Skocz do zawartości

Kupiłem wędkę i multiplikator, tylko czy dobrą?

pedronazar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeszcze jedną zagwozdkę. Nawinąłem 270m plecionki i od czasu do czasu zdarza mi się zakleszczanie się plecionki w jej zwojach na szpuli. Czy macie na to jakąś radę? Ma to znaczenie przy rzucaniu - czasem doprowadza do zatrzymania przynęty w czasie lotu.

Mówisz o STX której generacji ? (jestem pewien że trzeciej)

Tak 3 generacja ale człowiek się uczy błędach całe życie .Tak ogólnie to multik rzutowo bez problemów nie robi brody .Chyba mam pecha co do kupna.Ponoć w tym tygodniu będzie nowy z sevisu i nie wiem czy do żyda czy dalsze łowienie i problemy.

Edytowane przez woblerek48

Ja bym sobie odpuścił. Sprzedał bym nowy, nawet nie wyjmując z pudełka. Może ktoś kto kupi będzie miał szczęście i trafi mu się egzemplarz bezawaryjny? Dla mnie, martwienie się nad woda czy za chwilę nie będę miał awarii sprzętu jest zbyt dużym dyskomfortem (to ma być relaks :) )

hmmm.... znajdę coś :) Mam SX 1 generacji... masło. Wyselekcjonowałem go z kilkudziesięciu które miałem i go sobie zostawiłem.. Pudełko,schemat,papierki, bez rys. Jest totalnie nowy,nigdy nie przykręcany do wędki,nic nigdy nie nawijane,. Nasmarowany , gotowy do rzucania.. hmmm Daiwa Alphas 150HL na łożyskach Boca Orange.. bedzię gadał od 7/8gram do ilu? Niech Cię poniesie fantazja.. Kompleksowo przesmarowany, parę drobnych rys. nawinięta po rant Berkley Whiplash Crystal 50 albo 60 lb, nie pamiętam. Pudełko,schemat. :) 

• 2 lata później...

Witam mam zamiar kupić nowy zestaw :)

Wędka już kupiona będzie to Daiwa Generation Black 7-28g 2m 

Czy możecie mi polecić coś sprawdzonego będę chciał rzucać od 5g do 25g

To co wpadło mi w oko:

Shimano Chronarch 51E

Okuma Helios Air

Coś w granicach do 800PLN xD w grę wchodzą tylko nowe sprzęty :_)

Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Kubanczyk

Nic nie sądzę, nie słyszałem jeszcze dobrym multiku okumy ale widzę, że jest mocno poza opisanym budżetem. Jeśli mówimy o bużecie do 800zł, jeśli natomiast mówimy o bużecie do 1500zł to drzwi się otwierają :)

Nie pomogę w tej kwestii. Nie znam tego multika, miałem kiedyś multik okumy, coś za 400zł i to był generalnie dramat ale nie przesądzam, może się poprawiło :) Jeśli te 800 to nie jest max max'ów i udałoby się dorzucić coś rozważyłbym ABU LT od @PILOT'a jest na allegro. tym już od paru gram do 20-30g waga też dość zbliżona 174g. Jednak jeśli 80% łowienia to będzie właśnie guma 10-12cm + adekwatna główka uparłbym się na coś jednak mocniejszego.