mi106 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 WItam! podczas tegoocznej wyprawy do Szwecji wyłowilismy z kolega wedke i kołowrotek....właściwie to kolega miał ten przyłów a ja tylko "podbierałem" .....kołowrotek to ABU Cardinal 157 ;czy ktos spotkał się z tym modelem....???? jaki to moze być rocznik...???? o dziwo kołowrotek działa....tzn.korba się kreci....hamulec działa....kabłąk też nie wiem ile lezał w wodzie ale chyba dosc długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) jaki to moze być rocznik...????1980-1982, tak myślę. Piękny jest, zazdroszczę. Jeśli masz jakieś pojęcie to rozkręć, wyczyść i nasmaruj. Jeśli nie jest zajechany to posłuży dłużej niż gdybyś teraz kupił ABU, Mitchella, Spro czy cokolwiek innego.pogrzebałem w necie i mam coś takiego:http://www.alanhawk.com/reviews/ab57.htmlwięc wychodzi na to że trafiłem z datą tyle że jeszcze bardziej zazdroszczę Twojemu koledze. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Orginalny ABU produkowany JESZCZE W SZWECJI gratuluje przylowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Mam rozmiar 152, czyli najmniejszy.. prezent ślubny.. rok 1985. Były produkowane pewnie parę lat wcześniej.Niezniszczalna przekładnia ślimakowa i jedno zdaje się łożysko kulkowe Metal body, szpula grafit. Głośna zapadkowa blokada obrotów wstecznych.. Swego czasu cud techniki.. Ten 157 jest dużym kołowrotkiem szczupakowym. Parę lat temu Marek Szymański jeszcze na taki łowił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Wystaw na giełdzie! Zapewne znajdzie się kilku amatorów starej, dobrej roboty ABU, w końcu wiadomo, że długo leżał nie używany... PS. Fajny przyłów, zazdroszczę trochę... Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Spoko...przekaża gratulacje koledze ale chyba długo leżał w wodzie bo korek zgnił prawie całkowicie...tak jak piszecie to chyba mocna konstrukcja bo dalej się kreci .....do kompletu jest też wedka ABU ale nie wiem jaki model bo naklejka trochę pozdzierana.... Edytowane 8 Czerwca 2014 przez mi106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Gratuluje , widziałem jakiś czas temu podobny egzemplarz na znanym portalu aukcyjnym . Cena bodajże 299zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ładnych parę lat temu (z 15 albo i lepiej) chorowałem na takiego Cardinalka, ale wówczas był trudno osiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Ja posiadam muchowy ABU Diplomat 156 chodzi jak ta lala a kupiłem za 10 zl. Ostatnio właśnie myślałem czy nie wypolerować i na półkę nie ulozyc... Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Siemson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Niech się pomoczy w ropie z 5 dni i można reanimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 A kijek to przypadkiem nie ABU Suecia ? W latach 70 ubiegłego wieku - marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi