Skocz do zawartości

Pstrągowa wykałaczka UL

mart123

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ultralajtowcy,gdyby ktoś szukał poszukiwanego Phenixa Mirage 215cm,5lb,do 5gr zbrojonego gustownie w Rodmas w Tytany Fuji to walić na priv.

To jednak nie moja bajka ;)

Ja bym z chęcią ale.... nie ten czas niestety ... :D a cenowo jak taki wypas wygląda ?? :D

@Bander z Suzuki raczej dopiero następny weekend... natomiast porównawczo jedyne co będę mógł się odnieść to do w/w XLS'a. Z innymi UL nie miałem sposobności.

Osobiście nie lubię się "wymądrzać się" w kwestii czułości bo jak napisał @Del Toro, każdy ma inne odczucia. Najlepiej tu słuchać samego siebie.

Miałem w ręce gotowego XLS-a.

Masz rację - to typowy FAST, pełne ugięcie. Ciekawe, że opisali go jako X-Fast (może to błąd):

BLRXLS284XL

G V/66mln.

2

2,13

2-9

2-6

X/Fast

X/Light

zadzwoń

Chyba, że to nie ten blank... eh

"Elektrykę - czułość" muszę jeszcze wybadać (oczywiście wedle swoich odczuć), jak tylko będę miał możliwość potrzymania tej wędki w ręku. Jak właściciel wypuści... :)

Edytowane przez Bander

Panowie ultralajtowcy,gdyby ktoś szukał poszukiwanego Phenixa Mirage 215cm,5lb,do 5gr zbrojonego gustownie w Rodmas w Tytany Fuji to walić na priv.

To jednak nie moja bajka ;)

c662ef594a561ab3.jpg

cbc84d2b68ee7837.jpg

Jeśli jeszcze się go nie pozbyłeś to tez poproszę cenę na priva.   Jeśli masz zdjęcie ugięcia -było by super

• 7 miesięcy temu...

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem wędki do UL, główka 1-4g+ paproch 2-4cm. Do wyboru mam trzy wędki, z tytułu wątku: 

DAM Microflex 1,90m 1-7g, Mikado Sicario 1,98m 1-7g (1cz), SG Black Savage 1,98m 2-7g.

Czy testował je któryś z forumowiczów i mógłby napisać kilka słów na ich temat? Czy są one odpowiednia do jigowania tak małymi przynętami?

Byłbym wdzięczny za każdą opinię, 

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mam pytanie odnośnie blanku Batsona SP781-2  1,98 cm  1,8 -7 g  2-6 lb . Jakie realnie wobki , obrotówki i gumki można na nim zawiesić ? Pomimo niskiej ceny wart uwagi ? Wyszukiwarka pokazuje mi tylko posty kolegi @Paavo , może ktoś jeszcze coś o nim powiedzieć ?

Edytowane przez Szymon82

Panowie nie chce zakładać odrębnego wątku wiec zapytam tutaj. Potrzebuje blank w długości około 7' o mocy około 6-8 lb. Kij ma służyć głownie do połowu okoni. Przynęty to głownie gumki na główkach 2-8 gr plus gumki 3-6 cm ,bardzo sporadycznie obrotówki 0-3 i woblery w stylu Rapala mini fat rap, Rapala CD 5. Kij nie moze byc wolny w stylu phenixa mirage ani wybitnie xfast. Myśli kieruje w stronę avida 6 lb, elitke 8 lb i najmniej znanego phenixa SP732xul, który mnie jakoś bardzo interesuje. Miał ktoś do czynienia z tym blankiem phenixa ???wiem ze jest on dość mocno świeży ns rynku.

Panowie nie chce zakładać odrębnego wątku wiec zapytam tutaj. Potrzebuje blank w długości około 7' o mocy około 6-8 lb. Kij ma służyć głownie do połowu okoni. Przynęty to głownie gumki na główkach 2-8 gr plus gumki 3-6 cm ,bardzo sporadycznie obrotówki 0-3 i woblery w stylu Rapala mini fat rap, Rapala CD 5. Kij nie moze byc wolny w stylu phenixa mirage ani wybitnie xfast. Myśli kieruje w stronę avida 6 lb, elitke 8 lb i najmniej znanego phenixa SP732xul, który mnie jakoś bardzo interesuje. Miał ktoś do czynienia z tym blankiem phenixa ???wiem ze jest on dość mocno świeży ns rynku.

Mam uzbrojony Sp732 UL pod cast. Ogarnie te wabie jakie potrzebujesz. Blank szybki ale xfast, ładnie głęboko pracuję

Witam,

Ja również się podłącze - próbuję połączyć łowienie pstrągów i okoni (z przewaga pstrągów) i tak sobie znalazłem stc AVS80mlm2 - 8lb i 2-9 gram - a znając STC to będzie ciut wyżej.

czy ktoś używa takiej wędki lub na tym blanku?

czy 6cm wobler w dosyć bystrej rzece (lubelskie łowiska pstrągowe) nie będzie za wiele?

i z drugiej strony czy 2 g będzie w miarę komfortowo?

dzięki z góry za odpowiedź

Edytowane przez Robert_103