lysyterrorysta Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witam serdecznie poszukuje kołowrotka do średniego spinningu do 500zł. Głownie będę łowił szczupaki na średniej wielkości gumy oraz duże obrotówki(wirówki).Na oku mam parę modeli takich jak PENN BATTLE 3000, RYOBI SLAM 3000 oraz RYOBI ZAUBER CF 3000 Czym więcej czytam o tych kręciołach tym bardziej jestem zmieszany i nie wiem co wybrać, a może coś byście polecili innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Może pomysl np. nad starszymi modelami Daiwy emblem itp. w rozm 2500 mysle ze do takiego łowienia będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Zauber 3000 ale zwykła wersja, nie CF. Może też być Spro Red Arc 10300/Blue Arc 9300. Battla odpuść, za szybki będzie. Poszukaj Emblema 2500, tak jak podpowiada @marius13, bardzo fajne krecioły. Może nie kręcą tak "maślanie" ale sa bardzo wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 A może spro hypalite 1130? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Posiadam ze Spro Red Arc 10200 i go troszkę zajeździłem, bo okazał sie za małym kołowrotkiem. Myślałem tez trochę nad jakąś nowością ze "Spro" Bo juz trochę znam ta firmę. Mozę zaryzykuje i wezmę SPRO Gold ArcA co do "Zauber 3000" odstrasza mnie ta składana rączka Edytowane 31 Maja 2014 przez Lysy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/ryobi-ryobi-zauber-g5-a17-p2272-k14577.html Już nie będzie Cię odstraszać, a do tego zostanie Ci jeszcze 250zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Super by było gdyby jeszcze w excii zamontowali tego typu korbki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/ryobi-ryobi-zauber-g5-a17-p2272-k14577.html Już nie będzie Cię odstraszać, a do tego zostanie Ci jeszcze 250zł .I chyba mnie przekonałeś Kurcze nie wiedziałem że wchodzi z taka korbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Widze ze kolega raczej woli nowe modniejsze choć nie koniecznie lepsze kołowrotki mysle ze jak, za 250 zl to dobry kołowrotek pozdrawiam Edytowane 31 Maja 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Nie koniecznie musi być nowość która weszła na rynek. Wszystkie propozycje jestem w stanie rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Zmienili korbkę, pytanie czy tylko korbkę. Jeśli jest ona z jednego kawałka, wkręcana w koło, to koło też musieli zmienić. Tak więc nie wiadomo jak z trwałością tych "nowych" Zauberów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 A może Okuma Raw ll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jeden z forumowych kolegów wystawia http://allegro.pl/shimano-ultegra-4000-super-ship-98-jdm-i4284765537.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jeden z forumowych kolegów wystawia http://allegro.pl/shimano-ultegra-4000-super-ship-98-jdm-i4284765537.htmlOd Piotrka tylko brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 A może Okuma Raw ll. Jeden z forumowych kolegów wystawia http://allegro.pl/shimano-ultegra-4000-super-ship-98-jdm-i4284765537.htmlChłopaki ten młynki przewyższają mój budżet.Chyba wezmę w ciemno Zauber FD 3000 który wyszedł na rynek w tym roku. Moj kolega ma starszy model ze składaną rączką i dobrze mu sie sprawuje. Tak, że chyba się skusze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Na Twoim miejscu poszukałbym starszego Zaubera albo modelu Arctica http://allegro.pl/ryobi-arctica-3000-i4205752126.html . Jest już sprawdzony. Nowinka zawsze ma ten posmak niewiadomej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Popper myślę, że nowy zauber będzie warty swoich pieniędzy i godny przetestowania. Zawsze zaoszczędzone pieniądze będę mógł wydać na cos sprawdzonego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Weź pod uwagę że duże obrotówki stawiają w wodzie znaczny opór.Jeśli chcesz żeby kołowrotek posłużył ci kilka lat to szukaj takiego o wzmocnionej konstrukcji.Z nowych kołowrotków polecam Okumę Salinę lub Okumę raw ll (salina ll generacji) w swoim budżecie spokojnie je kupisz.Salina ma tą dodatkową zaletę że korbka ma długie ramię a to wpływa na lekkość kręcenia.Ryobi zauber to dobry kołowrotek ale do trochę lżejszeg łowienia (obrotówka nr 4 to max). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zmienili korbkę, pytanie czy tylko korbkę. Jeśli jest ona z jednego kawałka, wkręcana w koło, to koło też musieli zmienić. Tak więc nie wiadomo jak z trwałością tych "nowych" Zauberów. Koło jest takie samo zarówno w wersji ze składaną rączką jak i z jednego kawałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Na 90% wezmę Zauber FD 3000 Mam jeszcze z tydzień może trochę więcej czasu do zastanowienia. To będzie dość ciężka decyzja.Zamówiłem Zauber FD 3000 Jak dostane go w słowie łapki to napisze pierwsze wrażenie a po dłuższym czasie opisze jak sie sprawdza pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Lysy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Jednak Kopiłem Ryobi Zauber CF pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksa Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Na Twoim miejscu poszukałbym starszego Zaubera albo modelu Arctica http://allegro.pl/ryobi-arctica-3000-i4205752126.html . Jest już sprawdzony. Nowinka zawsze ma ten posmak niewiadomejWłaśnie w tym rzecz, że modele dotychczas oferowane ze składaną rączką są nieco gorzej zrobione, niż te z wkręcaną rączką oferowane przez Dragona. Wzięło się to stąd, że przede wszystkim Konger sprowadzał hm... nieco taniej. Dragon zamówił towar pierwszej klasy i aby odróżnić te modele wprowadzono wkręcaną rączkę. No i 5 lat gwarancji. Więc na bank warto kupić model z wkręcaną rączką i z końcówka numeru na stopce ...01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi