Skocz do zawartości

wyłowiłem kołowrotek z jeziora... spotkał sie ktoś z tym modelem ABU Cardinal 157

mi106

Rekomendowane odpowiedzi

WItam! podczas tegoocznej wyprawy do Szwecji wyłowilismy z kolega wedke i kołowrotek....właściwie to kolega miał ten przyłów a ja tylko "podbierałem" :) .....kołowrotek to ABU Cardinal 157  ;czy ktos spotkał się z tym modelem....???? jaki to moze być rocznik...???? o dziwo kołowrotek działa....tzn.korba się kreci....hamulec działa....kabłąk też :)  nie wiem ile lezał w wodzie ale chyba dosc długo....

post-47931-0-53331000-1402253494_thumb.jpg

jaki to moze być rocznik...????

1980-1982, tak myślę. Piękny jest, zazdroszczę. Jeśli masz jakieś pojęcie to rozkręć, wyczyść i nasmaruj. Jeśli nie jest zajechany to posłuży dłużej niż gdybyś teraz kupił ABU, Mitchella, Spro czy cokolwiek innego.

pogrzebałem w necie i mam coś takiego:

http://www.alanhawk.com/reviews/ab57.html

więc wychodzi na to że trafiłem z datą B) tyle że jeszcze bardziej zazdroszczę Twojemu koledze.

Edytowane przez sacha

Mam rozmiar 152, czyli najmniejszy.. prezent ślubny.. rok 1985. Były produkowane pewnie parę lat wcześniej.

Niezniszczalna przekładnia ślimakowa i jedno zdaje się łożysko  kulkowe  :) Metal body, szpula grafit. Głośna zapadkowa blokada obrotów wstecznych.. Swego czasu cud techniki.. :)

Ten 157 jest dużym kołowrotkiem szczupakowym. Parę lat temu Marek Szymański jeszcze na taki łowił..

Spoko...przekaża gratulacje koledze :) ale chyba długo leżał w wodzie bo korek zgnił prawie całkowicie...tak jak piszecie to chyba mocna konstrukcja bo dalej się kreci :).....do kompletu jest też wedka ABU ale nie wiem jaki model bo naklejka trochę pozdzierana....

Edytowane przez mi106