Skocz do zawartości
  • 0

Syrsan 2008 - Relacja (Tpe i Hlehle) - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Od chwili powstania jerkbait.pl niecierpliwie czekałem na kolejne relacje z wypraw użytkowników portalu do Szwecji. Podziwiałem fantastyczne krajobrazy i szczupaki, o których mogłem sobie pomarzyć. W końcu udało się, jadę do Szwecji Przez ponad pół roku kompletowałem sprzęt i przynęty oraz ustalałem szczegóły podróży.'

Dzisiaj zapraszam na relację naszych forumowiczów Tpe oraz Hlehle znad Zatoki Syrsan. Zapraszam serdecznie!

Chłopaki wielkie podziękowania za tekst!

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Patrzę na znane miejscówki i ... krew się burzy że dwa tygodnie przed wami nie mogłem tam dotrzeć z powodu znakomitych cieknących łodzi i gówniatych, psujących się silników zapewnionych mi u Szweda przez Activ Holidays. Nigdy więcej :angry: :angry: :angry: !!!

A relacyjka fajna, gratulujeę nowych (dla niektórych B) )wrażeń.

• 0

Więcej takich sprawozdań prosimy !!! Zapytam też o tą czerwoną DAIKO, chodzi mi ten kij po głowie od chwili jak wypatrzyłem go w katalogu... Jakie są twoje odczucia związane z tym czerwonym łotrzykiem? Którym dokładnie modelem z serii Detour Edition łowiliście? Bo jest ich kilka...GDEC-611HVX na lekką jerkówkę chyba nie jest zły?

• 0

Łowiłem dokładnie tym Daiko. Jest idealny do Slidera i Fatso 10, kopyt 6 na główkach 15-30g, radzi sobie z Sliderem 12. Tomaszek ma GDEC-72HVX. Mimo tego, że kije te kupowaliśmy w ciemno z katalogu jesteśmy z nich bardzo zadowoleni tym bardziej, że kosztowały nas po ok. 200 e.

• 0

Patrzę na znane miejscówki i ... krew się burzy że dwa tygodnie przed wami nie mogłem tam dotrzeć z powodu znakomitych cieknących łodzi i gówniatych, psujących się silników zapewnionych mi u Szweda przez Activ Holidays. Nigdy więcej :angry: :angry: :angry: !!!

A relacyjka fajna, gratulujeę nowych (dla niektórych B) )wrażeń.

Roky u nas wszystko było dograne na tip top. Czyste ciepłe domki, dobre, w miarę nowe łodzie i silniki. Naprawdę byłem miło zaskoczony.

• 0

Z Waszej ciekawej relacji wynika, że gdy ryby brały na blatach używaliście jerk'ów, a kiedy łowiliście głębiej, wtedy spisywały się gumy.

Pytanie moje jest takie: czy na płytkich blatach próbowaliście używać mniej dociążonych gum, softbait'ów lub dużych obrotówek?

Taki wyjazd świetna sprawa, piękne ryby. Sam chętnie bym wypalił do Skandynawii, ale na jesienne mamuśki... <_<

• 0

Z Waszej ciekawej relacji wynika, że gdy ryby brały na blatach używaliście jerk'ów, a kiedy łowiliście głębiej, wtedy spisywały się gumy.

Pytanie moje jest takie: czy na płytkich blatach próbowaliście używać mniej dociążonych gum, softbait'ów lub dużych obrotówek?

Taki wyjazd świetna sprawa, piękne ryby. Sam chętnie bym wypalił do Skandynawii, ale na jesienne mamuśki... <_<

Bardzo dobrze spisywały się wielkie obrotówki (Gromit mógłby pewnie coś więcej tutaj napisać :D ).

Próbowaliśmy też lekko obciążonych kopyt, ale glidery lepiej się sprawdzały.

Ja osobiście na softjerki nie próbowałem.

• 0

Bardzo dobrze spisywały się wielkie obrotówki (Gromit mógłby pewnie coś więcej tutaj napisać Smile ).

Próbowaliśmy też lekko obciążonych kopyt, ale glidery lepiej się sprawdzały.

Tomek tylko jerkowal. Ja momentami probowalem pokombinowac, ale 95% czasu na blatach jerkowalem. Jedna rybke zlowilem na percha 14 sr, do tego najmniejsza :D podsumuwujac, na blatach sprawdzily nam sie tylko jerki i obrotowki. Chociaz z tego co wiem poprzednia ekipa polowila na kopyta 6calowe. Kwestia wiary w przynete...