MIGOTKA Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 moja ostatnia robótka. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Marek, to Ty sklep masz ? Będę przejeżdżał w piątek po południu to zamiast wędliny ciągnąć z Polski to zajadę do sklepu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Marek, to Ty sklep masz ? Będę przejeżdżał w piątek po południu to zamiast wędliny ciągnąć z Polski to zajadę do sklepu .Masz pecha. W środę lecę na tydzień na północ. No chyba że tam sie spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 A wez.... na noc takie foty Teraz do lodowki musze isc... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Masz pecha. W środę lecę na tydzień na północ.No chyba że tam sie spotkamy.Ja będę w Selje Kommune przy Vestkapie więc spory kawałek od Was.Hilsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nienawidzę Cię za te foty Mam nadzieję, że nie popełniłeś zbrodni i nie parzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nienawidzę Cię za te foty Mam nadzieję, że nie popełniłeś zbrodni i nie parzyłeś? A czemu kolega parzenie uważa za zbrodnię ?U mnie od wielu lat robi się kiełbachy oraz inne wędzone wędliny i praktycznie zawsze trafiają do sparzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie sa parzone. Dzis siedze na rybach ale jutro wracaja kiełbaski do wędzarki na suszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ja od niedawna zacząłem się w to bawić i jeśli chodzi o szynki/balerony itp. to owszem parzę, ale kiełbasy zaprzestałem na rzecz dwukrotnego wędzenia (drugi raz zimnym dymem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 No kolego pieknie to wyglada a zapewne jeszcze lepiej smakuje.Mnie intersuje z jakiego drewna masz zrobiona wedzarenke .Ja mam z blachy w ksztalcie kwadratu ale tak sie zastanawiam czy nie zrpbic drewnianej.Jak dlugi masz tunel doprowadzajacy dym z paleniska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 drewno to sosnowe deseczki ( wiem ze powinno być drewno nie żywiczne ale...)Kanał ma około 150-200 cmDrewniana wędzarka ma ta przewagę że jest ciepła co ma znaczenie szczególnie zimą przy mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 A ja mam pytanie odnośnie kabanosów, jakie fi ma lej do tego typu wędliny? I czy używasz jakiegoś specjalnego flaka do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Lejek ma 16 mm a jelita baranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) drewno to sosnowe deseczki ( wiem ze powinno być drewno nie żywiczne ale...)Kanał ma około 150-200 cmDrewniana wędzarka ma ta przewagę że jest ciepła co ma znaczenie szczególnie zimą przy mrozachWlanie Marku z tego powodu chce zbudować wędzarnie z drewna bo i w lato gdy słońce leje się z nieba to blacha sie nagrzewa i ciężko wędzić chłodnym dymkiem .Zapodaj przepis na te kabanosiki .Czego używasz do nadziewania kabanosów maszynki czy nadziewarki .?Słyszałem ze maszynka miażdży mięsiwo i tak już rozdrobione Ja jutro przygotowuje mięsiwo na roladę z kurczaka ,kiełbaskę drobiowa wędzoną i na drobiową bialą. Edytowane 2 Lipca 2014 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Nadziewarkę mamhendi||Przepis napiszę Ci jutro wieczorem bo teraz urwanie dupy z pakowaniem na wakacje.Jutro będę miał wieczorem sporo czasu na promie to ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Mój teściu też się tym sporo zajmuje,fakt że jest myśliwym i przeważnie dziczyzna ląduje w wędzarni ale zawsze przed końcem wędzenia dorzuca jałowca do paleniska(smak kiełbachy i szyny wyborny)a najlepsza jest taka która jeszcze przed spożyciem powisi około miesiąca w cieplutkim miejscu!nie da jej się za bardzo ugryźć ale pocięta na plasterki smakuje wybornie do piwka albo księżycówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Nadziewarkę mamhendi||Przepis napiszę Ci jutro wieczorem bo teraz urwanie dupy z pakowaniem na wakacje.Jutro będę miał wieczorem sporo czasu na promie to .......Dzieki napisz kiedy będziesz miał czas ,nie ma ciśnienia Udanych wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi