Skocz do zawartości

Kij castingowy do dropshota i małych jigów?

zander_90

Rekomendowane odpowiedzi

co to oznacza że sa cienkie? Są cienki bo są cienkie czy są cienkie bo są do niczego?

no slabizna zwykla :D

Nie każdy ma 1000zł na zrobienie własnego kija na zamówienie i dla niektórych to nie jest zwykła słabizna tylko dobry kij

przepraszam, ze sie nie zgodze, ale zawartosc portfela nie decyduje o jakosci produktu, tylko wysokosci budzetu klienta, a to sa dwie rozne rzeczy

Teoretycznie... Ale jeśli nie mam więcej pieniędzy, to taki Dragonek jest dla mnie dobry. Niedawno nabyłem Dragona Destiny i na pewno nie uważam, że to zwykła słabizna. Każdy potrafi docenić to co tylko i wyłącznie posiada i to na co go stać

wedlug twojego rozumowania trabant to dobry samochod, bo jezdzilo nim kilka milionow NRD-owcow, ktorych nie bylo stac na BMW ... no niestety, nie tedy droga

@zander

jak już decydujesz się na kij z pracowni (myślę że żałować tej decyzji nie będziesz) to zastanów się jeszcze nad Batsonem z wyższej półk: RX8 XSB 822.5

Cena może nie jest najniższa ale... widziałem dzisiaj kij wykonany na tym blanku i to jest TO. Idzie zima... i tak prędko kijkiem nie połowisz - ja bym dozbierał kasę na tego XSB

Jakby co to XSB 822.5 stoi u mnie gotowy do wzęcia od ręki Tak mi się spodobał w postaci blanku że uzbroiłem go w ciemno żeby zobaczyć jak wyjdzie po założeniu przelotek-a nieczęsto mi się to zdarza... No i jest rzeczywiście fajny :D

Pozdr

Daniel- lapales czy rzucales nim moze? Ciekawi mnie uzbrojenie castingowe jak i same wrazenia- posiadam spina na blizniaczym blanku RX8+.

Pozdrawiam,

Bujo

Niestety nie łowiłem nim- jest tylko uzbrojony i nieuzywany. Ale po załozeniu przelotek mogłem zobaczyc jak się zmienia praca po uzbrojeniu i jak zachowuje się z linką Uzbrojony jest w Alconite Y od 25 do 6 na szczytówce. Pracę ma moim zdaniem typową dla popping'ów : szczytówka pracuje lekko po kwadracie jak ja to nazywam, czyli po jakichś 30 cm od szcytu następuje nagły przyrost mocy i usztywnienie blanku. Pracą przypomina mi Tournamenta 4C69MLXF . Taki typ pracy powoduje że mimo stosunkowo sporej mocy (14 lb) kijek bedzie rzucał bardzo ładnie stosunkowo małymi i lekkimi przynętami. Podobny blank czyli XSB782 ma inną pracę, szczytową, lecz bardziej regularną.

Pozdr

co to oznacza że sa cienkie? Są cienki bo są cienkie czy są cienkie bo są do niczego?

no slabizna zwykla :D

Nie każdy ma 1000zł na zrobienie własnego kija na zamówienie i dla niektórych to nie jest zwykła słabizna tylko dobry kij

przepraszam, ze sie nie zgodze, ale zawartosc portfela nie decyduje o jakosci produktu, tylko wysokosci budzetu klienta, a to sa dwie rozne rzeczy

Teoretycznie... Ale jeśli nie mam więcej pieniędzy, to taki Dragonek jest dla mnie dobry. Niedawno nabyłem Dragona Destiny i na pewno nie uważam, że to zwykła słabizna. Każdy potrafi docenić to co tylko i wyłącznie posiada i to na co go stać

wedlug twojego rozumowania trabant to dobry samochod, bo jezdzilo nim kilka milionow NRD-owcow, ktorych nie bylo stac na BMW ... no niestety, nie tedy droga

Trabant to trabant ;)

Ok nie umiem się wysłowić - ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodziło