fish28 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Tomek,ja mam uśmiech jak Mona Lisa ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ok spoko super rybki piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 tak sezon podlodowy otwieramy już tuż i dopiero , bo ciemności i warunki nie pozwalały. Dorsza z pod lodu nie mam jak gdyż nie mam lodu we fiordzie w miejscu które by to umożliwiało. Zaraz po lodowym będę zgłębiał trotki które wejda, potem już co woda daje , czerniaki halibuty dorsze , wędrówki za palią , potokiem lipieniem , no i oczywiście łososiem. W Batsfjord gdzie teraz mieszkam , jest niezłe pole do popisu w sezonie , ale zima jest naprawdę ciężka i trzeba ją jak to się mówi przepękać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No ja dzisiaj jezdziłem z miejscówki na miejscówkę i zero żerowania ryb.Na koniec skoczyliśmy jeszcze na jedną blisko domu, i obdarzyła mnie takimi o to 73cm szczęścia, które dalej sobie pływa DSC_0213.JPG DSC_0214.JPG Były jeszcze dwa takie pod 60cmSuper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dzisiejszy rdzawczyk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Fajny, jakiś taki jakby wieczorny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Tak,pod wieczór wziął.Zauważyłem że większość brań jest jak już się zrobi ciemno. Drobnica wchodzi na promowiska i trzyma się przy latarniach. Ja rzucam miejsca nie oświetlone, bo tam zazwyczaj mam brania. W dzień zazwyczaj nic się w tych miejscach nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Troszkę próbowałem wieczorami,jednak nie mogłem się wstrzelić w większe drapieżniki,być może nie ta pora roku i nie ten region. Natomiast z moich kilkuletnich,letnich doświadczeń w połowach ze skałek zaobserwowałemże flauta i słoneczne bezchmurne niebo to jest moment najlepszych wyników. Pzdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja za tydzien bede mial okazje lowic w okregu Telemark i o ile latem mozna bylo fajnie tam polowic (dorsz,makrela) to o tej porze roku nie mam doswiadczenia i zastanawiam sie czy rybki beda chcialy wspolpracowac lowiac z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Panowie dzięki za dzisiejszy wypad i całą resztę.Dorsze nie chciały mnie wypuścić do domu, "jeszcze jeden i jadę, jeszcze jeden i jadę". Licznik zatrzymał sie na 19 sztukach i to bardziej przez to, że miałem dość niż przez to że, przestały brać.Pozdrawiam i do następnego! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Czyli jest szansa ze cos sie polowi na jakich glebokosciach szukacie teraz ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Panowie dzięki za dzisiejszy wypad i całą resztę.Dorsze nie chciały mnie wypuścić do domu, "jeszcze jeden i jadę, jeszcze jeden i jadę". Licznik zatrzymał sie na 19 sztukach i to bardziej przez to, że miałem dość niż przez to że, przestały brać.Pozdrawiam i do następnego!rsz_p1610800.jpg[/quoteNo to w takim razie następny wypad za tydzień pozdrawiam i gratuluje tez bym został dłużej ale nie mogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No to nieźle nam tyłki skopałeś. Gratulacje!!! Za tydzień może być rewanż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Kamil miał rację że, jak zrobi się ciemno to się zacznie. Do 18 miałem 5 sztuk a potem je znalazłem w jednym z miejsc gdzie coś działo się w dzień i zaczęło sie eldorado. Łowić skończyłem o 20.30 bo mnie już skurcze w przedramię łapały . "Atomowy kurczak" wyraźnie im smakował, tylko jednego złowiłem na co innego. Niestety został mi ostatni. W niedziele trzeba będzie go oszczędzać. @romeo7 brały zarówno na 15 metrach jak i na 2 metrowej wodzie, w nocy wszystkie brania były blisko brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dwa dni lowienia i tylko dwie ryby rdzawiec kolo 50cm i mniejszy dorszyk, w porownaniu do lata to jakby ryby wymiotlo albo nie umie ich znalezc o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Kurcze taki fajny temat a ja go dopiero odkryłem, ja w sumie z centrum Oslo i na słoną już trochę rzadziej jeżdżę ale trochę swoich miejscówek i ciekawych spostrzeżeń posiadam. Będę obserwował ten temat, czasem postaram się coś napisać Pozdrawiam A tutaj jeden taki poranny: https://www.youtube.com/watch?v=BY7-R8Io_w8 Edytowane 28 Lutego 2015 przez save87 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Ja jutro jadę poszukać troci. Byłem w zeszłym tygodniu na Huk, ale lipa. Piękna pogoda, ale nie dla ryb. Save 87, gdzie łowisz teraz?Może kiedyś mógłbym się podpiąć, bo bez auta trochę ciężko gdzieś dalej wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Na Huk fajne miejsce, trochę rybek też tam połapałem. Teraz akurat miałem trochę dłuższą przerwę od wędkowania, ale już powoli przygotowywuję się do sezonu. Moim głównym środkiem lokomocji z i na ryby to rower więc trochę lipa i też ubolewam nad ograniczeniami jaki ten środek lokomocji mi funduje. Wcześniej mieszkałem przy Bislett to jeszcze nie było problemu ale teraz już mieszkam na Grefsen i trochę słabiej to wygląda jeżeli chodzi o słoną wodę. W sumie i tak zeszły sezon miałem ukierunkowany bardziej pod słodką wodę. A na co łowisz? Ps. Swego czasu miałem zmotoryzowanego kompana do wędkowania z którym mieszkam lecz to bardziej niedzielny wędkarz chociaż kilku fajnych zasad go już nauczyłem, niestety w zeszłym sezonie już bardziej pociągnęło go machanie ciężarami i chłopak przepadł Teraz już jest szerszy niż wyższy Edytowane 28 Lutego 2015 przez save87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Kurcze taki fajny temat a ja go dopiero odkryłem, ja w sumie z centrum Oslo i na słoną już trochę rzadziej jeżdżę ale trochę swoich miejscówek i ciekawych spostrzeżeń posiadam. Będę obserwował ten temat, czasem postaram się coś napisać Pozdrawiam A tutaj jeden taki poranny: https://www.youtube.com/watch?v=BY7-R8Io_w8Dorsz na muchę Gratulki Ja dopiero za 1,5miesiąca do Stavanger śmignę :P/weekendowo / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornelo Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Czytam i nie wierzę, byłem w okolicach Alesund rok temu, przełom marca i kwietnia. Próbowałem spiningować z brzegu, próbowałem łowić z gruntu na krewetkę, i NIC. Jakbym łowił w PZW Czy pora roku była nie ta, czy co? Ma ktoś jakieś doświadczenia w łowieniu czegokolwiek w tym rejonie i/lub w takiej porze roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Kurcze taki fajny temat a ja go dopiero odkryłem, ja w sumie z centrum Oslo i na słoną już trochę rzadziej jeżdżę ale trochę swoich miejscówek i ciekawych spostrzeżeń posiadam. Będę obserwował ten temat, czasem postaram się coś napisać Pozdrawiam A tutaj jeden taki poranny: https://www.youtube.com/watch?v=BY7-R8Io_w8 Łów i wstawiaj ,bardzo miło się ogląda Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 A tutaj jeden taki poranny: https://www.youtube.com/watch?v=BY7-R8Io_w8 Łów i wstawiaj jak najbardziej! Ale... - morza szum, ptaków śpiew... Czy to nie są właśnie elementy które składają się na tę magię? Zupełnie nie rozumiem tej manii wstawiania podkładów dźwiękowych do takich filmików. Piękna sceneria i wstawiona muzyka, która - jak to muzyka - jednemu się oczywiście spodoba, ale drugiemu już niekoniecznie i zepsuje całą frajdę oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Może masz i rację, w sumie to na pewno masz rację z tym że o ile ta kamerką obraz nagrywa całkiem przyzwoity to już z dźwiękiem jest zwyczajnie kiepsko przez to że jest zamknięta w wodoszczelnej obudowie. Tak więc z dwojga złego wolałem już dać jakiś podkład muzyczny niż puścić film bez dźwięku. Można jeszcze nagrywać dźwięk urządzeniem do tego stworzonym i później bawić się w podkładanie ścieżki ale ja mam w domu wędki w pokoju a nie studio nagraniowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haydo Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Dla wszystkich "skoczków skalnych" http://kart.kystverket.no/default.aspx?gui=1〈=2Masa przydatnych informacji, tylko trzeba trochę popstrykać na zasadzie prób i błędów.Mały niebieski plusik w prawym górnym rogu mapy otwiera ramke i dalej już idzie, plus ramka z lewej.Powodzenia Edytowane 6 Marca 2015 przez haydo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 kart.gulesider.no otwierając sjokart mamy linie batymetryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi