AdasCzeski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dziś macane kijki 8 lb, 7 - 7,6 stopy - lami, seeker, talon, phenix i nfc FW702(IM) . Ostatni wygrał. Na sucho, po oględzinach... szybki, ale ustępliwy, ugięcie pełne mi odpowiadające. Dam znać po odbiorze. Dwa do ubrania został jeszcze CD XLS 284 UL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dziś macane kijki 8 lb, 7 - 7,6 stopy - lami, seeker, talon, phenix i nfc FW702(IM) . Ostatni wygrał. Na sucho, po oględzinach... szybki, ale ustępliwy, ugięcie pełne mi odpowiadające. Dam znać po odbiorze. Dwa do ubrania został jeszcze CD XLS 284 UL...Mówisz, że NFC pokonał inne konstrukcje?Czy Gary nadal zna się na rzemiośle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Kurcze Józek... czytałem, czytałem. Poszedłem po mega (jak dla mnie) lekką wędkę pstrąg (jig - 1 - 3 gr w szczególności; 00, 01 blaszka; gumki 1-5 gr całość) okoń. Szklak seekrea - miękki, miękki, miękki. Nie dla mnie. Lami - jak lami też specyficznie miękki w połowie kija, ja wiem jak to opisać. Lami no. Talon - pracował szczytem, dużo (za dużo dla mnie) mocy w dolniku. Phenix elixir - dziwnie wyważony, miałem wrażenie, że ma środek ciężkości za łączniem, ale ugięcie piękne. Myślałem chwilkę, ekonomicznie... ale Loomis wygrał. Kurcze pięknie się gnie, szybki, lekki, mocny jak na te 8 lb. Dostanie minimy, skss bez wstawki i pełną rękojeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 No to jest najlepsze co mogłeś mieć, możliwość powyginania każego blanku .Po uzbrojeniu zapewne trochę będzie inny(bardziej sztywny) ale parametr ugięcia powinien zachować.Talony takie są specyficzne coś ala wklejka, mientki w szczycie, mocniejszy w dolniku, mówię o VI+ bo itm to trochę inna konstrukcja.Lami jak lami też powinien mieć dobre ugięcie.Z phenixem to mnie zaskoczyłeś z tym wyważeniemAdaś myślę, że dobrze wybrałeś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Talona VI + mam tego słynnego "Trout" oj bardzo sobie chwalę. Ten macany czarny czyli chyba ITM - nawet nie pytałem, bo nie było czasu. Zresztą nazwa nie ma znaczenia... następnym razem poproszę blanki w określonej mocy, dla określonych potrzeb i będę macał bez znajomości kto robił... blind test. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Żeby nie zakładać nowego tematu to napiszę tutaj.Jak się ma w porównaniu Blass SLXF 666-1 do St. Croix Avid 3S66ULF? Edytowane 14 Października 2015 przez Rapanui82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam, poszukuje blank do budowy UL około 7" długości w miarę "kluskowaty" ma sie giąć po rękojeść miedzy 0-8g moze byc ciut niższy cw z góry dzięki za pomoc Jak bedzie jeszcze ktos szukal czegos podobnego, to powinien do listy dodac Seekera SP700 do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jak bedzie jeszcze ktos szukal czegos podobnego, to powinien do listy dodac Seekera SP700 do 7gCzy możesz coś więcej napisać o tym seekerze? Da radę z obrotówkami nr 2 i 3, cykadami okoniowymi i woblerkami 5-7cm? Czy może trzeba celować w tego mocniejszego sp 652-s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Czy możesz coś więcej napisać o tym seekerze? Da radę z obrotówkami nr 2 i 3, cykadami okoniowymi i woblerkami 5-7cm? Czy może trzeba celować w tego mocniejszego sp 652-s? Obrotowki 3 czy woblera 7cm w nurcie nie pociagnie. Do tego mam Seekera SP703 do 14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Obrotowki 3 czy woblera 7cm w nurcie nie pociagnie. Do tego mam Seekera SP703 do 14g...a w wodzie stojącej? Ważyłeś może ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ...a w wodzie stojącej? Ważyłeś może ten blank? W wodzie stojacej obrotowki 3 tez nie pociagnie. Obrotowka 3 to juz prawie max dla SP703Szczytowka jest dosc delikatna w tych konstrukcjach. Blank moze zwazyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jakbyś mógł to zważ, proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jakbyś mógł to zważ, proszę . Spoko, tak za dwie godzinki zwaze, jak z pracy wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 SP 700-S Trout - 52.7gSP 703-S Trout - 75.7g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 WitajcieŻeby nie zakładać nowego tematu, chciałbym również zaczerpnąć rady w kwestii wyboru blanku na UL.W chwili obecnej posiadam Sakure Trinis Neo 702UL, jestem z tego kijka mega zadowolony ale poszukuję czegoś na jego podobieństwo tyle że około 170cm i trochę delikatniejszy ( bardzo mała rzeczka, tylko główki jiggowe 2g z małymi kopytkami )Chciałbym aby kij był maksymalnie cienki i lekki ale nie był kluską - sztywniejsze kijki w połączeniu z nanofilem dają mi najlepsze czucie przynęty oraz brań. Po prostu taki typ mi najbardziej odpowiada.Myślałem nad Matagi T-Russell Auriga Area-II TR60ACS-XUL , max 5g, pełny carbon ale mino szybkiego gaśnięcia itd. jest jednak dość giętki.Na początku myślałem nad jednoskładem ale dwuczęściowy będzie chyba wygodniejszy do transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Może popatrz na suzuki 4lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Może popatrz na suzuki 4lb. Ten Suzuki to piękny blank ale nie jest specjalnie "czuły" - coś za coś - kosztem wysoko modułowego węgla zwiększono wytrzymałość udarową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Właśnie obawiam się, że i Matagi i Suzuki będą za giętkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A może coś z St.Croix? Np. 3S56ULF2 albo 3S60ULF2 ? Miał ktoś z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Ten Suzuki to piękny blank ale nie jest specjalnie "czuły" - coś za coś - kosztem wysoko modułowego węgla zwiększono wytrzymałość udarową.Skąd masz takie informacje? Posiadasz wedki na tych blankach? Czy to tylko zasłyszana opinia? Pytam bo zakupiłem 3 blanki suzuki z czego jeden juz jest uzbrojony i łowię nim od kilku dni i moje odczucia co do czułości tych blanków są inne niż twoje. Edytowane 29 Października 2015 przez pwizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Skąd masz takie informacje? Posiadasz wedki na tych blankach? Czy to tylko zasłyszana opinia? Pytam bo zakupiłem 3 blanki suzuki z czego jeden juz jest uzbrojony i łowię nim od kilku dni i moje odczucia co do czułości tych blanków są inne niż twoje. Łowiłem - mówię tylko o wersji 4LB 2 - skład. O pozostałych się nie wypowiadam bo nie miałem w rękach.A czułość to subiektywne odczucie - wiele zależy od tego do czego porównujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ja porównuję do st.croix extreme. Takie posiadam. Nie zauważyłem różnic w czułości. Za to na plus dla Suzuki zauważyłem różnicę w szybkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Skąd masz takie informacje? Posiadasz wedki na tych blankach? Czy to tylko zasłyszana opinia? Pytam bo zakupiłem 3 blanki suzuki z czego jeden juz jest uzbrojony i łowię nim od kilku dni i moje odczucia co do czułości tych blanków są inne niż twoje.porównując do phenix eliksir 701-2 suzuki nic nie "czuje"... mam suzuki 4lbs i miałem eliksira... oba blanki są super, ale dla mnie to inna kategoria wagowa, przynajmniej w praktyce... suzuki mocniejszy i niestety mniej czuły, ale to jego jedyna wada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) To mamy inne odczucia. Eliksira sprzedalem szybciej niż kupiłem [emoji1]@DonF. Pogadaj z Konradem z Northrods. On jest specjalistą od takich blanków i pstrągów/okoni. Coś doradzi. Edytowane 29 Października 2015 przez pwizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To mamy inne odczucia. Eliksira sprzedalem szybciej niż kupiłem [emoji1] Zapewne był zbyt czuły... Tego eliksira mam również i potwierdzam - jest zdecydowanie bardziej czuły od suzuki 4lb. Jest przy tym również sporo delikatniejszy... więc musi mieć wyższy moduł węgla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi