Skocz do zawartości
  • 0

iPAD z aplikacją GPS z możliwością nakładania map graficznych

wasielewskis

Pytanie

Witam,

Czy istnieje jakaś aplikacja GPS na iPAD'a, która pozwala nałożyć na siebie graficzną mapę?

Pytam, bo mam Elitkę 5x a potrzebuję skorzystać z mapy batymetrycznej Zalewu Zegrzyńskiego.

Czytałem, że echosondy pozwalają na wgranie map, nawet tych tworzonych samodzielnie.

Chciałbym wykorzystać iPADa i nałożyć na GPS tą mapkę

ZZ http://www.kanaly.info/mapy/drogi-wodne-w-polsce/jeziora-i-zalewy/item/download/28

Może ktoś już to ćwiczył...

Edytowane przez wasielewskis

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

zapoznaj się z rewelacyjnym programem Galileo. Bez iPada z tą appką nie wyobrażam sobie ostatnio pływania:) Oczywiście pełną wersją + wszystkie addonsy, bez nich to tylko prosty rejestrator tras i waypointów.

Choć z drugiej strony złapałem się na tym, że przestałem poznawać nowe miejscówki, ciągle zwiedzając te "sprawdzone". Podczas ostatniego łowienia dałem się ponieść wędkarskiej intuicji, bez tej całej elektroniki z echosondą włącznie i nie żałuję;-)

PS. Na jakimś forum poruszany był temat nanoszenia własnych wektorów w tej aplikacji i było to możliwe jak pamiętam. Dla mnie nie ma to żadnego uzasadnienia w przypadku ZZ więc nie walczyłem.

• Like 1

• 0

Od ponad roku używam moi galaxy S 3(android) aplikacji Locus free jest jeszcze Locus pro płatna ok. 30zł . Wspaniałe narzędzie do nawigacji wędkarskiej gotowe mapy , niezliczona ilośc możliwości ,opisów punktów moim skromnym zdaniem warta każdej wydanej złotówki. Polecam każdemu ,wędkarzom,na rower i w góry . Sprawdź czy jest taka aplikacja ipad-a . Naprawdę polecam

• 0

Odkopię temat. Czy ktoś z kolegów używa może jakieś nowej, dobrej aplikacji na smartfona pod Androida?

Zależy mi przede wszystkim na dobrej batymetrii szwedzkich szkierów offline oraz aplikacji darmowej. Pływam mało, więc na pływanie tydzień w roku nie chciałbym inwestować w Navionicsa za 130 zł - w końcu to kilka jerków ;)

Wiem że Navionics oferuje tygodniową opcję darmową wersji Plus z zadowalającą jakością. W ostateczności tak spróbuję, choć oznaczać to będzie ostatnie dwa dni pływania na pamięć lub po prostu zakupię mapę płatną i tyle.

Ale zasięgnąć języka nie zawadzi :)

• Like 1