Skocz do zawartości

Jak przekonac do C&R?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie to nie mój film. I nie znam tego gościa. Ale z większością się zgadzam więc pokazałem. 

A to, że jesteś z Siedlec i jak piszą masz jeden z nielicznych okręgów PZW w których można jeszcze coś złapać o niczym nie świadczy. 

Przyjedź nad ZZ, Narew, Bug w woj. mazowieckim to pogadamy czy żenująca jest twoja gadka czy jego. 

Nastroje.. Ich Troje.. emocje.. A  gdzie rozum ?

Przekonywanie do cr jak i samo wypuszczanie złowionych ryb jest niewątpliwie pożyteczne, acz bardzo mało w sumie efektywne - jest to raczej modny pojęciowy slogan mający zastąpić wyjątkowo niską umiejętność gospodarowania powierzoną wodą jaką od lat prezentujemy, a także zdumiewająco niski poziom wędkarskiej kultury - czego żenującym potwierdzeniem jest stan wędkarskich stowarzyszeń. Chlipen schlochen też jest niezłe.. C&s.. :)  

• Like 1

Nastroje.. Ich Troje.. emocje.. A  gdzie rozum ?

Przekonywanie do cr jak i samo wypuszczanie złowionych ryb jest niewątpliwie pożyteczne, acz bardzo mało w sumie efektywne - jest to raczej modny pojęciowy slogan mający zastąpić wyjątkowo niską umiejętność gospodarowania powierzoną wodą jaką od lat prezentujemy, a także zdumiewająco niski poziom wędkarskiej kultury - czego żenującym potwierdzeniem jest stan wędkarskich stowarzyszeń. Chlipen schlochen też jest niezłe.. C&s.. :)

Po twoich wypowiedziach stwierdzam jednoznacznie ,mocno rozwinięta depresja z prostatą .

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

No to wyjasnie ;)

Cyt:"nie wiedzialem ze cos talkiego jak C&R w ogole istnieje"..

Po prostu wydało mi sie zabawne ze kiedys nie wiedziales ze rybe mozna zlapac i wypuscic...  :D

No i widzisz, wycioles kawalek z calego postu i calkowicie go nie zrozumiales  :doh:  :doh:  :doh:

Dla przypomnienia moj post:

...A zaczolem wypuszczac wszystko gdzies jak mialem 14 lat, na poczatku lat 90, gdzie jeszcze nawet nie wiedzialem ze cos talkiego jak C&R w ogole istnieje...

Tak owszem, jak wypuszczalem ryby to nie dlatego ze slyszalem cos o C&R, poprostu wypuszczalem i tyle, zanim cala ta tematyka zrobila sie modna itd 

Polecam czytac calosc postow a nie wyrywek, a pozniej tworzyc jakies smieszne teorie  <_<

Jednym z fudnamentów tego forum jest C&R. Wystarczy jednak żeby administrator pokazał statystyki wejść na ten wątek i podobne i szybko okaże się jakie jest zainteresowanie :)

Nie ma prawie zadnego zainteresowania. Co wiecej na tym forum ludzi praktykujacych C&R jest garstka. Poznalem na tym forum kilka osob i tylko jedna z nich stosuje C&R na 100%. 

Edytowane przez Kwinto
  • Like 1

Nie ma prawie zadnego zainteresowania. Co wiecej na tym forum ludzi praktykujacych C&R jest garstka. Poznalem na tym forum kilka osob i tylko jedna z nich stosuje C&R na 100%. 

A wiesz co jest śmieszne? Piszę od klku tygodni różne pomysły. Mnie lub bardziej udane trudno mi to ocenić bo konstuktywnej krytyki tyle co kot napłakał. Wiesz o co ludzie pytają i czym się martwią? Pytają czy stosuje C&R i czy aby mój pomysł z zakazem echosndy nie znajdzie poparcia. Jest to jedna z wielu koncepcji lepszej ochrony ryb. Ale ludzie boją się, że im ktoś zabroni zabawki używać. 

Natomiast gęba pełna frazesów o C&R który tak naprawdę stosuje jak piszesz garstka ludzi i nie ma to kompletnie żadnego wpływu na rybostan. Do tego jest w tym dowolność i dziś mogę sobie pisać na forum , że tak i owszem a jutro smażyć 5 kg sandacza.

Moim skromnym zdaniem osoby starsze raczej nie są reformowalne i już swoich nawyków nie zmienią i co by nie robić to jak grochem o ścianę, w młodych nadzieja !!!

Tylko, że z tego forum pewnie korzystają głównie młodzi. Ilu udziela się w kwestii C&R? Zakaz echosondy też nie dotyczłby dziadków ;) 

To pewien papierek lakmusowy - na ile mogę zrezygnować ze swojego? Koledzy będa przekonywali do C&R bo nic na tym nie tracą ;) 

Albo i tak wypuszczają ryby bo ich nie lubią jeść albo wypuszczają głównie na forum j.pl 

Tylko, że z tego forum pewnie korzystają głównie młodzi. Ilu udziela się w kwestii C&R? Zakaz echosondy też nie dotyczłby dziadków ;)

To pewien papierek lakmusowy - na ile mogę zrezygnować ze swojego? Koledzy będa przekonywali do C&R bo nic na tym nie tracą ;)

Albo i tak wypuszczają ryby bo ich nie lubią jeść albo wypuszczają głównie na forum j.pl

Co to znaczy młody ? Wg mnie to taki który ledwo trzyma wędkę w ręku a nie 30-latek Każdy musi wiedzieć co to znaczy słowo UMIAR !!! Przy tak dużej presji wędkarskiej, rybackiej, nigdy nie będzie dobrze. Nasze forum i tak w skali kraju jest wyjątkowe i oby rosło w siłę!!! Kolejne zakazy i tak nic nie dadzą ...

Ja poznałem osobiście pewnie kilkadziesiąt osób z forum i wszyscy C&r. Fart? Trzeba wybierać z kim się na ryby jeździ.

• Like 1