zetika16 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Panowie ultralajtowcy,gdyby ktoś szukał poszukiwanego Phenixa Mirage 215cm,5lb,do 5gr zbrojonego gustownie w Rodmas w Tytany Fuji to walić na priv.To jednak nie moja bajka Ja bym z chęcią ale.... nie ten czas niestety ... a cenowo jak taki wypas wygląda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 ..a to na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 To i mnie poproszę na prv. , może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) @Bander z Suzuki raczej dopiero następny weekend... natomiast porównawczo jedyne co będę mógł się odnieść to do w/w XLS'a. Z innymi UL nie miałem sposobności. Osobiście nie lubię się "wymądrzać się" w kwestii czułości bo jak napisał @Del Toro, każdy ma inne odczucia. Najlepiej tu słuchać samego siebie. Miałem w ręce gotowego XLS-a.Masz rację - to typowy FAST, pełne ugięcie. Ciekawe, że opisali go jako X-Fast (może to błąd): BLRXLS284XLG V/66mln.22,132-92-6X/FastX/Lightzadzwoń Chyba, że to nie ten blank... eh "Elektrykę - czułość" muszę jeszcze wybadać (oczywiście wedle swoich odczuć), jak tylko będę miał możliwość potrzymania tej wędki w ręku. Jak właściciel wypuści... Edytowane 3 Listopada 2015 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Podepnę się pod temat... Montował ktoś kijaszka na blanku Batson-a Popping Sp840 ?? Chętnie przeczytam jakieś opinie, wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Panowie ultralajtowcy,gdyby ktoś szukał poszukiwanego Phenixa Mirage 215cm,5lb,do 5gr zbrojonego gustownie w Rodmas w Tytany Fuji to walić na priv.To jednak nie moja bajka Jeśli jeszcze się go nie pozbyłeś to tez poproszę cenę na priva. Jeśli masz zdjęcie ugięcia -było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ugięcia to tutaj a nie na PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobskip Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam. Zastanawiam się nad zakupem wędki do UL, główka 1-4g+ paproch 2-4cm. Do wyboru mam trzy wędki, z tytułu wątku: DAM Microflex 1,90m 1-7g, Mikado Sicario 1,98m 1-7g (1cz), SG Black Savage 1,98m 2-7g.Czy testował je któryś z forumowiczów i mógłby napisać kilka słów na ich temat? Czy są one odpowiednia do jigowania tak małymi przynętami?Byłbym wdzięczny za każdą opinię, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam sicario 2,23m 1-7g i c.w. jest zanizony,ogarnia 10g olowiu + guma 2,5 cale.podejrzewam że ten krótszy będzie też dawał radę więcej niż producent przewidział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek007 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A jaka jest dolna granica tego sicario?Od ilu gram "działa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 ten sicaario ja mam fajny kij ale praawidlowo bedzie dzialal gdzies od 3 gram plus guma do 10 gram spokojnie ,mam sicario 183 cm ,moim zdaniem nie jest to kij pod typowe mikroprzynety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 mam sicario 198 -1 cz. - ogarnie i mam identyczne odczucia jak kolega robertd ... od 3 gram prcuje ...do 10 spokojnie - dla mnie to ultra lekka sadaczowa kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Mam pytanie odnośnie blanku Batsona SP781-2 1,98 cm 1,8 -7 g 2-6 lb . Jakie realnie wobki , obrotówki i gumki można na nim zawiesić ? Pomimo niskiej ceny wart uwagi ? Wyszukiwarka pokazuje mi tylko posty kolegi @Paavo , może ktoś jeszcze coś o nim powiedzieć ? Edytowane 25 Października 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Panowie nie chce zakładać odrębnego wątku wiec zapytam tutaj. Potrzebuje blank w długości około 7' o mocy około 6-8 lb. Kij ma służyć głownie do połowu okoni. Przynęty to głownie gumki na główkach 2-8 gr plus gumki 3-6 cm ,bardzo sporadycznie obrotówki 0-3 i woblery w stylu Rapala mini fat rap, Rapala CD 5. Kij nie moze byc wolny w stylu phenixa mirage ani wybitnie xfast. Myśli kieruje w stronę avida 6 lb, elitke 8 lb i najmniej znanego phenixa SP732xul, który mnie jakoś bardzo interesuje. Miał ktoś do czynienia z tym blankiem phenixa ???wiem ze jest on dość mocno świeży ns rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Panowie nie chce zakładać odrębnego wątku wiec zapytam tutaj. Potrzebuje blank w długości około 7' o mocy około 6-8 lb. Kij ma służyć głownie do połowu okoni. Przynęty to głownie gumki na główkach 2-8 gr plus gumki 3-6 cm ,bardzo sporadycznie obrotówki 0-3 i woblery w stylu Rapala mini fat rap, Rapala CD 5. Kij nie moze byc wolny w stylu phenixa mirage ani wybitnie xfast. Myśli kieruje w stronę avida 6 lb, elitke 8 lb i najmniej znanego phenixa SP732xul, który mnie jakoś bardzo interesuje. Miał ktoś do czynienia z tym blankiem phenixa ???wiem ze jest on dość mocno świeży ns rynku.Mam uzbrojony Sp732 UL pod cast. Ogarnie te wabie jakie potrzebujesz. Blank szybki ale xfast, ładnie głęboko pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Mieliście do czynienia z odchudzoną wersją Blassów SLS 9010-2 nano - modele 6 lub 8 lb o cw 1-8 lub 2 -10? Szczególnie interesuje mnie ten dł.2.70, c.w 2-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_103 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Witam, Ja również się podłącze - próbuję połączyć łowienie pstrągów i okoni (z przewaga pstrągów) i tak sobie znalazłem stc AVS80mlm2 - 8lb i 2-9 gram - a znając STC to będzie ciut wyżej.czy ktoś używa takiej wędki lub na tym blanku?czy 6cm wobler w dosyć bystrej rzece (lubelskie łowiska pstrągowe) nie będzie za wiele?i z drugiej strony czy 2 g będzie w miarę komfortowo? dzięki z góry za odpowiedź Edytowane 26 Października 2016 przez Robert_103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi