mirkor Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jestem swierzakiem na forum więc witam Wszystkich.Przyszedł i na mnie czas aby kupić coś nowego. Szukając po necie znalazłem dwa kije które mnie zainteresowały a o których w zasadzie nikt nic nie pisze, oczywiście nie licząc opisów reklamowych.Ale konkretnie interesują mnie :1. KONGER WRX WORLD CHAMPION IMPULS 270/18g2. SHIMANO TECHNIUM DF AX SPINNING 270 MLNiestety nie mogę ich pomacać a interesuje mnie jaką mają akcję jakie ugięcie czy wobki o rozmiarze 3-5 cm pomimo dolnego c.w. wędek 5g da się w miarę daleko zarzucić. Przeznaczenie kleń ( duzy), pstrąg, przyłów bardzo często brzana (duża)Każda informacja mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Mam kongera ale ze starej serii, zielonej, i nazywał się wtedy "Impulse", akcja szczytowa, ciepła, coś w kierunku muchówki, głęboko się ładujący przy wyrzucie i z ogromnym zapasem mocy, wyjąłem metrowego amura za ogon zapiętego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Też mam zielonego impulsa którego kupiłem niedawno jako nówkę. Łowiłem nim raz i idzie na sprzedaż bo mim skromnym zdaniem z dużą brzaną sobie nie poradzi (a taki był główny cel jego zakupu). Tak wiec duży kleń, duży pstrąg, szczupak na lekko ale duża brzana nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Pewnie mamy inne kije. Mój to:Champion Impulse 270MF 270cm 5-18g 6-12 lb (IM7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Pewnie mamy inne kije. Mój to:Champion Impulse 270MF 270cm 5-18g 6-12 lb (IM7)Te same tylko mój 2,4.Nie twierdzę że się nie wyciągnie dużej brzany na niego ale przez dłuższy czas to ona będzie rządzić nie my. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez siatkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Nikt nie ma wymienionych kijów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Może już ktoś z forum ma więcej informacji odnośnie wędki Konger WRX WC Impuls i podzieliłby się swoimi refleksajmi na jej temat?W planach mam zakup wędki na wiślane kleniojazie a ten model 270/18g wydaje mi się ciekawą opcją na łowienie w silnym nurcie. Zastanawiam się tylko nad tym jak będzie wyczuwalna praca małych woblerów 2-3 g i jak tym się będzie rzucało? W necie nie ma wielu inforamcji na jej temat, znalazłem jedną konkretną opinię (wedkarskiewakacje.pl gdyby ktoś był ciekawy) jednak moich wątpliwości nie rozwiała. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez maciek1b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Właśnie tylko ten opis z bloga "wedkarskiewakcje" przyszedł mi do głowy. Mnie również ten kijek zainteresował ale w wersji 2,4m i zwykły WC Impuls (WRX z dzielonym uchwytem jakoś wizualnie mi nie leży - tradycjonalista ) z przeznaczeniem na pstrąga z mniejszych rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezary1976 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam,ja posiadam tego impulsa kongera w wersji 2,70 do 18 g,wędeczka bardzo fajna,łowię na nią zazwyczaj okonie i szczupaki na niewielkie woblerki,gumki i obrotówki,muszę przyznać że wędeczka jest bardzo czuła,nie jest to wklejanka,akcję ma paraboliczną i dosyć miegką i co najważniejsze nie męczy ręki.Jak najbardziej mogę ją polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zamiast Technium rozważył bym Diaflash ST A 270 ML 7-21g bardzo fajny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi