Skocz do zawartości

Minogi a most na Wiśle

MGOR

Rekomendowane odpowiedzi

Elektrownia atomowa w Zarnowcu be , elektrownia węglowa w Koninie też be . Via Baltica u wszystkich bez problemu , u nas nieekologiczna . A co , minogi gorsze od miodokwiatu krzyżowego ??

W Bundesrepublik do kormoranów wali się bez pardonu , u nas chroniona stołówka środkowej Europy . Piąta władza - ekolodzy ..

I jakie to sterowne ..

Elektrownia atomowa w Zarnowcu be , elektrownia węglowa w Koninie też be . Via Baltica u wszystkich bez problemu , u nas nieekologiczna . A co , minogi gorsze od miodokwiatu krzyżowego ??

W Bundesrepublik do kormoranów wali się bez pardonu , u nas chroniona stołówka środkowej Europy . Piąta władza - ekolodzy ..

I jakie to sterowne ..

Skad takie info? O jakim wojewodztwie mowisz?

Radze nastepnym razem ostrozniej i precyzyjniej sie na ten temat wypowiedziec bo ktos jeszcze pomysli ze w calych Niemczech moze strzelac do tych ptakow, a tak wcale nie jest. Moze to doprowadzic do wielu problemow...

A toś mnie przyszpilił , Tomku ..

Moja wiedza jest naturalnie ogólna , a juz struktura administracyjna naszego wielkiego sąsiada , to już zupełnie szczątkowa . Ale mylisz się co do kormoranów .. Strzela sie do nich we Francji , Niemczech , Niderlandach , U.K. .. W Danii niszczy sie nawet kolonie lęgowe . To sie nazywa zarządzaniem pogłowiem w mowie eurokratów .

Na Jeziorsku , właściwie na połaciach jego odkrytego dna cały niemal rok koczują miłosnicy birdwatchingu . Nasi i europejscy . Łowie tam czasem , znaczy usiłuje łowic , ryby które kiedyś tam sie trafiały . Niedawno też było sceną dorocznego widowiska zwanego pierzowiskiem . No i nagadałem sie z miłosnikami ptaków . To kompetentni ludzie . I stąd moja opinia i przekonanie .

Na skrzynce masz nieco do przeglądnięcia ..

• 3 tygodnie później...