Gumofilc Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 To prawda, mam poza tym co zostal wymieniony model o oczko mocniejszy, tez 2,3m ale 30LB, okreslany jako live bait. Ma dosc elastyczna szzcytowke jak na ta moc, mial byc pod trola ale bedzie sie nadawal i do metod rzutowych.Z tym, ze ja zarono jeden jak i drugi kijek obciazalem max do ok. 40-50g max. Takze na preferowane przez niektorych cegielki te kije nie beda sie nadawac.Pomimo niezbyt duzej dlugosci i duzej mocy kije te ladnie amortyzuja juz przy niewielkich rybach.Wieksze obciazenia tez przenosza, na ten mocniejszy zlowilem ze dwa sumy, znacznie przekraczajace robocze szzcupakowe gabaryty... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 WitamMnie doradzono, i takie sobie zbudowałem w FCTalon 70 MHF2 VI+.Jeszcze nie miałem możliwości go sprawdzić, ale myślę że do celu podanego będzie ok. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Generalnie Talon ma w ofercie kilka patykow ciekawych.@darsio, skoro juz.... to napisz cos wiecej bo mnie nic ten opis nie mowi, jak i przypuszzcam 90% czytajacych (nie zagladajac do sciagawki ) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wywołany odpowiadam:Kijek ma 2,13m ciężar rzutowy 14-28, moc 12-25lb ( dane opisowe)W założeniu kijek ma służyć do trolingu, oraz do rzucania przynętami do 50gr(blank magnum podobno to umożliwia). Takie były założenia, jak się będzie spisywał zobaczymy.Wizualnie budzi zaufaniepozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 W tym trolingu to jest tak (ciezszym), ze krotsza wedka trudniej uzyskac trolingowe ugiecie i zachowac jednoczesnie zdolnosc wyrzutu ciezkich przynet. Podobnie jest z wedka dluga. <_< Ciekaw jestem jak bedzie z tym Talonem...pochwal sie jak zamoczysz.Rozumiem, ze jest w 2 cz? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jest w 2 częściach.Szukałem czegoś mocniejszego w długości do 2,3m.Był to jedyny blank, który mi pan Irek zaproponował i zapewniłże do opisanej metody bedzie odpowiedni( w podanej długości z zastrzeżeniem 2 części).Ty chyba posiadasz podobny kijek tylko dłuższy.pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tego nie wiem czy one sa podobne. Z Talonem sporo jest mozliwe. Moj jest do 20LB i do tego dluzszy -2,3m, i ma szzcytoweczke jak 5min. Klasyczny hot shot. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A co myslicie o blankach Seeker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ogólnie? Jedne fajne inne mniej Ja nie znam firmy o której ogólnie można powiedzieć że wszystkie blanki ma świetne albo wszystkie do d... A Seeker ma bardzo szeroką ofertę..... Masz jakieś konkretne na myśli? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Bass Spinning Fast BS706, 213 ,8-20lb 15-30 E - GlassAlbo ,Salmon&Steelhead Fast SH804 244 8-20lb 10-30 . A co pan powie o tym CB 704 2,13 12-20 9-28 g FastJakim zapasem mocy dysponuje ten blank ?Ten pod staloszpulowca sie nadajeMB 706 2,13 1 15-30 10,5-60 Fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Z wymienionych robiłem chyba tylko na CB i BS, bardzo fajne blanki moim zdaniem, dość szybkie jak na szkło ale i z fajnym ciepłym ugięciem. Ale może są na forum użytkownicy tez pozostałych dwóch , poczekajmy... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 IMB 705 , tez jest w ofercie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Pytasz o IMB705 z ATC? Jeśli tak to oczywiście jest. Jak i jego odpowiednik z tańszej serii MB705 oraz MB706. Z tym że to wszystko to 1-częściowe blanki.....Ale do Twojego celu niewątpliwie bardzo dobre. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam .Jeżeli chodzi o blanki Seekera mam od kilku lat kij zbudowany na blanku SH804 dł 2,44,8-20 Lb,10-30 cw .Jest to kij szybki w zacięciu pod opciążeniem pracuje całą długością kija.Łowie nim szczupaki i czasami zabieram na letnie wypady na srebniaki.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mozna gdzies kupic ten blank SH804 2,44,8-20 Lb,10-30 cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jeśli interesuje Cię wędka używana, to na Allegro jest Batsonw dł 2.75m, który do podanego celu będzie ok(jak pewnie wiele innych)pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam.Blanki Seekera można dostać u Kawalca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Witam kolegów Mam pytanie odnośnie blanku:Otóż chciałbym w niedalekiej przyszłości sobie złożyć sam wędkę Poszukuję blanku:Długość między 2,4 a 2,6 skłaniam się ku dłuższym 2 składPrzynęty na jakie łowie to gumy od 7 cm do powiedzmy 12 na główkach do 12 - 15 gr. Woblery do 12 cm waga kilkanaście gramAkcja fast albo x-fast skłaniam się ku x Wędka do łowienia w jeziorach, łowione szczupaki (być może kiedyś i sandacze), być może czasami troling z ręki z wabikami jak przy spinieBlank powinien mieć odpowiedni zapas mocy żeby wyholować szczupaka powiedzmy 90 cm. Kołowrotek jaki chciałbym używać to spro seria arc wielkość 3000 + plecionka Cena blanku jak najniższa, pierwszy kij wykonany własnoręcznie, kasy mało i w razie w żeby strata była niewielka Da się coś takiego znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Witam.Ja pierwszą swoją wędkę zbroiłem na blanku alps 8 stóp 1.5oz z fishingart.Jak go pierwszy raz wziąłem do ręki to od razu pomyślałem - szczupak. Bardzo mięsisty w miarę szybki blank, no i cena 260pln(teraz 300). Rok póżniej zbroiłem dla kolegi alps-a 1/2oz o tej samej długości, ale on byłby chyba troszkę za słaby do górnej granicy cw, który preferujesz, za to jest taki uncjowy i on byłby chyba dobry, kosztuje 280zł 8',a 8'6 300zł.To moim zdaniem bardzo dobry, w tej cenie, wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 moim zdaniem, decydujac sie na budowe wedki custom i wybierajac konkretny blank, pod konkretna przynete nalezy sie zastanowic, w tym konkretnym przypadku: ...Przynęty na jakie łowie to gumy od 7 cm do powiedzmy 12 na główkach do 12 - 15 gr. Woblery do 12 cm waga kilkanaście gram...czy akcja x-fast jest odpowiednia pod woblery? pod gume oczywiscie ... ale pod wobler to, wedlug mnie, niezbyt trafny wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Da się @pitt oblecieć to co kolega szuka hot-shotem talona lub batsona z powodzeniem to taka specyficzna konstrukcja że i trolling-dorożka wychodzi i sandacza mozna z reki polowic. Na poczatek polecałbym blank jak najtanszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Właśnie chodzi mi o jak najtańszy blank ale żeby nie było to coś zupełnie kiepskiego. A co do akcji, odpowiadają mi szybkie kije przy tym jak nie są takie mocarne tylko musi być w nich odrobina finezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapala Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam.Mam pytanie czy kijek na blanku Batsona XST High Modulus Salmon/Steelhead - RX8 graphite (54 miliony PSI) XST1024F RX8 2 2,60 10-21 8-12 Fast Med będzie odpowiedni na średnią rzekę?Będę łowił głównie gumami z opadu na główkach 7-15g, koguty do 15g ,rzadziej obrotówki 2.Chodzi mi o dość szybki kij do połowu sandaczy i szczupaków.Może ma ktoś ten kij i może coś o nim powiedzieć.Może wybrać coś innego max 260cm kwota do 1 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Do takich przynęt i takiej charakterystyki jak wymieniłeś dobrze pasują blanki typu Hot-Shot, wsytępujące w ofercie producentów takich jak np. Batson, Talon czy G.Loomis. Jeżeli chodzi o Btasona RX8 o którego pytasz to kojarzę że są na forum użytkownicy bodajże wersji castingowej - bodajże @standerus. Namów go żeby coś napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam. Potrzebuję niedrogiej wędki na Wisłę. Głównie przynęty twarde. Obrotówki 1-2. Nieduże woblery. Ryby - szczupak,kleń, boleń i szczupak. Co możecie polecić tak do 500 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi