC)TileMill ale nie potrafię zaimportować JPG i zrobić mapy. Może ktoś uzywał jednego z tych programów i może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Pomoże ktoś?Chciałbym wykorzystać swojego iPADa jako nawigacji GPS po ZZ. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 NAVIONICS i po sprawie http://www.navionics.com/en/mobile-pc-app 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiECIA Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 O, trzeba sprawdzić co to, tym bardziej, że planuję echo zmienić -- Piotrek(iPad&Tapatalk HD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 60 Euro to trochę drogo dla mnie, Bałtyku nie potrzebuję a tylko sam ZZ.Czy jest jakaś szansa na ściągnięcie tego i zainstalowanie na iPADzie w sposób alternatywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 mazury i zalew z tego co się orientuje przygotowywał Czarek Karpiński... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Tak, to chyba najlepsza mapa na ZZ ale niestety nie działa na iPADzie - tylko echosondy i nawigacje Lowrance i Garmin Edytowane 12 Czerwca 2014 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 madaro Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Od ponad roku używam moi galaxy S 3(android) aplikacji Locus free jest jeszcze Locus pro płatna ok. 30zł . Wspaniałe narzędzie do nawigacji wędkarskiej gotowe mapy , niezliczona ilośc możliwości ,opisów punktów moim skromnym zdaniem warta każdej wydanej złotówki. Polecam każdemu ,wędkarzom,na rower i w góry . Sprawdź czy jest taka aplikacja ipad-a . Naprawdę polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Odkopię temat. Czy ktoś z kolegów używa może jakieś nowej, dobrej aplikacji na smartfona pod Androida?Zależy mi przede wszystkim na dobrej batymetrii szwedzkich szkierów offline oraz aplikacji darmowej. Pływam mało, więc na pływanie tydzień w roku nie chciałbym inwestować w Navionicsa za 130 zł - w końcu to kilka jerków Wiem że Navionics oferuje tygodniową opcję darmową wersji Plus z zadowalającą jakością. W ostateczności tak spróbuję, choć oznaczać to będzie ostatnie dwa dni pływania na pamięć lub po prostu zakupię mapę płatną i tyle.Ale zasięgnąć języka nie zawadzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wasielewskis
Witam,
Czy istnieje jakaś aplikacja GPS na iPAD'a, która pozwala nałożyć na siebie graficzną mapę?
Pytam, bo mam Elitkę 5x a potrzebuję skorzystać z mapy batymetrycznej Zalewu Zegrzyńskiego.
Czytałem, że echosondy pozwalają na wgranie map, nawet tych tworzonych samodzielnie.
Chciałbym wykorzystać iPADa i nałożyć na GPS tą mapkę
ZZ http://www.kanaly.info/mapy/drogi-wodne-w-polsce/jeziora-i-zalewy/item/download/28
Może ktoś już to ćwiczył...
Edytowane przez wasielewskisOdnośnik do komentarza
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi