Leadrock Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Witajcie!Przyszedł czas, że będę musiał nabyć patyk przystosowany do nowych warunków, które pojawiły się na mojej wędkarskiej ścieżce. Mam jakieś pomysły, ale przy braku możliwości "macania" kijaszków zwracam się do Was. Co możecie polecić opisując jednocześnie (choćby krótko) charakterystykę danej wędki? Będę wdzięczny za wszelkie pojawiające się pomysły.Konkretnie:Długość: minimum 2,60, tak do 3m mniej więcejGramatura: realne cw. do 14g, na pewno nie mniej, max 18.Charakter: dość szybka i sztywna przy małych obciążeniach, ale bez przesady, najważniejsze, żeby była czuła. Taki fast/med-fast z pełnym ugięciem.Przeznaczenie: Tylko rzeka; woblery 3 - 7cm, rzadziej obrotówki 1,2 i gumki/jigi ~ 2-3'' + max 8g.Główny cel: pstrąg, jaź, kleń (w tej kolejności), ewentualny przyłów w postaci bolenia i sandacza.Użycie: najczęściej z żyłką 0.14-0.20, czasem z plecionką 0.08Budżet: Zależy, interesują mnie wędki dobrze wypadające w zestawieniu cena/jakość. Oczywiście za jaksony z jednej strony, a megabassy z drugiej, dziękuję. Inne: Najlepiej, jeśli będzie miała krótki foregrip (albo wcale), ogólnie grip chętnie z czegoś twardego, ale nie są to warunki konieczne.Myślę, że wiadomo, o co chodzi.Za wszelkie pomysły z góry dziękuję.A przy okazji, jeśli ktoś ma jakieś konkretne propozycje sprzedaży czegoś w tym stylu, to proszę o priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 ST1142 MHX - spełni twoje oczekiwania w 100%Poluj na giełdzie, może trafisz, bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) ST1142 MHX - spełni twoje oczekiwania w 100%Poluj na giełdzie, może trafisz, bo warto.Dzięki za odpowiedź.To właśnie jeden z pomysłów, które miałem...Przy okazji przeczytałem jeden z Twoich postów jako przyłów trafił się sandacz 68, bolenie 60-65Chodzi mi o niemal identyczne przyłowy. Edytowane 31 Maja 2014 przez Leadrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witaj. Polecam wędzisko Fenwicka z serii HMX o długości 2,58 cm (8'6") o cw 3/16 - 1/2 oz, czyli taka jak oczekujesz. Foregrip jest bardzo krótki i w zasadzie służy tylko do dokręcania kołowrotka. Reszta gripu ma bardzo twardy korek. Wędzisko o typowej akcji Mod-Fast z pięknym ugięciem. Dziś wrzucę fotki ugięcia w temacie Fenwicka. Cena około 560 zł. W przypadku serii HMX masz dożywotnią gwarancję Wędzisko jest dobrze wyważone, więc nie trzeba dokładać betoniarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witaj. Mam Fenwicka ze starej seri 2,58cm do 1/2oz z oznaczeniem pod pstraga /hologram teczaka/ 602 727 287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 konger paladin river raid moim zdaniem spelnia w 100 procentach twoj opis ,poczytaj o tym kiju naprawde swietny badyl i ubrany na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi