kwiat Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 witamPoszukuję niski profil do w.w. Premiera. Potrzebny mi multik na prawą rękę. Zakup zrobię w Cabelasie, ebay.com lub ebay.co.uk - czy mozecie mi polecić coś z oferty USA (niedrogiego - 50-100$) co się nie rozpadnie po paru rybałkach. Mam zamiar łowić tym kijkiem na woblery typu Skinner 10, 12, Perch 8, 12, Slider 7 itp.z góry dziękuję za wszelkie sugestiepozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Polecam Curado 200 f. Shimano pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 wybór masz ogromny, w zasadzie na taki kij i do takich wabików pasuje każdy multiplikator o szpuli mieszczcej minimum 100m żyłki 0,30 i wiecej. Z modeli droższych to Daiwa Zillion 100HL, Steez 100HL, Shimano Antares Scorpion, Antares 5, Antares AR, Conqust 200, Metanium XT, speedmaster 200 itd. z modeli budżetowych to shimano curado 200E, curado 200D, Shimano Citica 200E Daiwa Procaster Rojo, Team Daiwa Advantage, Abu Revo SX, Abu Ambassadeur C3 4600. Każdy z tych modeli jest dostępny na prawa rękę. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 niestety rzadko który z tych modeli spełnia wymogi cenowe przedstawione przez kolege. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 czemu? curado 200D z drugiej ręki jak najbardziej, citica też, rojo, C3 4600 czy SX bez problemu. insza inszosć, ze wśród modeli ponad 100$ są te najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 To aby bliżej mieścić się w przedziale cenowym, zaproponuję nieśmiało revo, ale zwykłą eskę (tylko dlaczego jej nie widzę w sklepach internetowych - może za słabo szukam). Jeżeli nie będzie miała ukrytych wad to powinna poradzić. Oczywiście nie mówię o tym, że wszystkim będzie się daleko z niej rzucać, ale... raczej się nie rozsypie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ' ... czy mozecie mi polecić coś z oferty USA (niedrogiego - 50-100$) co się nie rozpadnie po paru rybałkach ... 'niestety nie wszytko mozna miec i jurek sluszne modele wymienil, jeden z uzytkownikow tez, calkiem niedawno, chcial tanio, jakas badziewna daiwa musiala koniecznie byc, w koncu tania byla, wszyscy pisali zeby nie kupowal ... ale on kupil ... no i sie rozpier ... przepraszam, rozpadla ... c'est la vie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ja miałem na myśli nowe maszynki a tu curado 200 kosztuje zdecydowanie ponad 150 baksów . jeśli w grę wchodzi używka to można coś znależć... ale też będzie ciężko. a o revo mam swoje zdanie i wolę się nie wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dlatego z ABU do wspomnianego premiera MH zdecydowanie wybrałbym Ambassadeura C3 4600. Z tym, ze tem salmo perch 8F to byłoby raczej minimum dla takiego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Cabela's Prodigy (czyli Daiwa Advantage) http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?i d=0053216122487a&type=product&cmCat=SEARCH_all&r eturnPage=search-results1.jsp&No=36&Ntk=Products& ;QueryText=prodigy&sort=all&Go.y=0&_D%3AhasJS=+& amp;N=0&Nty=1&hasJS=true&_DARGS=%2Fcabelas%2Fen% 2Fcommon%2Fsearch%2Fsearch-box.jsp.form23&Go.x=0&_dy ncharset=ISO-8859-1 prawie dokładnie w połowie zadanych widełek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 dzięki za wszystkie sugestie, popatrze może ciut za czymś z drugiej reki a jak nie to może tą Daiwe Prodigy.... Mam ABU C3 4600 - jest fajny ale rzucanie nim 13 gramowym wobkiem to kara - natomiast 20 gramowy lata już spoko - dlatego szukam czegoś mniejszego.pozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 dzięki za wszystkie sugestie, popatrze może ciut za czymś z drugiej reki a jak nie to może tą Daiwe Prodigy.... Mam ABU C3 4600 - jest fajny ale rzucanie nim 13 gramowym wobkiem to kara - natomiast 20 gramowy lata już spoko - dlatego szukam czegoś mniejszego.pozdrawiamkwiat Gdybyś założył tego C3 4600 na lzejszy kij to byłoby lepiej. W castingu trzeba sparować wszystkie elementy precyzyjnie, wówczas to działa. Gdybyś np. na tego PC66MHF2 założył Antaresa AR to te 13g wobki latały by jeszcze lepiej. Prodigy to to samo co Daiwa Adventage w starszej wersji, bardzo udany multiplikator. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Uważam podobnie jak Jerzy@. Jak chcesz rzucać woblerkami o masie 13 gram to w twoim wypadku trzeba dokupić lekki kij, a nie kołowrotek. Wówczas Abu 4600C3 odżyje nawet przy 10-15 gramach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi