Adaśko Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witajcie, zapewne ktoś powie że, idę na łatwiznę i nie chce mi się szukać na forum tylko , no ale cóż, nie jest to do końca prawdą.Chciałem Was zapytać jaki kijek do lekkiego jigu o akcji szczytowej byście mogli mi polecić. CW tak do 12g, długość do 2.40. Łowię brodząc w wodzie. Kupiłem sobie lrfke 2.10 ale mi nie podeszła. Budżet to 300PLN+-. Czekam na Wasze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Najlepiej idź do sklepu i poogladaj jak masz możliwość ... wtedy problemu z nie podejściem nie będzie ... za tą cenę to team dragona pewnie się uda dorwać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Mikado Lexus Spin, Cormoran Black Bull Twister (tansze opcje)Konger World Champion Tango (ale max do 8g)moze cos z Dragona a tak poza tym poszukaj czegos lepszego z uzywek Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Albo poszukaj, kongera tango zieloną serię 2,40 do 8 gram. Czasami tutaj lub na all... Można trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 konger tango na okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Diaflex perch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Jeszcze dodam ze nie interesuja mnie wklejaneczki Jammaey ma Finesske od SG i jak dal mi troche pomachac to mi sie bardzo podobalo, znacie cos w podobie do niej ? Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Adaśko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Konger Stallion Strike Furion 223/12g. Przyzwoite wykonanie, dobre komponenty. Za taką cenę warto. Chyba, że łowienie okoni to cel wielu wędkarskich wypraw to obejrzyj kijek, który dla mnie jest w ścisłej czołówce okoniowych serii - Sakura Shinjin Neo 702 UL. Jakbym więcej na okonie polował to bym już go miał, a takto Mikado Lexus Saphire na emeryturę czeka i rybki łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Cormoran ULX 1-9 g 2,25 bardzo czuły, dobrze wykonany , posiadam również ULF 3-15 g na nim jednak brania są słabiej wyczuwalne, ale za to dał radę sumowi 116cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Adaśko może jak nie wklejanka i od SG to stary poczciwy Bushwhacker 3-18gr 228cm. Używam już 3ci roczek na okonia i dla mnie petarda - kijek na dożywocie. Z nanofilem 0,06 to jest czysta przyjemność łowienia Łowi się komfortowo jak opisał producent czyli od najmniejszego twisterka z 2gramową główką po mniej więcej 15-18gram Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Luke, wolalbym cos z lzejszym CW Jak na razie tylko Finesse mi chodzi po glowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Adaśko może jak nie wklejanka i od SG to stary poczciwy Bushwhacker 3-18gr 228cm. Używam już 3ci roczek na okonia i dla mnie petarda - kijek na dożywocie. Z nanofilem 0,06 to jest czysta przyjemność łowienia Łowi się komfortowo jak opisał producent czyli od najmniejszego twisterka z 2gramową główką po mniej więcej 15-18gramPotwierdzam co napisał kolega.Również posiadam ten kijek i mimo,że przypadkiem uległ skróceniu to nadal się świetnie sprawuje na okoniach i nie tylko...Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Konger Stallion Strike Furion 223/12g. Przyzwoite wykonanie, dobre komponenty. Za taką cenę warto. Chyba, że łowienie okoni to cel wielu wędkarskich wypraw to obejrzyj kijek, który dla mnie jest w ścisłej czołówce okoniowych serii - Sakura Shinjin Neo 702 UL. Jakbym więcej na okonie polował to bym już go miał, a takto Mikado Lexus Saphire na emeryturę czeka i rybki łowi.Mdziam_78, a o kiju SAKURA SPORTISM 702 UL 0.9-7 mozesz cos powiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 To właśnie na niego ostrze sobie zęby. Dla mnie to max 10g masy całkowitej. Typowy fast, czyli ładnie pracuje szczytem pod obciążeniem przechodzi w głębsze ugięcie. A wykonanie bardzo dobre. Nie wstyd podpiąć Stelle. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) No to jak na razie u mnie pierwszy w kolecje do kupna jako okonioweczka Finezka jest super ale ale o te pare CM za krotka jak dla mnie Dlatego Sakura jak na razie uwazam za znajlepszy wybor. Do wyplaty jeszcze pare dni wiec moge nadal sie zastanawiac Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Adaśko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tylko sprawdź dostępność. Bo mi raz się sprzedała jak akurat miałem na nią luźny grosz. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Łowiłem poniższymi kijami i nie mam zastrzeżeń. Mikado Lexus Spin,Konger World Champion TangoOsobiście posiadam poniższego kija z katalogu Mikado na 2014 rok. Mikado Nihonto Flash Spin 235 cm 2 do 10 gr 124 cm długości transportowej 105 gr wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tylko sprawdź dostępność. Bo mi raz się sprzedała jak akurat miałem na nią luźny grosz. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu TapatalkaJak juz sie namysle i beda pieniazki to wszystko dokladnie sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonfan Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dla mnie nr.1 jest Daiwa Exceler UL 2-10g najlepsza chyba cena do jakości, kupiłem pod okonia i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Only Konger Tango 2,40 m do 8 gr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Kolega napisał, że wklejki go nie interesują. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 No wlasnie, a ja tu o samych wklejkach slysze :-P jak na razie mdziam_78 pomogles najbardziej :-) Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Tango dla mnie to porazka, jeden po drugim lamaly mi sie - niepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mnie się nie łamały, ale mają bardzo marne przelotki, które skutecznie demolują cienkie żyłki, dlatego nie polecam. Kolega nie chce wklejki więc może szklak: http://jerkbait.pl/topic/41109-wędkę-sprzedam-mega-kluska/ Jeśli nie jesteś przywiązany do elektrycznego odczuwania brań to rozważ propozycję. Taka wędka może spełnić Twoje oczekiwania. Osobiście przez wiele lat łowiłem okonie na delikatnego szklaka długości 6", którego zastąpiła wklejka. Z pozdrowieniami, drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mnie się nie łamały, ale mają bardzo marne przelotki, które skutecznie demolują cienkie żyłki, dlatego nie polecam.Kolega nie chce wklejki więc może szklak:http://jerkbait.pl/topic/41109-wędkę-sprzedam-mega-kluska/Jeśli nie jesteś przywiązany do elektrycznego odczuwania brań to rozważ propozycję. Taka wędka może spełnić Twoje oczekiwania. Osobiście przez wiele lat łowiłem okonie na delikatnego szklaka długości 6", którego zastąpiła wklejka.Z pozdrowieniami,drzejkoWydaje mi sie ze jak najbardziej jestem przywiazany gdyz od zawsze lowilem na kije masci weglowej ect, "szklaka" mialem pare razy w reku w wieku 12~~ lat to jeszcze nie wiedzialem ze rybe na spinnie trzeba przyciac itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi