Skocz do zawartości

Grzyby 2014

stoner

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jest gorzki to goryczak. Szatan to bledna nazwa tego grzyba. Szatan to calkiem inny grzyb, chociaz goryczaka czesto tak nazywaja. Nie otrul bys sie kolego tym grzybem bo po prostu nie dal rady bys go przelknac tak jest gorzki. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.

Mój kolega kiedyś stwierdził, że truć jego własną teściową to trochę mało, biorąc pod uwagę jej "zasługi". 

Zdecydowanie lepiej nakarmić ukochaną mamusię czymś, co spowoduje długotrwałą i niekontrolowaną sraczkę.

Można wtedy cieszyć się słodką chwilą zemsty wielokrotnie, zapraszając na niedzielny obiad mamusię nawet co tydzień. ;)

Gorczyczak żółciowy znajduje się w wykazie grzybów gastrotoksycznych - potencjał na drugie danie jest. :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Byłem dzisiaj na grzybkach w Gorcach. Tam gdzie stanęliśmy samochodem zamarznięta struga kończąca się zamarzniętą kałużą. Mimo temperatury w południe +7 nie odmarzła. Zapowiadało się marnie ale godzinny spacerek zaowocował dwoma łubiankami grzybków. Głównie rydze ale oprócz podgrzybków i kurek dwa borowiki też się trafiły

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

To chyba nie z grudnia? ;)

Jasne że nie, jestem nowy dlatego foto daję dopiero ale trafiałem prawe w grudniu,oczywiście pojedynki.Grzybow nie muszę zazdrościć, bo mam pod nosem zasobne lasy.Zbierane są tylko prawe i podgrzybki , jedynie przyjezdni koszą jak leci.Czasem kilkadziesiąt kilo dziennie to nic specialnego.

Rybki to co innego tylko Nysa Łuż. pod nosem.