przemofight Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Może ktoś zmierzyć i podać średnicę szpuli rozmiaru 200 i 300? Jeszcze jedno... 200-tka nie będzie się męczyć przy wahadlach 25g?łowiłem 200-tką wahadłami 30 gram oraz dużymi obrotami i nie stwierdziłem zmęczenia młynka po sezonie pracy. Młynek po zakupie rozkręciłem i przesmarowałem po swojemu i jest ok. Jutro podam średnicę szpuli 200-tki. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Dzięki. Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Panowie, VX to jeszcze można kupić?bo jakoś nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Średnica rantu w 300ZX to jakieś 5,4 cm. Edytowane 23 Lutego 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Cholera chyba porzucę pomysł kupna Rareniuma pod kropka i wybiorę tego Zx. Nie mogę tylko nigdzie w necie znaleźć wagi najmniejszego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Paweł http://www.irofishing.pl/c243,JAXON-VX---ZX--MACHINE najmniejszy ZX Machine 100 waży 254g. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Hunter_pike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Średnica rantu w modelu ZX 200 to ok 4,8 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Panowie, VX to jeszcze można kupić?bo jakoś nie mogę znaleźć. http://www.wedkarski.eu/product_info.php?cPath=60_87_356&products_id=854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Czym się właściwie różni ZX od VX? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 pewnie tylko kuferkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Budą z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Budą z tworzywa.http://www.wedkarski.eu/index.php?cPath=60_87_356 Według tego opisu oba korpusy z amelinium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 darks86 na 2 stronie pisze,że różnią się od siebie właśnie materiałem obudowy,trzeba by to zweryfikować jakimś ostrym narzędziem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Czym się właściwie różni ZX od VX? Z katalogu Jaxona na 2011 rok: "VX MACHINE Kolejny kołowrotek z naszej ekstraklasy. Niezawodny 9-ło- żyskowy mechanizm z wykorzystaniem łożyska oporowego OWC. Konstrukcja i specyfi kacja bardzo zbliżona do opisanego powyżej ZX MACHINE. Można powiedzieć, że oba kołowrotki są blisko spokrewnione. Korpus z duraluminium, metalowa korbka CNC, kabłąk duralowy, precyzyjny hamulec. Nowatorska koncepcja projektowania, oparta na zmianie standardowych proporcji korpusu i rotora. Relatywnie większa średnica rotora, szpuli i kabłąka pozwala na uzyskanie idealnej linii nawoju żyłki i w znaczący sposób ogranicza tendencję żyłki do skręcania się. W ofercie 4 podstawowe rozmiary: 100, 200, 300, 400 oraz dodatkowo wersja 200M z płytką szpulą. W komplecie szpulka zapasowa." VX ZX Oprócz tego co widać kołowrotki, według katalogu,bardzo nieznacznie różnią się masą. ZX jest minimalnie (kilka gramów) lżejszy. Edytowane 24 Lutego 2016 przez n15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Jaka jest różnica pomiędzy zx 300 a 400 tylko szpula i rotor? czy też bebechy? jak ciężko łowicie 300 i 400? Edytowane 29 Maja 2016 przez matpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Panowie macie jakiś namiar na części do zx 300 .Chodzi mi o przekładnie główna i pion . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Nikt się nie wypowie? Ogólnie to brać zx czy vx? Vx też jest full metall bo były sprzeczne opnie? 300 da rade z gumami na 30 gr główkach i przy jerkach do 40 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Nikt się nie wypowie? Ogólnie to brać zx czy vx? Vx też jest full metall bo były sprzeczne opnie? 300 da rade z gumami na 30 gr główkach i przy jerkach do 40 gram?macałem ostatnio ten młynek w dość dużym sklepie wędkarskim w Kaliszu i nie kupił bym tego, zdecydowanie wolał bym dołożyć i poszukać czegoś z daiwy, nowy jaxon vx nie dośc że jego praca jest bardziej niż kiepska w porównaniu z daiwą to jeszcze miał już luzy a jak pójdzie w łowienie pod główkę 30 gram i do tego guma z 4-5 cal czy wobki 40 gram to cienko widzę jego pracę po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) poczytałem i wypróbuje zx tylko czy miedzy 300 a 400 będzie różnica w mocy/wytrzymałości? wagowo to jest jakieś 20 gram i czy szpula od vx pasuje do zx? Edytowane 30 Maja 2016 przez matpgt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 porównanie przekładni jacka zx200 i saliny 30 - taka sama wielkość. Salina to wg. wielu opinii mocny kołowrotek.Niestety dołożyłem smaru bo było suchutko od nowości, i okazało się że stuka pod większym obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek73 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam serdecznie na forum!Wlasnie zainteresowal mnie ten mlynek , zx 200 .Moje pytanie takie czy do obrotowek max 4 i głowek do 15g plus guma bedzie odpowiedni?Mam zamiar lapac okonie i sandacze na lekko....glownie wody stojace.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam serdecznie na forum! Wlasnie zainteresowal mnie ten mlynek , zx 200 . Moje pytanie takie czy do obrotowek max 4 i głowek do 15g plus guma bedzie odpowiedni? Mam zamiar lapac okonie i sandacze na lekko....glownie wody stojace. pozdrawiam. bez problemu, ja używam go do cięższej roboty tj. wahadła 30 gram, obroty nr 5 i daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek73 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dzieki za odpowiedz.A jak ten mlynek wypada przy Zauberku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Musisz pokręcić w sklepie, mój po obciążeniem w nurcie np. Lekko stuka, ale mie miałem okazji kręcić jak w necie kupujesz.Do zauberka porównując, pewnie zależy jak trafisz na dany egzemplarz, ale który lepszy? Zauber lepiej nawija, a poza tym to raczej bez różnicy, podobna kasa to i kołowroty podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek73 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 W przyszlym tygodniu bede mial okazje porownac oba kolowrotki , jeszcze rozwazam ninja 2500a , ponoc udana nowosc na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi