Kamil Z. Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Grzyb jest ok- To paznokcie Ci tak kontrastują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Szatan jak nic.Mam nadzieję, że to nie Twoje ręce trzymają tego grzybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Pazurki nie moje Dzięki za pomoc, kurczę...jak ktoś jest rzadko na grzybach to bardzo łatwo je pomylić. Teraz tak je wysypało, kilka dni temu nic takiego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jak jest gorzki to goryczak. Szatan to bledna nazwa tego grzyba. Szatan to calkiem inny grzyb, chociaz goryczaka czesto tak nazywaja. Nie otrul bys sie kolego tym grzybem bo po prostu nie dal rady bys go przelknac tak jest gorzki. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Te prawdziwe szatany tzn. borowiki szatańskie w Polsce występują bardzo rzadko, gorczyczak jest o tyle dobry że go momentalne wyczujemy w potrawie Ograniczam się tylko do grzybów rurkowych i nawet tutaj można się łatwo pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jeden kapelusz na 5 litrów grzybów zepsuje wszystko. Nie jest trujący, a tylko niejadalny, bo gorzki. Jak się uprzesz i usmażysz z cebulą i czosnkiem, to dostaniesz rozwolnienia Informacja z atlasu grzybów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Bartku polecasz to jako przepis dla teściowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 NIE. Dla teściowej są grzyby jadalne, ale tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Mój kolega kiedyś stwierdził, że truć jego własną teściową to trochę mało, biorąc pod uwagę jej "zasługi". Zdecydowanie lepiej nakarmić ukochaną mamusię czymś, co spowoduje długotrwałą i niekontrolowaną sraczkę.Można wtedy cieszyć się słodką chwilą zemsty wielokrotnie, zapraszając na niedzielny obiad mamusię nawet co tydzień. Gorczyczak żółciowy znajduje się w wykazie grzybów gastrotoksycznych - potencjał na drugie danie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) A u mnie za sucho w lasach na grzyby Edytowane 29 Września 2014 przez thug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Byłem dzisiaj na grzybkach w Gorcach. Tam gdzie stanęliśmy samochodem zamarznięta struga kończąca się zamarzniętą kałużą. Mimo temperatury w południe +7 nie odmarzła. Zapowiadało się marnie ale godzinny spacerek zaowocował dwoma łubiankami grzybków. Głównie rydze ale oprócz podgrzybków i kurek dwa borowiki też się trafiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Rybki dzisiaj niechciały wspułpracować ,więc trzeba było isć na grzybki. Edytowane 20 Listopada 2014 przez DarekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 jeszcze są ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 u mnie w nocy spadło prawie 15 cm śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 U mnie jest globalne ocieplenie ,woda kwitnie ,grzyby rosną ,ryby niebiorą.Chyba idzie koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 U mnie rydze i gęsi się jeszcze zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z soboty W sumie było około 30-35 sztuk, z tego zdrowych paręnaście. Z rybami niestety gorzej Jedno branie - jeden kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Moja grzybiarka ze swoim grzybkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Fajna grzybiarka, a i korzeń niczego sobie, o kapeluszu nie wspominając Pozdrowienia dla zbieraczki, uśmiechów życzę, a grzybków lekko zazdroszczę. U mnie susza zabiła wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 U mnie już śnieg leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Efekt trzech godzin zbierania z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Efekt trzech godzin zbierania z żoną Zdjęcie0633.jpg To chyba nie z grudnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 To chyba nie z grudnia? Bo to prima aprilis jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Bo to prima aprilis jest No to tez nie ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 To chyba nie z grudnia? Jasne że nie, jestem nowy dlatego foto daję dopiero ale trafiałem prawe w grudniu,oczywiście pojedynki.Grzybow nie muszę zazdrościć, bo mam pod nosem zasobne lasy.Zbierane są tylko prawe i podgrzybki , jedynie przyjezdni koszą jak leci.Czasem kilkadziesiąt kilo dziennie to nic specialnego.Rybki to co innego tylko Nysa Łuż. pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi