Spinbol4 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Chłopaki mam problem, otóż kompletuję porządny zestaw boleniowy . Kołowrotek już mam . potrzebuję porady co do blanku i komponentów kija boleniowego.Kij bez fanaberii, badyl ma być dość szybki, ale pod obciążeniem dobrze amortyzować zrywy ryby.Pod kołowrotek wielkości 4000 ( shimano) I wadze 280 gr. ( magnezowa obudowa) . Kołowrotka nie zamierzam już szukać nowego, zmieniać. Zakres przynęt to wobki 7-9 cm. Woblery boleniowe zbytniego oporu nie stawiają. Chciałbym, aby obsłużył mi wobki 6-7 cm na wiosenne bolki jak i te 8-9 cm. Długość 2.9m.- 3m.I aby przy tej długości dobrze wyważał mi ww. kołowrót.Budżet do tysiaka. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Spinbol4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Ostatnio poskładałem w tych pieniądzach 2,90m MATAGI SILKY 1oz 20lb. Szybki kijek o pięknym ciepłym i głębokim ugięciu. 10 przelotek (w tym na topie FST6+3 szt 6L SIC , reszta ALCONITE)+ pianka+VSS 17+2 pierścionki+nitka = wyszło mi - 900zł nie licząc mojej robocizny . Jest jeszcze MATAGI SUPER o tych samych parametrach lecz szybszy / wyższy grafit. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Bardzo ciekawy blank, napisz proszę koniecznie o nim jak trochę połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Te Matagi to bardzo ciekawe blanki, jednak moim zdaniem zbyt mocy do połowu bolenii na takie przynety jak kolega pisze. Pod RH12, cykady czyli szukanie bolków głębiej będzie OK. Pod wobki boleniowe wybralbym szybki blank o mocy 15lb, max 17 lb. Cos w stylu CD XLS 2.75m 5-25g 15lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 A taki piękny kijek na bolasy mam na zbyciu, tylko w budzecie Twoim się nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Popatrz sobie na blank Lamiglasa XMG 1202M (do 21 g, 3,05 m). Dla mnie to idealny kij na bolenia. Bardzo szybki ale głębiej pracujący, z zachowaniem odpowiedniej mocy aby kontrolować rybę, gdy warunki trudniejsze, niesamowicie czuły. Idealnie obsłuży przynęty o których piszesz.CD XLS jest świetny, ale w moim odczuciu znacznie mniej "boleniowy". Bardzo szybki kij o akcji szczytowej. Jeśli na bolenia to tylko dla miłośników takich kijów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 A taki piękny kijek na bolasy mam na zbyciu, tylko w budzecie Twoim się nie łapie Józek o jakim kiju mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Józek o jakim kiju mowa ?Lamiglas XMG 1202M . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Lamiglas XMG 1202M .To dopiero go odebrał nie spodobał się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 SLM9617-2 9'6”10-17lb10-30gr, super blank z FA. Łowię już drugi sezon, sprawdza się w 100%. Początkowo chciałem coś z wyższej serii, ale po rozmowach z P. Krzysztofem i za jego namową wybrałem ten blank i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 To dopiero go odebrał nie spodobał się ?A gdzie ja z tymi kijami będę chodził?Przeca na Sieniawkę styknie mi CD 2,75m lub 2,9m na lżej i ostatecznie rastek monster też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi