Mosteque Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ten to za prawdziwy kołpak mógłby robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ja jutro rano na grzyby , a po na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dziś z rana obskoczyłem pobliski lasek i jak widać sezon na zieleniatki czas zacząć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wczorajsza rodzinna wyprawa na grzyby.Kto dowodził widać Okolice Wałcza i Piły.Nadrzeczna łąka okazała się matecznikiem sów (ok 100 sztuk) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Paweł - schaboszczaków masz dostatek. Mniam, mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Paweł - schaboszczaków masz dostatek. Mniam, mniam... będziesz je suszył czy mroził ?ostatnio miałem ten dylematsuszyć ,mrozić czy usmażyć wszystkie kotlety na raz i cały blok nakarmić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Andrzeju,Adamie ! Sowy suszę,kurki już w occie,a inne grzyby są obgotowywane (właśnie się to dzieje) i potem mrożone w woreczkach "jednoporcyjnych"Smażone kanie - te z poprzedniego zdjęcia - zdemolowały mój pokaźny żołądek parę dni temu . Wciąłem po prostu zbyt wiele ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Andrzeju,Adamie ! Sowy suszę,kurki już w occie,a inne grzyby są obgotowywane (właśnie się to dzieje) i potem mrożone w woreczkach "jednoporcyjnych"Smażone kanie - te z poprzedniego zdjęcia - zdemolowały mój pokaźny żołądek parę dni temu . Wciąłem po prostu zbyt wiele ... A wszystko jasne.... tych rudych to staraj się unikać,odmiana ta ponoć wchłania w siebie wszystkie trucizny z ziemi i powietrza,krótko mówiąc jest bardziej toksyczna zdrówka życzę pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Rudych unikam co widać na zdjęciach z wyprawy .Oj , za rudą to by mi się dostało Słoiczki systematycznie się wypełniają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Pawełku widzę, że też masz zamiłowanie do sów....nikt tego nie zbiera, bo się boją sromotnika, a przecież dojrzałe grzyby nie sposób pomylić. Ja uwielbiam te leśne schaboszczaki.....to taki mój smak z dzieciństwa, ale żona nie chce mi ich robić i muszę sam.....Dzisiaj wziąłem sobie 2 szt na kolację, jutro po pracy wezmę następne i będę to robił tak długo dopóki las mi je będzie dawał. W okolicach Orzechowa 99% tego typu grzybów to kanie a w okolicach Wrześnie proporcja to 15% Kani...reszta sromotnik, no i jest ich z 4 razy mniej niż w okolicach Orzechowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Wczorajsza rodzinna wyprawa na grzyby.Kto dowodził widać IMG_9931.CR2.jpg DSCN9952.JPG IMG_9922.CR2.jpg DSCN9978.JPG Okolice Wałcza i Piły.Nadrzeczna łąka okazała się matecznikiem sów (ok 100 sztuk) E tam schaboszczaki. Cury to masz takie, że na Twoim miejscu to bym już całkiem regularnie na msze dawał za jakiś materiał na zięciów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Jak podrosną to za jakieś kilka lat mogę jedną chętnie przygarnąć tak po znajomości, coby w dobre ręce trafiła PS Jakby co rezerwa na tą w jasnym ubraniu tylko trzeba kilka wiosen poczekać, bo widać, że młodziutka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Kardi, za rudą to już nie jednemu się dostało .Uwielbiam rude duszone z cebulką, czasem mam chęć oddać kosz zieleniatek za garść kurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 A więc stonerze u nas te grzyby nazywają zielonkami,ale nie mam doświadczenia w ich zbieraniu.Smaczne? Szukaliśmy rydzów,ale na łączkach pod trawą trafiały się maślaki , a nad trawą kanie. Minecjuszu - te które mi zaszkodziły są na wcześniejszych zdjęciach z wędką ,faktycznie rudawe,choć sądzę,że to kwestia wilgotnosci i światła. Walnąłem 6 czy siedem kapeluszy z patelni i potem trochę cierpiałem mając różne myśli w głowie. Za 6 dni szkiery - zdarzało się i stamtąd przywozić suszone borowiki , lub pałaszować je na miejscu . Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 U mnie w tym roku wysyp jak mało kiedy. Zaczęło sie od prawdziwków: Praktycznie kazde grzybobranie kończyło się podobnie. Co pawda prawdziwki już się kończą ale zaczyna się to co lubię najbardziej, rydze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Po drodze do samochodu napotkałem kilka kozaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 u nas cisza, pochowały się grzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Nie cisza tylko susza trzeba czekać .... czas na ryby za to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Jak podrosną to za jakieś kilka lat mogę jedną chętnie przygarnąć tak po znajomości, coby w dobre ręce trafiła PS Jakby co rezerwa na tą w jasnym ubraniu tylko trzeba kilka wiosen poczekać, bo widać, że młodziutkaStane jako drugi .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 byłem wczoraj na rzece, a w poniedziałek łódka, niech tylko gryzą!! a deszczyk był dzisiaj, tylko marny, a przydało by się jeszcze coś zamarynować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Kilka fotek dzisiaj strzeliłem telefonem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Fajne, jeszcze ta mgielka w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 U mnie ma padać przez najbliższe dwie doby, więc w środę wybieram się na grzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Chłopaki, czy to jest gorczyczak żółciowy? Trochę tego dzisiaj przewaliłem, miały jasny satynowy kapelusz i bardzo jasne, wręcz biała rurki. W smaku ostry/gorzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi