WOBI Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Tip pływający? Myslałem że są tylko inter albo tonące Może ktoś mi wytłumaczy jak wygląda taki zestaw zaczynając od kołowrotka? P.S. Chodzi mi o zestaw SkagitowyBacking,głowica,tip,przypon i mucha na końcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Backing,głowica,tip,przypon i mucha na końcu Jeszcze running pomiędzy backingiem i głowicą powinien być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 A czy trzeba do pływającej głowicy podczepić pływający tip czy można bezpośrednio wiązać żyłkę do głowicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Głowica skagitowa służy do rzutów skagitowych z kotwicą z tipa, pływającego także. Oczywoście przy odpowiednich umiejętnościach i dobrze dobranej głowicy mozna wykonywać rzuty scandi z pływającym tipem. Przy zastosowaniu polyleaderów jak najbardziej też. Przy odrobinie umiejętności i spasowanym odpowiednio zestawie, krótką głowicą rzucisz scandi nawet z T-tipem. Trzeba jednak uważac by nie zerwać rzutu.Do takich zabaw uzywam glowic OPST które sa naprawdę krótkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Jeszcze running pomiędzy backingiem i głowicą powinien być.Kurcze, sorki,zapomniałem o rozbiegówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Może tactical skagit od EGO byłby ok - #9 ma 330 gr i 3,9 m http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/linki_sh/456-tactical_skagit.html Edytowane 29 Marca 2020 przez Janusz Wałaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi