Mosteque Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ja pier..., ale pogrom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 czocho graty i szacun. Rzeź konkretna:) Ja uderzam jutro skoro świt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) To moje dzisiejsze i najładniejsze. Utrwalone dla potomności zanim wylądowały w koszyku z innymi. . Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez miramar69 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Czy to jest borowik ponury? Od razu siniał po kontakcie- te czarne plamy na zdjęciach. Jasny, ale ledwo co wylazł z ziemi. Niestety nie był gorzki, więc zgłupiałem. Nie wiem. Druga sprawa to się pochwalę. Aż musiałem mu zdjęcie w pudełku zrobić. Czworaczki, 2 raz w życiu trafiłem coś takiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) ten od góry to na 99 % piaskowiec modrzak..bardzo dobry do marynowania http://pl.wikipedia.org/wiki/Piaskowiec_modrzak Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Pospolicie mówią na to borowik piaskowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Panowie jedna zasada.. nie wiem co to za grzyb.... nie zabieram go.... szkoda zdrowia i w najlepszym wypadku czasu spędzonego w toalecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nie, no grzyb poszedł do śmieci. Też wyznaję tą zasadę, choć coś czułem że może być jadalny. Szkoda, że go zabrałem, bo piszą że jest w jakiejś czerwonej księdze rzadkich grzybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Kilka fotek z dzisiaj, w okienku pomiędzy jedną ulewą a drugą. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Dzisiaj trochę nazbierałem, ale jak przyjechałem do lasu, to załamka. Jak na parkingu pod Tesco :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 U mnie dzisiaj słabizna, 2 godziny chodzenie i tylko jedno wiadro głównie podgrzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Olsztyn melduję zatrzesienie grzybow. Podgrzybki już są . No i piękną ponad kilogramową miodówke znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Piękne grzybki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Sobotni wypad na godzinkę przed pracą ....dzisiaj ilościowo było słabiej, ale mimo suszy pojawiły sie juz podgrzybki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Czasem zdarza się, że grzyb wyrośnie w ślicznych okolicznościach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Sobotni wypad na godzinkę przed pracą 20140830_065218.jpg20140830_065308.jpg20140830_072022.jpg20140830_072409.jpg20140830_083549.jpg20140830_083602.jpg20140830_083919.jpg ....dzisiaj ilościowo było słabiej, ale mimo suszy pojawiły sie juz podgrzybki Bardzo ładnie to wygląda , ja też byłem w sobotę na grzybach i uzbierałem kosz prawdziwków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 W Krk też się grzyby pokazały. Jedna fotka zrobiona z okna - trzy kozaki a miedzy nimi kilka maślaków a druga już z poziomu gleby - największy osobnik plus z boku fotki mniejszy. Niestety pogoda marna i sprzęt też więc fotki marnej jakości. Grzyby rosną w moim ogródku 5m od ściany domu. Im dalej tym więcej grzybów. Aktualnie rośnie ( oczywiście z tych które zauważyłem ) 5 koźlarzy, około 20 maślaków zwyczajnych i ponad pół setki maślaków żółtych, plus inne gatunki objęte C&R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Wojtek, jak masz to wszystko pod domem, to weź, proszę, sprawdź, ile tak naprawdę rośnie grzyb. Czy to prawda, że te świeże, małe, to wyrastają w jedną noc. I ile potem rosną do takiego dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Rosną bardzo nierównomiernie wszystkie gatunki. Czasem egzemplarze tego samego gatunku oddalone od siebie o kilka centymetrów po dwóch trzech dniach tak się różnią jak kostka do gry od szklanki. Są też okresy kiedy "stoją w miejscu" ze wzrostem a są, gdy rosną w oczach. Obserwowałem kozaki w tamtym roku i w tym. Od momentu gdy je widać w trawie, powiedzmy kapelusz 1,5cm średnicy do rozmiarów z pierwszej fotki od 5cm do 7,5cm średnica wysokość około 8cm rosły dwa dni. Ten największy jet od nich starszy o jakieś trzy dni. Za to ten który jest na fotce razem z nim jest wiekowo z nim prawie równy. Muszę go zebrać zanim ślimaki mnie uprzedzą to zrobię fotki i pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 No i nie było c&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 IMG_20140901_124656.jpgTomek, Czyżbyś psa wyszkolił do szukania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Tak proszę ja Ciebie... idzie mu to doskonałe. Chociaż woli tropy zwierzęce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Tak proszę ja Ciebie... idzie mu to doskonałe. Chociaż woli tropy zwierzęceTomka pies tropi wszystko . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi