pedronazar Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mam jeszcze jedną zagwozdkę. Nawinąłem 270m plecionki i od czasu do czasu zdarza mi się zakleszczanie się plecionki w jej zwojach na szpuli. Czy macie na to jakąś radę? Ma to znaczenie przy rzucaniu - czasem doprowadza do zatrzymania przynęty w czasie lotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 możliwe że za luźno ją nawinąłeś i na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja nawijam na such ni mam problemów z zakleszczaniem. Ale faktycznie, nawinąć trzeba ciasno.Jedyne problemy z zakleszczeniem są po mocowaniu z zaczepem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja kupiłem niskoprofilowca ABU STX I PLECIONKE X=ZOGE 30LB i było spoko 3 wyjazdy .ABU w servisie nie odbija zapadka.Nie polecam multika ABU REVO STX .Plecionka super polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja kupiłem niskoprofilowca ABU STX I PLECIONKE X=ZOGE 30LB i było spoko 3 wyjazdy .ABU w servisie nie odbija zapadka.Nie polecam multika ABU REVO STX .Plecionka super polecam.Mówisz o STX której generacji ? (jestem pewien że trzeciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Mówisz o STX której generacji ? (jestem pewien że trzeciej)Tak 3 generacja ale człowiek się uczy błędach całe życie .Tak ogólnie to multik rzutowo bez problemów nie robi brody .Chyba mam pecha co do kupna.Ponoć w tym tygodniu będzie nowy z sevisu i nie wiem czy do żyda czy dalsze łowienie i problemy. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez woblerek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja bym sobie odpuścił. Sprzedał bym nowy, nawet nie wyjmując z pudełka. Może ktoś kto kupi będzie miał szczęście i trafi mu się egzemplarz bezawaryjny? Dla mnie, martwienie się nad woda czy za chwilę nie będę miał awarii sprzętu jest zbyt dużym dyskomfortem (to ma być relaks ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Tylko co kupić????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 hmmm.... znajdę coś Mam SX 1 generacji... masło. Wyselekcjonowałem go z kilkudziesięciu które miałem i go sobie zostawiłem.. Pudełko,schemat,papierki, bez rys. Jest totalnie nowy,nigdy nie przykręcany do wędki,nic nigdy nie nawijane,. Nasmarowany , gotowy do rzucania.. hmmm Daiwa Alphas 150HL na łożyskach Boca Orange.. bedzię gadał od 7/8gram do ilu? Niech Cię poniesie fantazja.. Kompleksowo przesmarowany, parę drobnych rys. nawinięta po rant Berkley Whiplash Crystal 50 albo 60 lb, nie pamiętam. Pudełko,schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Dzięki kolego potrzeba tak na max 70 g.jak się uporam z tym stx to odezwę się na pw.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Oba te multiki spokojnie ogarną do 70gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Witam mam zamiar kupić nowy zestaw Wędka już kupiona będzie to Daiwa Generation Black 7-28g 2m Czy możecie mi polecić coś sprawdzonego będę chciał rzucać od 5g do 25g To co wpadło mi w oko:Shimano Chronarch 51EOkuma Helios Air Coś w granicach do 800PLN xD w grę wchodzą tylko nowe sprzęty :_) Dzięki za pomoc Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2016 przez Kubanczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Jesteś pewien że kupiłeś odpowiedni kij? Sprecyzuj co to znaczy rzucać od 5 do 25g? Masz na myśli gumkę z główką 5-25g czy też ewentualnie woblera 5-25g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Łowię głownie na gumy (główka 10g + guma do 13cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 W takim zakresie gramatury i cenowym optymalnym rozwiązaniem bedzie Daiwa Tatula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Właśnie posiadam Tatulkę R ale znudziła mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Curado 201 I HG? Bardzo fajnie żuca od 10g, przyjemny w łowieniu, miesci się w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 A co sądzisz o tej Okumie? Zależy mi na wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Nic nie sądzę, nie słyszałem jeszcze dobrym multiku okumy ale widzę, że jest mocno poza opisanym budżetem. Jeśli mówimy o bużecie do 800zł, jeśli natomiast mówimy o bużecie do 1500zł to drzwi się otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Na allegro jest za 660 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Nie pomogę w tej kwestii. Nie znam tego multika, miałem kiedyś multik okumy, coś za 400zł i to był generalnie dramat ale nie przesądzam, może się poprawiło Jeśli te 800 to nie jest max max'ów i udałoby się dorzucić coś rozważyłbym ABU LT od @PILOT'a jest na allegro. tym już od paru gram do 20-30g waga też dość zbliżona 174g. Jednak jeśli 80% łowienia to będzie właśnie guma 10-12cm + adekwatna główka uparłbym się na coś jednak mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Czemu Tatula Ci się znudziła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Może się znudzić tak jak, mnie osobiście curado 201???? Edytowane 7 Lipca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Sprzęt sie nudzi jak ryby nie biorą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Może poszukaj jakiegoś zilliona , dość fajne multiki i dadzą radę w tym przedziale co pisałeś .Ps.Każdy sprzęt się kiedyś znudzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi