Skocz do zawartości

Multiplikator do Premiera PC66MHF2 - jaki?

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Poszukuję niski profil do w.w. Premiera. Potrzebny mi multik na prawą rękę. Zakup zrobię w Cabelasie, ebay.com lub ebay.co.uk - czy mozecie mi polecić coś z oferty USA (niedrogiego - 50-100$) co się nie rozpadnie po paru rybałkach. Mam zamiar łowić tym kijkiem na woblery typu Skinner 10, 12, Perch 8, 12, Slider 7 itp.

z góry dziękuję za wszelkie sugestie

pozdrawiam

kwiat

wybór masz ogromny, w zasadzie na taki kij i do takich wabików pasuje każdy multiplikator o szpuli mieszczcej minimum 100m żyłki 0,30 i wiecej. Z modeli droższych to Daiwa Zillion 100HL, Steez 100HL, Shimano Antares Scorpion, Antares 5, Antares AR, Conqust 200, Metanium XT, speedmaster 200 itd.

z modeli budżetowych to shimano curado 200E, curado 200D, Shimano Citica 200E Daiwa Procaster Rojo, Team Daiwa Advantage, Abu Revo SX, Abu Ambassadeur C3 4600.

Każdy z tych modeli jest dostępny na prawa rękę.

pozd JW

To aby bliżej mieścić się w przedziale cenowym, zaproponuję nieśmiało revo, ale zwykłą eskę (tylko dlaczego jej nie widzę w sklepach internetowych - może za słabo szukam). Jeżeli nie będzie miała ukrytych wad to powinna poradzić. Oczywiście nie mówię o tym, że wszystkim będzie się daleko z niej rzucać, ale... raczej się nie rozsypie :D.

' ... czy mozecie mi polecić coś z oferty USA (niedrogiego - 50-100$) co się nie rozpadnie po paru rybałkach ... '

niestety nie wszytko mozna miec i jurek sluszne modele wymienil, jeden z uzytkownikow tez, calkiem niedawno, chcial tanio, jakas badziewna daiwa musiala koniecznie byc, w koncu tania byla, wszyscy pisali zeby nie kupowal ... ale on kupil ... no i sie rozpier ... przepraszam, rozpadla ... c'est la vie

dzięki za wszystkie sugestie, popatrze może ciut za czymś z drugiej reki a jak nie to może tą Daiwe Prodigy....

Mam ABU C3 4600 - jest fajny ale rzucanie nim 13 gramowym wobkiem to kara - natomiast 20 gramowy lata już spoko - dlatego szukam czegoś mniejszego.

pozdrawiam

kwiat

dzięki za wszystkie sugestie, popatrze może ciut za czymś z drugiej reki a jak nie to może tą Daiwe Prodigy....

Mam ABU C3 4600 - jest fajny ale rzucanie nim 13 gramowym wobkiem to kara - natomiast 20 gramowy lata już spoko - dlatego szukam czegoś mniejszego.

pozdrawiam

kwiat

Gdybyś założył tego C3 4600 na lzejszy kij to byłoby lepiej. W castingu trzeba sparować wszystkie elementy precyzyjnie, wówczas to działa.

Gdybyś np. na tego PC66MHF2 założył Antaresa AR to te 13g wobki latały by jeszcze lepiej. :D

Prodigy to to samo co Daiwa Adventage w starszej wersji, bardzo udany multiplikator. :D

pozd JW