Skocz do zawartości

Norwegia Dorsze z brzegu ?

FRS1985

Rekomendowane odpowiedzi

A tam na krewetke, biorą elegansko na gumy. Odchudziłem zestaw do 10-12 gram i dało to efekty, choć dziś największą dotychczas rybę dał biały twister 16cm na 15g główce. Nie byłem przekonany co do tej przynęty do trzeciego podbicia :). Dorsze które biorą teraz są napasione i waleczne, zupełnie inaczej jak ten pierwszy.

post-48896-0-27039500-1417635938_thumb.jpg

post-48896-0-75900400-1417636027_thumb.jpg

post-48896-0-47158100-1417636071_thumb.jpg

post-48896-0-77038100-1417636173_thumb.jpg

• Like 4

• 1 miesiąc temu...

Sprzęt to Hardy uniqua 9,6 w 7 klasie linka rio outbound short z głowica intermediate +tip super fast sinking jak zachodzi potrzeba zejść szybko do dna jak rybę nie podnosi się do muchy miejscówki szukam takiego 2m głębokości much wszelakie imitacje krewety jakieś małe strimerki dla mnie hitem jest mucha ze zdjęcia

post-53039-0-98824300-1422205603_thumb.jpg

Właśnie 30.01 lecę do Stavanger/towarzysko/na weekend.

Gdzieś tam jest rzeka łososiowa/w pobliżu?/?

Czy teraz coś  tam się łowi?I na co?/na kolacje to wiem ;) /

Ja wracam do norge dopiero 03.02 szkoda, moglibyśmy się spotkać.

Tak, jest w Sandnes, ale nie wiem jak się nazywa, znajdziesz na mapie. Ja nie łowię na słodkiej wodzie, zwłaszcza takiej łososiowek rzece, drogo wychodzi :)

Za to na morzu mam fajną zabawę z rdzawcami. Kolega pojechał tydzień temu i już zdał mi relacje z kilku wypraw. Rdzawce biorą całkiem dobrze. Już nie mogę się doczekać tych długich odjazdów :)

Ja wracam do norge dopiero 03.02 szkoda, moglibyśmy się spotkać.

Tak, jest w Sandnes, ale nie wiem jak się nazywa, znajdziesz na mapie. Ja nie łowię na słodkiej wodzie, zwłaszcza takiej łososiowek rzece, drogo wychodzi :)

Za to na morzu mam fajną zabawę z rdzawcami. Kolega pojechał tydzień temu i już zdał mi relacje z kilku wypraw. Rdzawce biorą całkiem dobrze. Już nie mogę się doczekać tych długich odjazdów :)

Jestem pewien że tam parę razy będę to będzie okazja do wspólnych łowów.

Nie wiem czy na morzu się uda połowić/brak łodzi/

Z tego co się dowiedziałem to dniówka na laxy coś ok.50-60pln to jak za darmo ;)

Planuję w marcu spróbować.

Jakby co to dam info na priv  :)