Skocz do zawartości

Mistrzostwa USA w wędkarstwie podlodowym - wieści

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Na filmiku zalinkowanym przez Jacka na ogólnym pokazano przez chwilę siatę z rybami wyciąganą z przerębla...

Ale myślę, że oszuści znajdą się na każdych zawodach, nawet takich o uścisk dłoni prezesa. Polecam wszystkim powieść Carla Hiaasena - Podwójne oszustwo - świetna fabuła, humor oraz masa informacji o największych zawodach wędkarskich w USA. Naprawdę warto poczytać.

Gratulacje dla polskiego teamu, na pewno będzie lepiej.

Rzeczywiście wyraziłem się nieprecyzyjnie. Oczywiście nie chodzi o team fishmaniacs czyli Zibiego i Jacka. Tak jak napisałem Zibi i Jacek są niesamowicie lubianym zespołem.

Chodziło o drugą ekipę :(

Zaraz wrzucę jakieś zdjęcie. Przyjechałem przed wczoraj w nocy, a po 25h podróży wczoraj ... odlatywałem. Dzisiaj odrabiałem zaległości.

Pozdrawiam

Remek

Zeby tak nie bylo ze - to tylko Polacy Embarassed opisze wam inny przypadek . Chyba z rok temu na zawodach wstydliwa wpadke zaliczyl wedkarz amerykanski ...okazalo sie ze przed zawodami jacys wedkarze namierzyli kilka ladnych bassow ktore byly przywiazane sznurkiem do galezi drzewa ...zglosili to organizatorom a ci przygotowali sie z kamera i odpowiednia ekipa w dniu zawodow ...Gdy zawody sie rozpoczely czekali kto podplynie i siegnie po ryby . Okazalo sie ze podplynelo znane nazwisko i zostalo nakrecone oraz w finalowym momencie ekipa wyszla z ukrycia . Zawodnik zostal zdyskwalifikowany , poszedl za nim rowniez wielki smrod oszusta ...a byl to gosc co wygrywal zawody .

W przypadku Mistrzostw Podlodowych rowniez postepowanie bylo takie same . Gdy namierzono mieszek z rybami [ podobno mieszek Dragona ] przygotowano ekipe ktora obserwowala wywiercone dziory . Do tych dzior podjechala i zaczela wedkowac ekipa polska M.C. i T.K. . Cala sprawa mogla sie zakonczyc polubownie to znaczy dyskwalifikacja i wstydem ...ale poniewaz za dozo zostalo tam powiedziane wiec spisano raport z szeryfem ...beda wiec nastepstwa :wacko:

Zbyt dużo zdjęć pokazać na razie nie mogę bo robiłem pod zlecenie NAIFC ale ... muszę posegregować i ... wrzucę.

Tutaj ciekawostka:

Od prawej Greg Wilczyński (projektant wędek podlodowych st. Croix), Jeff Schluter (współwłaściciel st. Croix) no i Remek :D

.

01.jpg

Pamietam, nie tak dawno bawilem sie w to rowniez. Nadal najwiekszymi okoniami jakie zlowilem sa te pochodzace z dziury lodowej.

Teraz zeby sobie fajnie polapac trzeba by udac sie do Szwecji...z powodu braku lodu oraz braku odpowiedniej wielkosci ryb.

Pamietam i to, jak pot splywal po grzbiecie po wywierceniu kilkunastu otworow jeden po drugim w lodzie kilkudziesieciocentymetrowym....a pare razy po zejsciu z lodu nogi zaczynalo sie czuć po przejsciu kilkuset metrow... :lol:

Tam gdzie pojechales Remek to troche inna zabawa...skutery, spalinowe wiertla i wedki specjalnie skonstruowane do metody podlodowej przez znana firme...a nie kawalek precika z wlokna szklanego z przymocowanymi plecionka 50LB na chybcika przelotkami... <_<

Po zdjeciach widac, ze inwestycje sprzetowe zaczynaja sie amortyzowac... B)

Bardzo fajne te zdjecia...

Gumo

Naparwde fajne fotki .

Remek co masz teraz za kalasza ,takie fajne fotki strzelasz .

Na fotka widac ze ekipa polawia bardzo delikatnie ,kijki jak patyczki i mormycha oczywiscie .Ryby wygladaja troche egzotycznie ,przypominaja troche pielegnice .

Na razie te zdjęcia to ... przypadkowe kadry, które mam już na komputerze. Większość fotek leży jeszcze w data banku i czeka na swoją kolej i czas. :D

Taaaa ... świdry i elektryczne i spalinowe, ATV, snow mobile, wędki nie tylko st. croix ale ... wiele, wiele innych konstrukcji. Flashery, kamery podwodne .... no wiele drobiazgów np. przywiozłem świetną rzecz, którą w US można kupić prawie wszędzie heat factory (na zimowe pstrągi będzie jak znalazł). Heat factory to niewielkie torebki z jakąś substancją chemiczną. Wkłada się to coś do rękawiczek i .... robi się gorąco (nawet nie ciepło a gorąco).

Pozdrawiam

Remek