Wojtasz Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam Panowie. Wybieram się za 2 tyg na tygodniowy urlop do Maroko i chciałem zabrać wędkę. Czy ktoś z kolegów łowił tam rybki???? Za wszelkie informacje dziękuję. Mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Kurde nikt tam nie byl z wędka ??:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Polecam załapać się na rejs na tuńczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Cześć, w tym roku ja się wybieram, czy jest sens zabierac wędki ? A jeśli nie to inne możliwości połapać coś , jak w poście powyżej ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Wykopie starocia bo w tym roku ja się wybieram (Taghazout), a może ktoś był. Tradycyjne pytanie: warto na tydzień targać wędki czy lepiej poświęcić czas na zwiedzanie (z tego co sprawdziłem szału nie ma) i rodzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Ja tam bym spróbował ogarnąć jakieś łowienie w Agadirze. Port mają, jakieś wyprawy wędkarskie w google wyskakują.Dzieci bym na łódź nie brał, ale samemu luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Byłem kilka lat temu. Korcił mnie rejs na morskie łowy. Zrobiłem rozeznanie i złapałem kontakt z osobą z portu, dobrze znającą temat. Już wtedy odradził mi taki rejs no chyba, że mam ochotę popalać się z małżonką na wodzie bo na ryby raczej nie ma co liczyć. Obszar bliski Agadiru jest mocno przełowiony. Widziałem jakieś rybki do ok 20cm w samym porcie ... może warto się pobawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Dzięki. Na google mapach jakieś miejscówki są (nawet ze zdjęciami wędkarzy). Pewnie jakiś kij wezmę... jak się zmieści w walizkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Da się tam połowić tylko trzeba zrobić kawałek na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Da się tam połowić tylko trzeba zrobić kawałek na kołachKuba przybliżysz coś o połowach tam ? Właśnie żona poinformowała mnie że za dwa tygodnie lecimy do Agadir:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Dzięki. Na google mapach jakieś miejscówki są (nawet ze zdjęciami wędkarzy). Pewnie jakiś kij wezmę... jak się zmieści w walizkę.Byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Kuba przybliżysz coś o połowach tam ? Właśnie żona poinformowała mnie że za dwa tygodnie lecimy do Agadir:)Zobacz artykuły i Saharze. W okolicy masz już leerfish, seabass, corvina, kilka ciekawych gatunków. Jedyne co musisz kawałek odjechać , oo za najbardziej wytrzebiony rejony. Z tego co pamiętam od mojego kumpla z Casablanki to jeździli właśnie kawałek na południe od Agadiru (+-100km) na świetne łowienie. Google maps I szukaj miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Wpisać w internet leerfish, guide i wiadomo gdzie łowić. Tak zrobiłem i znalazłem gościa za rozsądną kasę, ale póki co tam nie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Ja tez dość szybko znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) Jak ktoś nie ma ekipy na łódkowe łowienie to fajna opcja. Bierzesz gościa na dzień i potem sam łowisz z brzegu. Leerfishe zajebiste ryby, taka namiastka poppingu.Tyle że są miejsca z bardziej zajebistymi i z większą ilością gatunków dla tego raczej tam nie pojadę. Edytowane 7 Listopada 2023 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Jak ktoś nie ma ekipy na łódkowe łowienie to fajna opcja. Bierzesz gościa na dzień i potem sam łowisz z brzegu. Leerfishe zajebiste ryby, taka namiastka poppingu.Tyle że są miejsca z bardziej zajebistymi i z większą ilością gatunków dla tego raczej tam nie pojadę.Żeby je połowić to musisz jechać dalej, do Dakhli a to dobrze ponad tysiąc km (jest autobus jakby co )Co do guidów w Maroko - polecam ostrożność, nikt ci tyle nie da co lokalers obieca. Szukać sprawdzonych ludzi jak Ali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) Masz rację Kuba, ten przewodnik jest chyba właśnie z Dakhli. Jak sprawdzałem na Google to tam jest jakiś cypel wychodzący w Ocean. Edytowane 7 Listopada 2023 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Masz rację Kuba, ten przewodnik jest chyba właśnie z Dakhli. Jak sprawdzałem na Google to tam jest jakiś cypel wychodzący w Ocean.Karim? Bo o nim w artykule cz1 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Tak Karim ???? Coś tam nawet z nim pisałem z ciekawości odnośnie warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Panowie bardzo dziękuje za podpowiedzi . Niestety wypad bardzo krótki i na dodatek z żoną dlatego raczej nigdzie dalej nie zdołam się urwać dlatego jeszcze jedno pytanie : Da się połowic na plaży albo w porcie ? Mogą być małe rybki ale tak żeby cieszyły ???? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Widziałem, że z plaży łowili stacjonarnie, ale nie widziałem wyników. Widziałem sporo rybek w porcie, ale nie widziałem łowiących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Wróciłem i mogę coś niecoś napisać: Byłem Taghazout. Powyżej miejscowości (na północ) są skały gdzie próbowałem łowić: https://maps.app.goo.gl/fRbZ18rum949FMrV9 (od miejscowości do Anchor Point). Próbowałem bo mimo wędki 3m cieżko przerzucić duże fale (budujące się daleko od brzegu) i 30-40 gram prawie od razu było pod nogami. Trzeba uważać na surferów. Ryby na 100% są bo: rybacy przywozili (choć rezultaty bez szału) widziałem też dużą rybę w fali (super wrażenie) i ostatniego dnia widziałem miejscowych (w tych miejscach co łowiłem) ale z sprzętem powiedzmy do surfcastingu (długie teleskopy) = bez sensu by nie przychodzili. Maroko/miejscowość zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie (brak nagabywania, dobre jedzenie, fale na których można się pobawić bez gwizdka ratownika). Jak jeszcze pojadę to trochę lepiej dobiorę sprzęt na spina (wydłużyć rzut, bardziej lotne przynęty), więcej prób z plaży (z wejściem do wody) i może wezmę sprzęt do surfcastingu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Tak Karim Coś tam nawet z nim pisałem z ciekawości odnośnie warunków.Była u niego ostatnio ekipa znajomych z UK.Ponoć człowiek się ogarnął i nie odstawia takiej maniany jak to drzewiej bywało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Gdyby ktoś był zainteresowany. Fajna opcja myślę w przystępnej kasie bo bez łodzi. https://m.facebook.com/story.php/?id=461992010888829&story_fbid=1739592586462092 Edytowane 21 Listopada 2023 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi