Skocz do zawartości

Okoniówka do 300 PLN

Adaśko

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, zapewne ktoś powie że, idę na łatwiznę i nie chce mi się szukać na forum tylko , no ale cóż, nie jest to do końca prawdą.

Chciałem Was zapytać jaki kijek do lekkiego jigu o akcji szczytowej byście mogli mi polecić. CW tak do 12g, długość do 2.40. Łowię brodząc w wodzie. Kupiłem sobie lrfke 2.10 ale mi nie podeszła. Budżet to 300PLN+-. Czekam na Wasze propozycje.

Konger Stallion Strike Furion 223/12g. Przyzwoite wykonanie, dobre komponenty. Za taką cenę warto. Chyba, że łowienie okoni to cel wielu wędkarskich wypraw to obejrzyj kijek, który dla mnie jest w ścisłej czołówce okoniowych serii - Sakura Shinjin Neo 702 UL. Jakbym więcej na okonie polował to bym już go miał, a takto Mikado Lexus Saphire na emeryturę czeka i rybki łowi.

Adaśko może jak nie wklejanka i od SG to stary poczciwy Bushwhacker 3-18gr 228cm. Używam już 3ci roczek na okonia i dla mnie petarda - kijek na dożywocie. Z nanofilem 0,06 to jest czysta przyjemność łowienia :) Łowi się komfortowo jak opisał producent czyli od najmniejszego twisterka z 2gramową główką po mniej więcej 15-18gram

Edytowane przez Luke

Adaśko może jak nie wklejanka i od SG to stary poczciwy Bushwhacker 3-18gr 228cm. Używam już 3ci roczek na okonia i dla mnie petarda - kijek na dożywocie. Z nanofilem 0,06 to jest czysta przyjemność łowienia :) Łowi się komfortowo jak opisał producent czyli od najmniejszego twisterka z 2gramową główką po mniej więcej 15-18gram

Potwierdzam co napisał kolega.Również posiadam ten kijek i mimo,że przypadkiem uległ skróceniu to nadal się świetnie sprawuje na okoniach i nie tylko...

Polecam.

Konger Stallion Strike Furion 223/12g. Przyzwoite wykonanie, dobre komponenty. Za taką cenę warto. Chyba, że łowienie okoni to cel wielu wędkarskich wypraw to obejrzyj kijek, który dla mnie jest w ścisłej czołówce okoniowych serii - Sakura Shinjin Neo 702 UL. Jakbym więcej na okonie polował to bym już go miał, a takto Mikado Lexus Saphire na emeryturę czeka i rybki łowi.

Mdziam_78, a o kiju SAKURA SPORTISM 702 UL 0.9-7 mozesz cos powiedziec ?

To właśnie na niego ostrze sobie zęby. Dla mnie to max 10g masy całkowitej. Typowy fast, czyli ładnie pracuje szczytem pod obciążeniem przechodzi w głębsze ugięcie. A wykonanie bardzo dobre. Nie wstyd podpiąć Stelle.

Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka

No to jak na razie u mnie pierwszy w kolecje do kupna jako okonioweczka :) Finezka jest super ale ale o te pare CM za krotka jak dla mnie :) Dlatego Sakura jak na razie uwazam za znajlepszy wybor. Do wyplaty jeszcze pare dni wiec moge nadal sie zastanawiac :)

Edytowane przez Adaśko

Łowiłem poniższymi kijami i nie mam zastrzeżeń.

Mikado Lexus Spin,

Konger World Champion Tango

Osobiście posiadam poniższego kija z katalogu Mikado na 2014 rok.

Mikado Nihonto Flash Spin

235 cm

2

do 10 gr

124 cm długości transportowej

105 gr wagi

Mnie się nie łamały, ale mają bardzo marne przelotki, które skutecznie demolują cienkie żyłki, dlatego nie polecam.

Kolega nie chce wklejki więc może szklak:

http://jerkbait.pl/topic/41109-wędkę-sprzedam-mega-kluska/

Jeśli nie jesteś przywiązany do elektrycznego odczuwania brań to rozważ propozycję. Taka wędka może spełnić Twoje oczekiwania. Osobiście przez wiele lat łowiłem okonie na delikatnego szklaka długości 6", którego zastąpiła wklejka.

Z pozdrowieniami,

drzejko

Mnie się nie łamały, ale mają bardzo marne przelotki, które skutecznie demolują cienkie żyłki, dlatego nie polecam.

Kolega nie chce wklejki więc może szklak:

http://jerkbait.pl/topic/41109-wędkę-sprzedam-mega-kluska/

Jeśli nie jesteś przywiązany do elektrycznego odczuwania brań to rozważ propozycję. Taka wędka może spełnić Twoje oczekiwania. Osobiście przez wiele lat łowiłem okonie na delikatnego szklaka długości 6", którego zastąpiła wklejka.

Z pozdrowieniami,

drzejko

Wydaje mi sie ze jak najbardziej jestem przywiazany gdyz od zawsze lowilem na kije masci weglowej ect, "szklaka" mialem pare razy w reku w wieku 12~~ lat to jeszcze nie wiedzialem ze rybe na spinnie trzeba przyciac itp :)