porto Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Zastanawiam się nad Batsonem Rx6 SH 1143 - 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajman Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam masz priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Z przynętami da radę, kij jest taki od 3-4 g do 17g. A z rybą to zależnie od tego gdzie weźmie i jaka duża. Dolnik ma uczciwe 12 lb więc można powalczyć. Szybkością nie grzeszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 a co na wisłę na grubego zwierza, tak co by można konkretną gumę i kawał ołowiu zapodać i dno przeorać, oczywiście wersja niskobudżetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Salmon stelhed Batson lub MHX - miałem okazję poznać. Określi długość i jaki ten kawałek ołowiu, no i guma od motorka czy radial z cieżarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 co do ołowiu to max 40g, co do gumy to max 6choć z drugiej strony patrząc to najczęściej 2-30 g sie używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Jak masz się zmieścić w 500 to może być ciężko, z Batsona SH1026, z MHX któryś z modeli 10-20 lb. Przy tanim zbrojeniu powinno być trochę ponad 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 a co na wisłę na grubego zwierza, tak co by można konkretną gumę i kawał ołowiu zapodać i dno przeorać, oczywiście wersja niskobudżetowaMHX ST1084F 9' do 40g. spoko, fajny blank za rozsądne pieniądze.pozdro.więcej o tym blanku znajdziesz w wątku o MHXach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Szukam kijka pod szczupaka, zakres przynęt 20-55g, 60% gumy, 40% wahadła. Kijek powinien być uniwersalny (dla mnie), pracować w dolnym cw. Docelowa linka 20lb. Rozważam CD BLRBR2108H. 1000zł do wydania z ubraniem, nic więcej oczywiście rozważam jeszcze używane kijki Zapomnialem dlugość 260-275cm, rzeka, juz znalazlem info na temat CD Edytowane 29 Maja 2014 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Poczytaj o Xzogach. Mam Taka-G do 7 kg i bardzo dobrze mi się tym łowi zębate zakapiory. Tobie może podejść lżejszy model. U mnie 7mka gra z linką 40 lb i wabikami od 10 do 90 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 http://jerkbait.pl/topic/40616-cts-elite-long-range-275-15-45g/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Witam, podepnę się pod temat - poszukiwany blank pod rzeczno - starorzeczne szczupaki do 70 cmakcja - szybkaugięcie - byle nie było spadów z plecionkąmoc/cw - medium/ realne do około 21 g małe, adekwatne do mocy blanku gumki, mniejsze wobki i obrotówki - powiedzmy, że kopyto 3'' na 15 g to max komfortudługość - około 260 cmProduktom wytwarzanym u people's republic of china dziękujemy tak z czystej zasady , mojego upartego charakteru i ... wcześniejszych doświadczeńJeśli ktoś coś wie, używa to dzięki za info - narazie pośpiechu niemaPozdrawiam i dzięki Edytowane 26 Lipca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 No wysoko zawiesiłeś poprzeczkę, jeżeli szczupaki nie mają spadać z plecionki to wypada się kręcić w okolicy węgla II generacji a to w większości china .Może coś z lamiglasa wypada poszukać, zastanowiłbym się nad nowym produktem CD pomimo że to china np nano 6-24g 8-17lb 2,6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Skonsultuj w Art-Rod. Seria G1000 model GSH 1022MH lub GSH 1082H, może okazać się strzałem w dychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Popatrz na obecną ofertę CD BLU RAPIDA CDBR-902H CDBLBR2275-1550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 No wysoko zawiesiłeś poprzeczkę, jeżeli szczupaki nie mają spadać z plecionki to wypada się kręcić w okolicy węgla II generacji a to w większości china .Może coś z lamiglasa wypada poszukać, zastanowiłbym się nad nowym produktem CD pomimo że to china np nano 6-24g 8-17lb 2,6m.Właśnie nie chcę żadnych CD , Batsonów czy MHX ... Lamiglas jest jak najbardziej ok - z Certified Pro jest klasyczny XSH1022MT , ale po opisie widzę, że może być za mocny - z drugiej strony sporo odmiennych info o nim jest co do przeznaczenia. G-1000 jest z rysopisu idealny GSH 1022M , będę musiał podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Popatrz na obecną ofertę CD BLU RAPIDA CDBR-902H CDBLBR2275-1550 To było do Popeye a nie do ciebie Szymon82. Ta propozycja jest za poważna na twoje rybki . Właśnie nie chcę żadnych CD , Batsonów czy MHX ... Lamiglas jest jak najbardziej ok - z Certified Pro jest klasyczny XSH1022MT , ale po opisie widzę, że może być za mocny - z drugiej strony sporo odmiennych info o nim jest co do przeznaczenia. G-1000 jest z rysopisu idealny GSH 1022M , będę musiał podpytać.A dla ciebie propozycją był by właśnie wspomniany Lamiglas , SCV bądź AVID -ST albo jeszcze coś ze stajni MATAGII . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Miramar69 tylko , który Lamiglas ? Popper podał chyba blanki pasujące dla założyciela tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Właśnie nie chcę żadnych CD , Batsonów czy MHX ... Lamiglas jest jak najbardziej ok - z Certified Pro jest klasyczny XSH1022MT , ale po opisie widzę, że może być za mocny - z drugiej strony sporo odmiennych info o nim jest co do przeznaczenia. G-1000 jest z rysopisu idealny GSH 1022M , będę musiał podpytać.MT da Ci sporo frajdy przy lekkim łowieniu sporych ryb. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Szymon82 :jeżeli chodzi o S.T. to polecam pod twoje łowy SCV - 28gr / 2,6m 5SC86MHF2 lub AVID - 21gr / 2,6m 3SC86MF2 Avid , Lami to co mówi popper - jet niezłe, MATAGI TR-SUPER 28gr 2,6m ale to już trochę mocniejszy i bardzo szybki kijek. Ja postawiłbym na AWIDA 2,6m / 7-21gr / 17lb Edytowane 27 Lipca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Właśnie z STC mam ''problem'' bo mam już 2 - jeden to nieco poprawiony u Pana Kawalca WildRiver WS86MHF2, który jest moim podstawowym kijem szczupakowym a drugi to właśnie Avid AVS90MHF2, bardziej dla mnie na Wiślane sandacze kupiony, ale już jak jadę na ryby to nie mogę się zdecydować co wybrać.Teraz szukam alternatywy pod delikatniejsze łowienie po płytszych i spokojniejszych wodach gdzie ww kije stają się wg mnie za mocne.Zawsze słabszy Avid będzie dobrą opcją, ale jestem też chętny mieć w kolekcji innego producenta.Generalnie przyznam, że teraz bym go kupił zamiast tego AVS90MHF2, jakoś mam wrażenie dublowania z WR.Albo zamienił na MF lub tego Lamiglasa i po sprawie, ale to inna kwestia. Edytowane 27 Lipca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Szymon- poz. nr 1 + pracownia i masz wędkę i na takie średnie szczupaczki, na lekko i na grube pstrągi też będzie niezgorszy.Ot taki przyjemny uniwersał.Jednakże jeśli Twoje pałki są tak mocarne, to jednak ja tu widzę MT Lamiego.Mocy mu nie zabraknie i na metrówkę, natomiast ja go używałem z powodzeniem na pstrągi.I zapewniam. Spadów miałem bardzo mało Edytowane 27 Lipca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Ten Lamiglas będzie na moim celowniku.Odpowiada mi też po przeczytaniu art. rodbuilderzy prezentują, co prawda na sandacza, ale opinie skłaniają się bardziej ku uniwersalności wśród użytkowników. Kij wstępnie obgadany w ART - ROD także dzięki za info pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam serdecznie. Chciałbym zamówić kij typowo pod szczupłego o dł 270-285cm. Proszę o porady w wyborze elementów i jaka była by jego cena ? PS Raczej nie za drogi, do weekendowego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Blank MHX z serii ST, zbrojony w Alconite + Sic na szczycie, korek i DPS. Cena wyjdzie ok 700zl. Lepiej jednak kupic tanszy seryjny kij, skoro to ma byc weekendowe lowienie. Polecam cos z Savage Gear. Edytowane 19 Listopada 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi