Locutus85 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Witam czy ten kij Savage Gear MPP Vertical Cast 183 10-30g Nada sie do jerkowania woblerami 15-25g ? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Osobiście do jerkowania przynętami o gramaturze j/w stosuję dłuższe kije co umożliwia dalsze posyłanie i efektywniejsze eksponowanie przynęty.Jak sama nazwa wskazuje -kijek jest dedykowany do innej metody .Ale jeśli się uprzesz .......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Osobiście do jerkowania przynętami o gramaturze j/w stosuję dłuższe kije co umożliwia dalsze posyłanie i efektywniejsze eksponowanie przynęty.Jak sama nazwa wskazuje -kijek jest dedykowany do innej metody .Ale jeśli się uprzesz .......................... Jerkowanie dłuższymi kijkami jest efektywniejsze? Oj, nie zgadzam się - jerk, czyli "szarpnięcie" predysponuje krótsze kije do efektywniejszej ekspozycji przynęt. Ale ja dopiero wchodzę na poważnie w casta i jerka, więc może inni pomogą. Pozdrawiam,Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Jerkowanie dłuższymi kijkami jest efektywniejsze? Oj, nie zgadzam się - jerk, czyli "szarpnięcie" predysponuje krótsze kije do efektywniejszej ekspozycji przynęt. Ale ja dopiero wchodzę na poważnie w casta i jerka, więc może inni pomogą.Tak, to prawda ale... jerkowanie niejedno ma imię m.in. fajna dyskusja tu http://jerkbait.pl/topic/40011-ciezszy-jerk-dluzszy-kij/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Długie kije, to do łowienia w morzu się nadają, a nie do "efektywnego" jerkowania....szarpanie w bok długim kijem, to trochę jak podrywanie Grodzkiej....niby można, ale, to nie to samo co "bałamucenie" gorącej dwudziestki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 W/g mnie dłuższy kijek do jerkowania to ok.7" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 W/g mnie dłuższy kijek do jerkowania to ok.7" "memory... find... Siara... i wszystko jasne" 2,13 to dla mnie optymalna długość na lekko . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 "memory... find... Siara... i wszystko jasne" 2,13 to dla mnie optymalna długość na lekko . Dokładnie..........Jeśli weźmiemy pod uwagę ,że jerkowanie to nie tylko "szarpanie" hardbaitów .....,ale rozumieją to Ci którzy są oddani tej metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) kija 7 to mam na bolenie ale według moich kategorii to i tak strasznie długaśny kij PS W pierwszym poście pytanie dotyczyło właśnie hardbaitów Edytowane 20 Czerwca 2014 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam czy ten kij Savage Gear MPP Vertical Cast 183 10-30g Nada sie do jerkowania woblerami 15-25g ? Bez problemu. Mam starsze wersje tego kija zarówno pod casta jak i spina. Slider 10 floating bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Odświeżę temat ,używacie tego kija również do łowienia gumami?nada się do jigowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi